Јас зборев со двајца полицајци од граница (бугари) ми рекоа дека пуштале, и веќе поминале неколку со тестови. Во меѓувреме ако имаат издадено некоја наредба.
Како бе не пуштале,нели истите на Фокус му кажале може.
Плус тамо убаво,пишува за третите земји задолжитечен ПЦР тест.
Тоа е донесена уредба од нивното министерство.
Јас зборев со двајца полицајци од граница (бугари) ми рекоа дека пуштале, и веќе поминале неколку со тестови. Во меѓувреме ако имаат издадено некоја наредба.
Погрешно ја тумачите точката 5 во документот, таму кажува дека граѓаните од наведените држави може да влезат со приложен тест до 72 часа. Во точката 6 се кажува дека доколку не приложат мора карантин и за нив. Бидејќи нас не нема во тој список во точка 5 тоа значи дека не не' пуштаат ни со негативен тест.
Погрешно ја тумачите точката 5 во документот, таму кажува дека граѓаните од наведените држави може да влезат со приложен тест до 72 часа. Во точката 6 се кажува дека доколку не приложат мора карантин и за нив. Бидејќи нас не нема во тој список во точка 5 тоа значи дека не не' пуштаат ни со негативен тест.
Точка 5, наведените држави се исклучоци за кои НЕ важи да приложат тест. Целиот заповед е контрадикторен и само се врти во loop може/неможе, а можеле јасно да наведат само кои можат а кои неможат да влезат.
Бетер него нашиве почитичари се и тамо.
Не се знае ред вожња,секој го толлува како сака и овоа нивно соопштение.
Ќе испадне влези Србија и од Србија влезо бугароја со ПЦР тест дека од кај нас можеш само да пукнеш затворен.
Автоматски споено мислење:
Бугарија се затвори со Србија,Македонија,Грција.
Грција се затвори за земјите од западен балкан.
Па добро бе нормални ли се воопшто тие тамо кој ги водат.
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.