Půtîñöt
Претседател
- Член од
- 2 април 2020
- Мислења
- 733
- Поени од реакции
- 496
Од тетово си?се надевам дека го измисли ова
претеруваш со конструкции, за да доловиш поента
нели?
не може да е вака
дури ни во Тетово
Од тетово си?се надевам дека го измисли ова
претеруваш со конструкции, за да доловиш поента
нели?
не може да е вака
дури ни во Тетово
не башОд тетово си?
Тетово е ко Чаир, друга држава, други правила.не баш
Тоа е, толку се способни тие вработените, неможе да се организираатКоја е поентата на термините што им се наведени за земање на картичка ако треба да идеш и да се запишеш на некој лист таму?
Па башка и у 7 саат да идеш а они идат на работа од 8 и пол.
НЛБ да, само тие. Еве и шпаркасе задоволен сум нема гужви а другите бегај неможеш да завршиш ни друга работаНЛБ дома ти ја носат
овие другиве банки ретардирани по малку
Па баш у Тетово би требало по дома се носат картички.
brat mi isti kur jadese pa posle otide u 5 ipol sabajle i zavrsi rabota kaj 2 i kusur,i u 5 ipol pa 80 na lista se pisalбрату, ако сакаш да ја земеш тогаш ќе ти кажем некој трикој.
значи ако си у стопанска карши судот, тогаш мораш да станеш у 5 сабајле, да отидеш до банката и да се пишеш со реден број, име и презиме на листот зашто друг начин нема за побрзо земање. колку порано толку боље зашо после секој пола саат на листот има пишани минимум уште 50 људи.
после иди у 7 саат сабајле зошо тогаш почињаа да се читаа имињата од листата и пази дан ти го украде некој ливчето ко што мене ми се деси па се фатив со еден туе и ми беше вратено ливчето.
обезбедуењето ќе чита имиња и презимиња и ќе дели бројчиња според тоа кој реден број си на листот кој што си пишан, затоа колку порано отидеш толку боље, има људи што ида и у 4 сабајле да се пиша.
ја бев минимум 5 пута пред да ја земем и не можев да ја земем затоа што увек имаше или 200 људи пред мене со бројчиња, или немаше бројчиња или не ми се пикаше у гужва, све доа не ми кажа колешката како идело тоа.
Абе па ако чекаш ти вака до Август ќе чекаш и ништо нема да добиеш, абе ова е држава јебеш будалу. Убоо викаше еден ова вика пред банка чекањава са знак дека људите немаа паре, срамота е ова вика, цел свет ни се смее, ко питачи е ова. И у право е, јебеш државу неспособну.Abe mora li odma da podignete kartica, cekajte dve tri nedele pa posle, nekoj den kogaj nema ni penzie za davanje!
па тоа што го пишав претходно, значи ја отидов у 5 и бев меѓу првите 20, а некој што отишол у 5 ипол беше 80ти на листа.brat mi isti kur jadese pa posle otide u 5 ipol sabajle i zavrsi rabota kaj 2 i kusur,i u 5 ipol pa 80 na lista se pisal![]()
е ајде која им е поентата, не знам ни ја, само знам дека ова е едини начин да си ја земеш и едини начин на кој сум успеал мојата да си ја дигнем.Која е поентата на термините што им се наведени за земање на картичка ако треба да идеш и да се запишеш на некој лист таму?
Па башка и у 7 саат да идеш а они идат на работа од 8 и пол.
Ова е Тетово во виорот на изборите, секогаш иста песна" Доколку графитите, односно пораките предизвикуваат национална, расна или верска омраза и поттикнуваат раздор и нетрпеливост, нивните пишувачи ќе се соочат и со кривична одговорност (член 319 од Кривичниот законик). "![]()
СВР Тетово апелира до граѓаните да не пишуваат графити на јавните објекти
Секторот за внатрешни работи Тетово упати апел до граѓаните да се воздржат од пишување графити и оштетување на јавните објекти, како и на културните и историските споменици, зашто на тој начин не само што причинуваат одредена материјална штета, туку можат да предизвикаат и други несакани појави...www.mkd.mk
Добро, сега е demokracia, нема више Милошевиќ и ваљда UBI KAURA, smrt za kauri и сл., више не се рачунаат како пораки која предизвикуваат национална, расна или верска омраза и поттикнуваат раздор и нетрпеливост.
демек не се знае кој ги пишуе тиа шовинистички поруке низ градов, поготово сеа пред избори." Доколку графитите, односно пораките предизвикуваат национална, расна или верска омраза и поттикнуваат раздор и нетрпеливост, нивните пишувачи ќе се соочат и со кривична одговорност (член 319 од Кривичниот законик). "![]()
СВР Тетово апелира до граѓаните да не пишуваат графити на јавните објекти
Секторот за внатрешни работи Тетово упати апел до граѓаните да се воздржат од пишување графити и оштетување на јавните објекти, како и на културните и историските споменици, зашто на тој начин не само што причинуваат одредена материјална штета, туку можат да предизвикаат и други несакани појави...www.mkd.mk
Добро, сега е demokracia, нема више Милошевиќ и ваљда UBI KAURA, smrt za kauri и сл., више не се рачунаат како пораки која предизвикуваат национална, расна или верска омраза и поттикнуваат раздор и нетрпеливост.
и да не ми го кажеше ова, го знаевдемек не се знае кој ги пишуе тиа шовинистички поруке низ градов, поготово сеа пред избори.
па пред жандарите ги пишуаа тиа поруке, у центар поготово у близина на плоштадот не постои sид кој што не е изврцкан.