- Член од
- 1 март 2010
- Мислења
- 7.888
- Поени од реакции
- 14.440
Заптија воскреснувачот на култни теми
Бегај бе таму, Драчево е поголемо од повеќето градови во МкGolem patlak ako e od selo.. Zena mi e od selo Dračevo pa najdobra moma E so moralni vrednosti i kultura, prisebnost i domakinka par ekselans.. pa mnogu si ja sakam i postuvam, mi e gajle sto e od selo..
Само да знам од кај го ископа ВелмејНајселски АКЦЕНТ/НАГЛАСOК во нашава земја има во Кичево, Велмеј, Македонски Брод и Демир Хисар...
Како ги тегнат тие зборовите дури да ти кажат еден збор цела минута ќе помине...
Си имал среќа ти се погодилаGolem patlak ako e od selo.. Zena mi e od selo Dračevo pa najdobra moma E so moralni vrednosti i kultura, prisebnost i domakinka par ekselans.. pa mnogu si ja sakam i postuvam, mi e gajle sto e od selo..
мор не е битолскиЈас битолчани неможам да ги поднесам. "Шо си се сторила мор ко лубејцна си".
Од кај си друже ?Да не се лажеме, денешните генерации гледаат апсолутно све па и за ситници ќе се фатат понекогаш.
Може на форум или било кое друго место или на интернетов да пишувате што посакувате да биде ама знаеме ние што сме од село што сме истрпеле на своја кожа. Да не зборувам за тоа дека не те фермат на инста/фб ако не си активен да ставаш слики или да те немаат нејзините другарки фоловнато, тогаш џабе ти е све. Перфектен прФ впечаток да оставиш и не знам какви критериуми за маж да исполнуваш добиваш корпа, значи зборам и за просечни девојки од град кој се замишљаат дека се ким кардашиан.
Само од мое место кај што сум има преку 200 неоженети ергени (некои се веќе и 40+ во години)
Не знам дали си знаел али административно Драчево е поделено на село и населба.. Селото има околу 9.000 жители со што е најголемо село во Македонија (Арачиново е второ со околу 7.000) додека населбата околу 15.000 жители има.. Женатата ми е од селото каде што уствари во селото се староседелците, каде има куќи стари од турско време градени со камења.. Кога ја рушеле нејзините старата куќа нашле тапија од 1800 и некоја година напишана на старотурски/османлиски (нешто како арапски се буквите, не како сега што им е азбуката како латиница) и отишле кај некој оџа у Сарај да им преведе, и овој им рекол баш тапија е ова (документ) со кој се докажува сопствеништвото на куќата.. Иако небитно беше ова, сакав да кажам дека селскиве моми се достоинствени, со морал и домашно воспитување, не се ко градскиве моми неморални и блудни...Бегај бе таму, Драчево е поголемо од повеќето градови во Мк
Инаку Драчевци се супер луѓе!
Сторил/а исто,не се користи кај нас,ама битно да се дај некое мислење..мор не е битолски
Јас сум посаглам запознат со Драчево, покрај тоа што сум и јас драчевски зет имав и професионална конекција со населението од тој дел. Уствари Драчево е жив пример како функционира село и ванаби населба или град. За селото и староседелците немам толку пофални зборови, колку што заслужуваат. Жива спротивност е населбата. Таму покрај тоа што 90% имаат муфте добиено бараки и дворови, нонстоп се во спорови и докажување дека комшијата зел повеќе, иако е гага и неговото За разлика од жителите од селото, со кои можеш да направиш муабет, впрочем имаат и јака смисла за хумор, овие од населба се цело време облачни и бараат влакно во јајцето, за се нешто.Не знам дали си знаел али административно Драчево е поделено на село и населба.. Селото има околу 9.000 жители со што е најголемо село во Македонија (Арачиново е второ со околу 7.000) додека населбата околу 15.000 жители има.. Женатата ми е од селото каде што уствари во селото се староседелците, каде има куќи стари од турско време градени со камења.. Кога ја рушеле нејзините старата куќа нашле тапија од 1800 и некоја година напишана на старотурски/османлиски (нешто како арапски се буквите, не како сега што им е азбуката како латиница) и отишле кај некој оџа у Сарај да им преведе, и овој им рекол баш тапија е ова (документ) со кој се докажува сопствеништвото на куќата.. Иако небитно беше ова, сакав да кажам дека селскиве моми се достоинствени, со морал и домашно воспитување, не се ко градскиве моми неморални и блудни...