Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
D

Deleted member 12196

Гостин
Зборам за кампањите што се водат на тв. Сигурно нема да правам истражување кој што програма прави и закачува на нет. Барем Богоевски (што ми е многу антипатик) рекламата ја фокусира на тоа „Потекло на имот“, апасиев исто спама со одредени свои гледишта, дпне и сдс фокусираат само на глуп хумор и Еу. Преку таквото од таа Еу брат, колку години колку избори на тоа може човек да се вади ? Ја мислам дека и Еу да се распадне пак Еу ќе им биде на некој фокус на кампања :D
Ако почнат програмите да ги пуштаат на ТВ, тогаш ништо друго не ќе може да се прикажува. Една програма не може да се смести во неколку краткотрајни спотови. Затоа на ТВ ќе гледаме бурлески.

Инаку, ВМРО барем делумно се држеше до своите програми, СДС сега се учи да прави програми.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.566
Поени од реакции
5.610
Ако почнат програмите да ги пуштаат на ТВ, тогаш ништо друго не ќе може да се прикажува. Една програма не може да се смести во неколку краткотрајни спотови. Затоа на ТВ ќе гледаме бурлески.

Инаку, ВМРО барем делумно се држеше до своите програми, СДС сега се учи да прави програми.
Те сфаќам што сакаш да кажеш, можеби не ме сфати што сакав да кажам.
Не е потребно некој да ми каже другиот што згрешил. Сакам да видам ти што ќе направиш за да подобриш а не фокусот на кампањата да ти биде „еј види го другов е срање“. Тоа ми беше муабетот. Нема сомнеж дека дпне и сдс имаат програма пишана, фокусот на тв им е катасрофален...Од 2006 мислам дека немало асална кампања без тоа „види го овој краде лаже гласај ме мене“ :)

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.783
Поени од реакции
49.652
Јас не знам како собрал потписи воопшто. Веројатно некоја од двете партии му помогнала. Инаку човекот е вработен од владата на Груевски државно. И тоа два пати си се преместувал и плус од државната плата си отворил некоја си фирма и лапал тендерчиња, а најголема порака во кампањава му е антигруевизација на ДПМНЕ и секој втор збор му е ,,белата палата". Да не споменувам дека е неелоквентен, неначитан и неинтелигентен. Се сомневам дека освен жена му, мајка му и татко му друг би го гласал. Брат/сестра (ако има) многу тешко.
Кога вмро си ја поврати лиценцата за работа од Американска амбасада , претпоставувам дека еден од условите беше он да биде во раководството и го ставија секретар или заменик

Калимерата ја ебаа после референдумот, до тогаш си ја вршеше функцијата и не им беше проблем внатре, не знам и стварно се чудам како не го намирисаа човеков. :icon_lol:

Иначе , наклонет кон Бугарија, потрчко на амбасадата и кафекувар на Радмила во министерство за одбрана.

D

Deleted member 12196

Гостин
Те сфаќам што сакаш да кажеш, можеби не ме сфати што сакав да кажам.
Не е потребно некој да ми каже другиот што згрешил. Сакам да видам ти што ќе направиш за да подобриш а не фокусот на кампањата да ти биде „еј види го другов е срање“. Тоа ми беше муабетот. Нема сомнеж дека дпне и сдс имаат програма пишана, фокусот на тв им е катасрофален...Од 2006 мислам дека немало асална кампања без тоа „види го овој краде лаже гласај ме мене“ :)
Па еве. Јас ќе направам 500 км автопат, ќе направам нов клинички центар, ќе пуштам бесплатен превоз во сите градски и меѓуградски линии....
Болната точка е што не сносам никаква одговорност, а ниту 1% од моите ветувања не сум исполнил.
Треба да се донесе закон за јавно бесење на Камени Мост ако не исполнат барем 80% од ветувањата.
Затоа на 15-ти ајвар ќе правам (ако најдам пиперки-ајварки :)).

