H
HoT _iCe
Гостин
Дефинитивно мада ќе ти кажу дека е много различно од град до град, конкретно за Скопје, дефинитивно не е за млади зашто имаш много повише избор и радни места отколко еве да кажемо Куманово. Еве ја имам 25 године, тамо сам 3 године, значи од 22 и до сга сам толко изгорен и огорчен од работу и људи што неколко пут ми е дошло преко главу и да оставу работу ама нити ситуација ми е финаниски довољно добра, нити по Куманово има избор на работу па да ризикују за било што, а Скопје не ми се свиѓа за работу, прво ради пут, друго ради само Скопје и менталитет.Далеку од добра работа за некој млад, работа во 3 смени без слободни викенди и празници. Може платата ви е привлечна и еве веднаш се распрашува до колку ќе дојде со сите додатоци, редовна е, ама работното место има и недостатоци.
Мене повеќе ми е работно место за некој со 40+ години и со веќе оформена фамилија и поголеми деца. За тие пари ќе најдете друго во една смена и побрзо ќе напредувате.
Имам роднина и знам дека во тоа време може не точно 1999 година, ама сигурно е пред 2002 година имаше околу 400 евра и тоа како чувар на објект на Макпетрол.
Неговиот син кој е со средно го вработи во Макпетрол, нели предност имаат нивните деца, ама во администрација, да не е будала да биде на пумпа.