Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.423
Поени од реакции
16.714
Инаку да дополнам, изглеа не си у тек ама вирусот мутираше и сега ние младите сме најкритична група :D. Така да не ти држи аргументот.
Автоматски споено мислење:

Ти сигурно го знаеш тоа :D Познати се земјоделците од кајгана.
Муабетот беше дека е полесно да се збори за туѓи животи, без разлика у кој период од истиот се наоѓа.

Па јебига, мака на се го тера човек да научи.

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.296
Поени од реакции
7.023
Здраво дечки,

Не знам дали е најсоодветна тема бидеќи прекинав да читам вести по форумов за Коронава(што не значи и дека престанав да верувам дека постои,нели). Нвм, денес се разбудив утрово со чудно чувство,вртоглавица итн. Пиев Бруфен, се вратив у нормала, излегов еден круг низ град и се вратив. Ме фати попладневна дремка околу 45 минути и кога станав имав 38.5 температура проследена со вибрации у стомакот(одма ме фати дијареја). Од тогаш(5 саатот) до сеа(6:30) отидов уште 3 пати у вц. Не сакам да паничам, веднаш се јавив на матичната, она ми рече демек почекај 1-2 дена па ако не ти се симне температурата тогаш ќе правиме тест. Прашањето ми е, дали некој од вас имал симптоми слични на горенаведените? Болки у градите неам, исто неам и отежнато дишење, чувствувам мало скокотање,ама мислам дека тоа ми е повеќе резултат на плацебо-то шо ми се дешава. Иначе последнава недела(од понеденикот), само синоќа бев кратко излезен во ресторан и петокот во кафиќ (помалце од саат време се задржав и на двете место имено), цела работна недела возев точак сам или сам пешачев, ги почитувам мерките на заштита, редовно носам маска и мијам/дезинфицирам раце, и на работа и кога шетам со друштво во град (најчесто не повеќе од 2-3 другари), доаѓам од Кавадарци кај шо нема некој кластер и бројот на заразени е доста мал(сум немал контакт со ниту еден од нив, ниту директен, ниту индиректен). Поздрав

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.589
Поени од реакции
37.508
Здраво дечки,Не знам дали е најсоодветна тема бидеќи прекинав да читам вести по форумов за Коронава(што не значи и дека престанав да верувам дека постои,нели). Нвм, денес се разбудив утрово со чудно чувство,вртоглавица итн. Пиев Бруфен, се вратив у нормала, излегов еден круг низ град и се вратив. Ме фати попладневна дремка околу 45 минути и кога станав имав 38.5 температура проследена со вибрации у стомакот(одма ме фати дијареја). Од тогаш(5 саатот) до сеа(6:30) отидов уште 3 пати у вц. Не сакам да паничам, веднаш се јавив на матичната, она ми рече демек почекај 1-2 дена па ако не ти се симне температурата тогаш ќе правиме тест. Прашањето ми е, дали некој од вас имал симптоми слични на горенаведените? Болки у градите неам, исто неам и отежнато дишење, чувствувам мало скокотање,ама мислам дека тоа ми е повеќе резултат на плацебо-то шо ми се дешава. Иначе последнава недела(од понеденикот), само синоќа бев кратко излезен во ресторан и петокот во кафиќ (помалце од саат време се задржав и на двете место имено), цела работна недела возев точак сам или сам пешачев, ги почитувам мерките на заштита, редовно носам маска и мијам/дезинфицирам раце, и на работа и кога шетам со друштво во град (најчесто не повеќе од 2-3 другари), доаѓам од Кавадарци кај шо нема некој кластер и бројот на заразени е доста мал(сум немал контакт со ниту еден од нив, ниту директен, ниту индиректен). Поздрав
... слушна за тие во што јаделе во Гранд Бургер заразени со салмонела, со пролив, покачена температура..итн?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.174
Поени од реакции
84.024
Да си поутепан од нас е врвно достигнување.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Здраво дечки,

Не знам дали е најсоодветна тема бидеќи прекинав да читам вести по форумов за Коронава(што не значи и дека престанав да верувам дека постои,нели). Нвм, денес се разбудив утрово со чудно чувство,вртоглавица итн. Пиев Бруфен, се вратив у нормала, излегов еден круг низ град и се вратив. Ме фати попладневна дремка околу 45 минути и кога станав имав 38.5 температура проследена со вибрации у стомакот(одма ме фати дијареја). Од тогаш(5 саатот) до сеа(6:30) отидов уште 3 пати у вц. Не сакам да паничам, веднаш се јавив на матичната, она ми рече демек почекај 1-2 дена па ако не ти се симне температурата тогаш ќе правиме тест. Прашањето ми е, дали некој од вас имал симптоми слични на горенаведените? Болки у градите неам, исто неам и отежнато дишење, чувствувам мало скокотање,ама мислам дека тоа ми е повеќе резултат на плацебо-то шо ми се дешава. Иначе последнава недела(од понеденикот), само синоќа бев кратко излезен во ресторан и петокот во кафиќ (помалце од саат време се задржав и на двете место имено), цела работна недела возев точак сам или сам пешачев, ги почитувам мерките на заштита, редовно носам маска и мијам/дезинфицирам раце, и на работа и кога шетам со друштво во град (најчесто не повеќе од 2-3 другари), доаѓам од Кавадарци кај шо нема некој кластер и бројот на заразени е доста мал(сум немал контакт со ниту еден од нив, ниту директен, ниту индиректен). Поздрав
Мои симптоми беа кога станав од спање се осеќав онака како да сум лошо спиел, сум имал далеку пострашни главоболки но тој ден филингот ми беше како да сум спиел и да ме фатило промаја така се осеќав, до вечер не ми беше ништо нарочито, потоа дигнав температура 38 и со чај и парацетамол ја намалив, сабајле кога се разбудив ништо свеж бев, навечер се вратив од работа истрчав 8км се истуширав пак качив температура и пак ја спуштив со парацетамол се јавив на матичната ми закажа тестрирање и излегов позитивен... од тој ден 30.06 до денеска да чукнам во дрво фала богу ништо немам.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.589
Поени од реакции
37.508
Мои симптоми беа кога станав од спање се осеќав онака како да сум лошо спиел, сум имал далеку пострашни главоболки но тој ден филингот ми беше како да сум спиел и да ме фатило промаја така се осеќав, до вечер не ми беше ништо нарочито, потоа дигнав температура 38 и со чај и парацетамол ја намалив, сабајле кога се разбудив ништо свеж бев, навечер се вратив од работа истрчав 8км се истуширав пак качив температура и пак ја спуштив со парацетамол се јавив на матичната ми закажа тестрирање и излегов позитивен... од тој ден 30.06 до денеска да чукнам во дрво фала богу ништо немам.
... позитивен на што? два три дена покачена температура е карактеристика на сезонски грип!

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
... позитивен на што? два три дена покачена температура е карактеристика на сезонски грип!
позитивен на ковид, се тестирав и резултатот е потврден.

S

ski

Гостин
Обично пенкало мислам дека нема да ти направат проблем ако носиш во рака и со тоа да потпишеш, а личната карта и рацете ќе ги измиеш и дезинфицираш.

Поентата ми е дека тоа што ти отворија кафеаните, спортските центри и што народот почна да си прави журки како да нема ништо е далеку поопасно отколку тоа што ти ќе отидеш 5 минути на гласање. Сума сумарум како сме тргнати не ни се пишува добро, на 2 милиони народ имаме повеќе заболени и умрени од држави што се со 10 пати повеќе население и не ни иди памет, секој ден бројките растат со троцифрени бројки и нема ден да немаме преку 5 умрени.
Да кажеме дека моменталнава состојба е под контрола и ок е да има избори бидејки нели нема полициски час/работат сите маркети/молови/кафани нема никакви мерки па зашто да нема избори.
Дали тоа значи дека сме во нормална состојба?
Како стигнавме од тотален локдаун со полициски час со само 20/30 инфицирани за сега со 150+ инфицирани 10 починати дневно без полициски час со све од кафана до молови отворено?
Дали до толку им успева на политичарите му го исперат мозокот на народов?
Нормално тие кои се вложени у партија и немаат друга алтернатива у животот единствено им е важно заев да остане или вмро да дојде на власт, а таквите ги има доста на форумов ко на пр. @Con Artist затоа е и тоа агитирање безбедно е да се искочи на избори и да се гласа по шо така им е кажано од штаб.

Поентата ми е дека во ненормална состојба во која се наога општествово е тешко да се размислува рационално бидејки политиката си поигра со рациото на народот и сега имаме ново нормално кое уствари не е нормално.

Последно уредено од модератор:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.221
Поени од реакции
30.434
фала, али ти викам немам никакви симптоми веќе 7 дена.
Mozebi si asimptomatski slucaj, a mozebi i testot ti e falichen.
Megutoa dokumentiran si kako pozitiven.
Odgovornata rabota e da se izoliras, a vo meguvreme da baras vtor test.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Mozebi si asimptomatski slucaj, a mozebi i testot ti e falichen.
Megutoa dokumentiran si kako pozitiven.
Odgovornata rabota e da se izoliras, a vo meguvreme da baras vtor test.
како што пишав погоре имав температура два дена на по 1-2 часа, инаку уште од тогаш се изолирав и со решение сум за самоизолација со сите нишани :)

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.589
Поени од реакции
37.508
како што пишав погоре имав температура два дена на по 1-2 часа, инаку уште од тогаш се изолирав и со решение сум за самоизолација со сите нишани :)
..па не се баш сите нишани како си пишал си бил на работа!
...а контактите кога си отишол на работа, па додека си го направил тестот и си бил позитивен што со нив? штом си имал покачена температура над 38 С, следниот ден не си смеел да одиш на работа, вака си ги заразил и другите... ај може тестот е лажно позитивен!

Kajgana Shop

На врв Bottom