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.566
Поени од реакции
5.610
Па еве. Јас ќе направам 500 км автопат, ќе направам нов клинички центар, ќе пуштам бесплатен превоз во сите градски и меѓуградски линии....
Болната точка е што не сносам никаква одговорност, а ниту 1% од моите ветувања не сум исполнил.
Треба да се донесе закон за јавно бесење на Камени Мост ако не исполнат барем 80% од ветувањата.
Затоа на 15-ти ајвар ќе правам (ако најдам пиперки-ајварки :)).
Тотално се сложувам.
На 15ти сакара,пиво и ладење муда. Ваљда ќе има некоја добра текма на тв.
а автопат, нека не праат бегај, 1 километар приклучок на обиколница го правеа 4 години. дпне го почна, сдс го заврши и пушти а уште семафорите не работат... Цела друга улица - главна ја работат веќе 5 годнини и уште се докопува, покрива итн... Арно ни е вака Скопјенцево, нека стаат уше некој парк со вештачка трева или Споменик на плоштад, боље е. :D

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.225
Поени од реакции
661
Само Левица може да ти го овозможи ова. Нивниот систем на управување го дозволува тоа.

Тотално се сложувам.
На 15ти сакара,пиво и ладење муда. Ваљда ќе има некоја добра текма на тв.
а автопат, нека не праат бегај, 1 километар приклучок на обиколница го правеа 4 години. дпне го почна, сдс го заврши и пушти а уште семафорите не работат... Цела друга улица - главна ја работат веќе 5 годнини и уште се докопува, покрива итн... Арно ни е вака Скопјенцево, нека стаат уше некој парк со вештачка трева или Споменик на плоштад, боље е. :D
Може Заев да ви набави поефтини пиперчиња од Муртино после 15ти :D

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.566
Поени од реакции
5.610
Само Левица може да ти го овозможи ова. Нивниот систем на управување го дозволува тоа.

Може Заев да ви набави поефтини пиперчиња од Муртино после 15ти :D
Заев имаше и боље понуди давано, сам си кажа, ако сака мој глас треба нешо боље да понуди. Језда 1 глас не е остров у Грчка ама и фотеља може да вреди :D #хехе

D

Deleted member 12196

Гостин
Не, ниту Левица нема да го овозможи тоа. Ќе бидат првите кои ќе го омрсат јажето... :ROFLMAO:

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.791
Поени од реакции
8.500
СДС/ДПНЕ - Нема што да се каже. Првите се велепредавници и измеќари од најлош вид. Вторите се неми соучесници кои гледаат само како да ги соберат трошките..

Македонски Концепт - На наркоманот Бунтур воопшто не е партија. Партијата првин им се вика Социјал Демократска Унија, партија која не функционира од барем 2016. Он им ги земал некако печатите и се кандидира со нив. Но зошто е само сателит на СДС, и не сакајќи да доведе до збунување со името он иде со кампања под името Македонски Концепт додека на ливчето ќе бидат како СДУ. На крато олицетворение на сите стереотипи за најлошото во Македонија. Бугарофил, продадена душа, странски измеќар, пијандура и наркоман. Нема дно кое што го нема пробиено.

Твоја партија - Уште еден сателит на СДС. Целната група им беше незадоволното "бањато гражданство" да го насочат кон оваа партија и со тоа да си ги потрошат гласовите. На почеток воопшто не ни тераа кампања зошто изгледаше дека СДС нема потреба од нив а и да не им одземаат гласови, али се активирани во последно време за да спречат дел од гласовите на СДС да се префрлат во Левица и Глас.

ГДУ - Партија на Бугарската држава во Македонија. Нема што повеќе да се каже.

Интегра - Попот тргна добро со напади на двете страни али во последно време си го покажа своето право лице ( најверојатно поради резултатите од анкетите и зошто одземал гласачи и од погрешни групи). Уште еден сателит на СДС. Целна група им се незадоволните гласачи од ВМРО. Политичките ставови му се празен националистички фолклор без никаква супстанца позади него. Од друга страна на личен план се што би рекол е дека гласот што го бие не само што не е добар, катастрофален е. Зборот со кој најчесто го опишуваат е битанга. Исто така мислам дека е важно да се спомне дека не учествувал во ниеден на процесите против Преспанскиот договор и дека бил советник и во владите на Груевски и на Заев.

Единствена Македонија - Тука е малку работата за недоумница. Политичките ставови им се сосема добри. При делувањето како партија никогаш не направиле ништо сомнително. Учествуваа и во процесите за бојкотирање на Преспанскиот договор. Но, на мене лично ми се сомнителни поради две работи. Првата е дека програмата и делувањето на партијата личи како на стереотип на тоа како про-Руска партија би требало да изгледа. Некако премногу се поклопуваат работите. Вториот проблем пак е дека човекот е од служба и тоа остава огромен сомнеж.

Демократи/Работничка Партија/Партија на Ромите нема ништо кај овие луѓе за што би можело да се збори.

Левица/Глас - Ќе ги ставам заедно зошто иако имаат разлика во политички програми, за најважната работа за мене тие ги имаат истите идеи. Двете партии не се сателити на СДС и ДПНЕ. И двете партии учестуваа во протестите против Преспанскиот договор. И двете партии се против двојазичноста и тиранската платформа. И и двете партии имаат луѓе чија цел е да ги поматат сметките на СДС и ДПНЕ.

Јас како би ги рангирал партиите за гласање:
  1. Партии за кој што вреди да се гласа: Левица/Глас - зависно од кои се вашите политички убедувања. Али и во двата случаја гласот иде на добро место.
  2. Партии за кој можеби вреди да се гласа: Единствена Македонија
  3. Партии за кој што не вреди да се гласа али во најлош случај глсајте: ДПНЕ.
  4. Партии за кој што не вреди да се гласа : Интегра, Твоја Партија
  5. Партии за кој што не смее да се гласа: СДС
  6. Партии за кој што ниеден нормален човек не би требало да гласа: Македонски Концепт/ГДУ
Али во секој случај негласањето или уште полошо поништување на гласачкото ливче е најлошата одлука која што може да ја направите. Избориве немаат цензус, цел живот слушам како сите се жалат дека никогаш немаат избор. Ете имате избор на партии кои конечно пробуваат да им се спротистават на СДС и ДПНЕ, не се совршени али се трудат. Прекинете цел живот со релативизација на како се е исто. Не е исто и мора да се почне од некаде.

Последно уредено:
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.824
Поени од реакции
40.145
Најголема победа за македонскиот народ е влада без албанци.
Незнам кој член го пиша тоа , ама малце кога ке подразмислам убаво за тоа , не е така лошо , колку и да го мразам црпкото пак со мицко да направат deal за таа работа ке биде шамар за сите овие години курчење и мислам дека не се ни свесни они што може да им се случи.
Јас сум првенствено за опции во кои нема да го има црпкото и дуи , ама ако мора да се бира , првенствено без дуи и конечно еднаш засекогаш да видиме заби кон нив и нивна реакција на тоа.

Има толку опции , САМО ДА НЕ ЈА УСЕРАТ .

ДУИ МОРА ДА ПАДНЕ , ВЛАДА СО НИВ НИКАКО!!!
ДУИ мора да се забрани како партија, и пола раководство да се стрпа у затвор за воени злосторства, тоа првенствено, а после да им се суди за сите државни пари што ги спичкаа овие 18 години на власт.

Само на Груевски тогаш и на Заев сега слатки им се пратениците на дуи за ова да се деси.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034

Изгледа влегуваме во фотофиниш...
Штом пукаат кон пензионери, стечајци и намалување на разни казни...

Моја проценка е дека ќе гледаме на власт ВМРО+ДУИ

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.027
ДУИ мора да се забрани како партија, и пола раководство да се стрпа у затвор за воени злосторства, тоа првенствено, а после да им се суди за сите државни пари што ги спичкаа овие 18 години на власт.

Само на Груевски тогаш и на Заев сега слатки им се пратениците на дуи за ова да се деси.
Тоа тешко дека ќе се случи некогаш ако гледаме реално.За почеток е доволно да паднат од власт и да ослабнат, потоа се знае дека ќе се појави некој друг блок кај нив кој ќе го земе приматот.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Шипците се коцкаа со правење влада со СДС 2017, влог беше да се изгуби право мнозинска албанска партија да влегува во влада а добивка двојазичност и почнување на федерализација.
Затоа, треба ВМРО да победи со 61...проста логика.
Ако ние и албанците сме условно речено непријатели, ВМРО е непријателска партија на албанците. Непријател на мојот непријател ми е пријател, така да ВМРО е пријателска партија спрема македонскиот народ.
Запамтете, ни еден албанец нема никад да гласа за ВМРО....прашањето е зошто.
Од тука натака секој со свој памет!

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.147
Поени од реакции
83.838
....Ако ние и албанците сме условно речено непријатели, ВМРО е непријателска партија на албанците. Непријател на мојот ....
Ако сме паднати од Марс и не сме биле тука за грујово време.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom