Вработување во Макпетрол

• Креатор на темата Креатор на темата Nekoj_od_negde
  • Време на започнување Време на започнување
Еве ја по струку сам професор по англиски јазик и книжевност. Ајде запосли ме, ајде да напредују.
Едноставно, не функционира наш систем и држава такој како што си ти мислиш, како би ти тебе одговарало. Функционира на начин, кој како се снајдез и за мене, бар за моју струку, много ретко од наш факултет да работимо како професори, обично не земев ради јазик на други места, не значи дека неможемо да имамо прогрес и слично ама не работимо по струку. Што треба ја да праву, да седу дома, да ги молу татета и мамета, дајте 100 денара да искочу на кафе пошто ја немам паре, чекам работу у струку.
Много наивно и детски гледаш на работе, тражиш некоју правду и хиерархију у државу куде што влада хаос и беззаконие. Нема правила, кој како се снајде, свак сас своју среќу.
Лошо си ме сфатил.
Јас не викам да седиш без работа, туку кажувам дека дипломата треба да помага таму каде што за работното место има ПОТРЕБА од таква диплома. :)
Нормално е ти со тој факултет да влезеш полесно на работа каде што треба добро познавање на Англиски јазик. И го оправдувам/поддржувам тоа... Јас зборев тука конкретно за позиции каде што врска немаат со дипломата со која што се конкурира. :)
не гледам наивно и детски брат, од 18 години работам, гледам како и шо се дешава цело време. Тоа што нема работа за професори и тоа што само преку партија се влага како професор е друг муабет. Општеството ни е труло.
Но и огромна грешка е да нема лимит при упис/дипломирање. Не може да имаме по 300-400 студенти на правен и економски годишно а реално да нема ни 100 работни места слободни... Ме сфаќаш што сакам да ти кажам. Не сме ние како народ криви, државата сама не сјеба. Такво време е дојдено. Ти како вработен во Макпетрол ќе зимаш повише од наставник што предава Англиски во Основно/средно.. :)

Лошо си ме сфатил.
Јас не викам да седиш без работа, туку кажувам дека дипломата треба да помага таму каде што за работното место има ПОТРЕБА од таква диплома. :)
Нормално е ти со тој факултет да влезеш полесно на работа каде што треба добро познавање на Англиски јазик. И го оправдувам/поддржувам тоа... Јас зборев тука конкретно за позиции каде што врска немаат со дипломата со која што се конкурира. :)
не гледам наивно и детски брат, од 18 години работам, гледам како и шо се дешава цело време. Тоа што нема работа за професори и тоа што само преку партија се влага како професор е друг муабет. Општеството ни е труло.
Но и огромна грешка е да нема лимит при упис/дипломирање. Не може да имаме по 300-400 студенти на правен и економски годишно а реално да нема ни 100 работни места слободни... Ме сфаќаш што сакам да ти кажам. Не сме ние како народ криви, државата сама не сјеба. Такво време е дојдено. Ти како вработен во Макпетрол ќе зимаш повише од наставник што предава Англиски во Основно/средно.. :)
Епа тој е, него да не труемо сас глупости, идемо на сасвим другу тему за муабет.
Мене ми тражива минимум 5к евра за да се тражи место како професор, без да гарантира за решење. :D

Епа тој е, него да не труемо сас глупости, идемо на сасвим другу тему за муабет.
Мене ми тражива минимум 5к евра за да се тражи место како професор, без да гарантира за решење. :D
последен пост оф топик.
Професорка по англиски јас коа бев 3 година зимаше околу 18 000 плата. (топ ми беше тичрот, многу си ја поштуем)
Иначе мене ми бараа 9к евра за да влезам како џандар коа почнаа активно да вработуваат во мвр... А од Дуи збореа дека е 12к...
Кој ни е крив коа не сме дремеле у штаб? Ќе си рмбаме сеа кај приватњаци...

бтњ зашто не пробаш со приватно училиште за странски јазик ? На деца да им предаваш ? да видиш што и како треба? :)

последен пост оф топик.
Професорка по англиски јас коа бев 3 година зимаше околу 18 000 плата. (топ ми беше тичрот, многу си ја поштуем)
Иначе мене ми бараа 9к евра за да влезам како џандар коа почнаа активно да вработуваат во мвр... А од Дуи збореа дека е 12к...
Кој ни е крив коа не сме дремеле у штаб? Ќе си рмбаме сеа кај приватњаци...

бтњ зашто не пробаш со приватно училиште за странски јазик ? На деца да им предаваш ? да видиш што и како треба? :)
И да си у партију, па ќе ти тражив паре. Проверено. :D
Приватни училишта кд ќе решив да не плаќав како професори а не како чистачке. Бар за Куманово. :D

За помали градови, ок е.
За Скопје, треба да си глуп да се запослиш у Макпетрол сас оглед колко работа има само да знаеш англиски и компјутери.
Де наброј неколку работни места во Скопје кадешто се бара англиски и компјутери и се добро платени

Де наброј неколку работни места во Скопје кадешто се бара англиски и компјутери и се добро платени
Англиски ти бараат од рецепционер во хотели како Мериот (веруј зимаат добра плата а и тие што носат куфери одличен бакшиш) до пријавници/рецепции по фирми што работат претежно со странци. Има и доста кол центри што бараат познавање на англиски јазик пошто работат со странци претежно англичани. А за Ит секторот ако имаш знаење имаш мал милион фирми каде што сигурно ќе имаш солидна плата за наши услови. Само треба да имаш стварно добро познавање. Во превод имаш еден тон фирми, само освен ако не си програмер многу тешко ќе најдеш фирма со добри работни услови каде што можеш без познанства да влезеш. Скоро секаде ти треба да знаеш некој. Не е битно дали е вработен, шеф, одговорно лице или хигиеничарка/обезбедување... :) Викаат дека во Кол центрите како што кажа и Хот доста бараат, само какви се условите и се тоа треба да ти каже некој што работи/работел...

Не само за вас, ама општо од било кој се тие муабети дека им барале пари за вработување во образование, мвр, ујп, банка итн, aма не им се исплати за таа плата и одбиле да дадат. [emoji28]

Да ги прашаш тие што одбиле кои се тие што бараат, зошто има некој што одма ќе им даде само да е државна работа и почнуваат аааа паааа не знам, ама знаеш и во партија треба да одиш, па не е сигурно ни за решение.

Знам едно девојче плати 5000-6000 евра за работно место со плата 400-450 евра и максимум 500 евра да е.
Веќе имаа избрано кандидатка и ја тргнаа таа сместа, па оваа ја наместија.

Ако на сите им бараат пари таа пред неа немаше да ја тргнат.

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

Не само за вас, ама општо од било кој се тие муабети дека им барале пари за вработување во образование, мвр, ујп, банка итн, aма не им се исплати за таа плата и одбиле да дадат. [emoji28]

Да ги прашаш тие што одбиле кои се тие што бараат, зошто има некој што одма ќе им даде само да е државна работа и почнуваат аааа паааа не знам, ама знаеш и во партија треба да одиш, па не е сигурно ни за решение.

Знам едно девојче плати 5000-6000 евра за работно место со плата 400-450 евра и максимум 500 евра да е.
Веќе имаа избрано кандидатка и ја тргнаа таа сместа, па оваа ја наместија.

Ако на сите им бараат пари таа пред неа немаше да ја тргнат.

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk
А добро, ти сматраш ли дека се исплати да платиш 5000 евра за 24 000 денара плату?
Не тражив паре на свите, или трчиш у партију и пројдеш сас ручак и цел живот гз под кирију, или платиш колко ти тражив и те запослив.
Еве тај платила, запослиле гу, земала радно место на другу. Фер ли е? Такој ли треба да функционира свет? Што ако немаш да платиш 5000 евра.

А добро, ти сматраш ли дека се исплати да платиш 5000 евра за 24 000 денара плату?
Не тражив паре на свите, или трчиш у партију и пројдеш сас ручак и цел живот гз под кирију, или платиш колко ти тражив и те запослив.
Еве тај платила, запослиле гу, земала радно место на другу. Фер ли е? Такој ли треба да функционира свет? Што ако немаш да платиш 5000 евра.
За некој се исплати. За жал така функционира, секој си гледа за себе и што погадно да те заебе.

Има и такви што немаат, зема кредит и знае дека цел живот има работа, отколку приватно. Парите ќе ги врати за 5 години, а работата ќе ја има.

Можда. Ја средину на фебруари или крај, пред корону битно, на заебанцију пушти CV на 3-4 фирме по Скопје за диспечери, логистика, генерално УСА ама сфаќаш на што мислу. Од свите места ми звонива за интервју и кд можу да отиду у Скопје, пошто ме болеше курац што ќе мислив и слично, повише беше оној као да тестирам што и како ќе се понуди, свугде ми понудива стартну плату од 400 евра на тија места, пут нигде не ми е платен ама тај е иста плата како и Макпетрол.
Фала богу дека ќе тражив дипломе, за кој кур сам студираја, свак тврди дека знае англиски, а кд ќе га викнеш на интервју, знае само да се представи и почнуе оној циганско зборење англиски, тој не е знање.

П.С Около одмор, зимски, летан и слично, како што пишуе у закон, такој и зимамо. Макпетрол не се заебава около тија работе, увек на време, поштено, поштуе закони, за тој немам замерке.

Кој ќе ти понуди стартна плата од 400 евра без интервју? Очигледно не си отишол на интервју, не те тестирале па збориш глупости. За таа работа што си аплицирал има и 50 други што аплицирале, а од тие само 2-3 или 1 ќе примат.

Кој ќе ти понуди стартна плата од 400 евра без интервју? Очигледно не си отишол на интервју, не те тестирале па збориш глупости. За таа работа што си аплицирал има и 50 други што аплицирале, а од тие само 2-3 или 1 ќе примат.
Па пишано е дека не сам бија на интервју, изгледа неумеш да читаш, од тија места што ми вратива, прашава ме за кд можу да отиду на интервју, сас 3ца разговара преко телефон и сви 3ца ми кажава дека почетна плата е 400 евра док видив како се снаваѓаш и колко брзо гу учиш работу. Сас двоица прависмо муабет на англиски, а сас треќога кумановски пошто беше наш човек :D
На сви 3 места беше сас платени придонеси и осигуран на минималац, ресто рука.

Па пишано е дека не сам бија на интервју, изгледа неумеш да читаш, од тија места што ми вратива, прашава ме за кд можу да отиду на интервју, сас 3ца разговара преко телефон и сви 3ца ми кажава дека почетна плата е 400 евра док видив како се снаваѓаш и колко брзо гу учиш работу. Сас двоица прависмо муабет на англиски, а сас треќога кумановски пошто беше наш човек :D
На сви 3 места беше сас платени придонеси и осигуран на минималац, ресто рука.

У случај тоа да е вистина ти би работел таму, а не на пумпа у Макпетрол. Друга работа е што ти збориш како они да те чекаат тебе што у реалноста не е така.

У случај тоа да е вистина ти би работел таму, а не на пумпа у Макпетрол. Друга работа е што ти збориш како они да те чекаат тебе што у реалноста не е така.

Абе читај малце пред да коментираш, работите биле за Скопје а он е од Куманово. Плус сакал работа контакт со луѓа а не само да дреме пред пц

Никој не ме чека мене, кој курац сам ја, тој си ти правиш филмови, ја само кажа дека има работа и дека по Скопје се тражив радници.
А втора работа, да не работеше у МП, можда, али овакој и 500 евра да ми е плата у Скопје, па нема да ми се исплати да оставу на Макпетрол зашто мене само пут ми искача 100 евра месечно, сас авто.

Абе читај малце пред да коментираш, работите биле за Скопје а он е од Куманово. Плус сакал работа контакт со луѓа а не само да дреме пред пц
Познат е на сваку тему да се убаци како падобранац, не му се љути.:D

Ја знам што пишал он не бери гајле. Он се изразува како да него го чекаат со отворени раце кај и да иде, што у реалноста не е така. Поготово не за легачки работи каде што на секој оглас имаш по 50-100 пријавени. Полесно е да влезеш како пумпаш него на тие места каде што си викаат свои луѓе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom