- Член од
- 15 јуни 2013
- Мислења
- 129
- Поени од реакции
- 295
Ако ова што го гледам врз пицата е сусам, ова го декларирам за Богохулие!!
Точно дека De gustibus non disputandum est, но ова е премногу. Не знам воопшто како ти е била слатка пицата
Ако ова што го гледам врз пицата е сусам, ова го декларирам за Богохулие!!
Абе не е баш пица, туку не знам назив за ова, ни во менито не им е пица мислам. Ко лепчиња со кашкавал потпечени во форма на пица направени, вкусни беа да ги кркаш со помфрит во комбинација со пивце, колку и чудно да ти звучи.Ако ова што го гледам врз пицата е сусам, ова го декларирам за Богохулие!!
Точно дека De gustibus non disputandum est, но ова е премногу. Не знам воопшто како ти е била слатка пицата
Фурнарини се.Ако ова што го гледам врз пицата е сусам, ова го декларирам за Богохулие!!
... се сложувам сосема со констатацијата,Ако ова што го гледам врз пицата е сусам, ова го декларирам за Богохулие!!
Дали е безбедно да се јаде од Гранд Бургер, пошто имаше некои вести дека имало труење или нешто слично, но тоа е на Рузвелтова мислам не во Ново Лисиче?
Кај Џоко во Мрзенци беше најдоброто јагнешко печење! Јас како овчеполец кога му го признавам тоа, значи стварно вреди! Макар што впечатоците се од пред години.Препорака за Печалбарско, специјалитет со свинско филе со мед во Куќата на Мијаците и јагнешко месо и телешка плескавица во Мрзенци.
Имам идено, атмосферата и воопшто локацијата се супер. Храната е за 3+, услугата беше добра, ама пак онака за 3+Најдобра храна, највкусна, најуслужлив персонал, убава атмосвера, убава местоположба, за мене е ресторанот "Воденица " во Крива Паланка.
Исто многу битно што цените за тој квалитет и таа услуга се ниски.
Верувам дека се вкусни, нема да негирам но некако претерано мрсно ми изгледа.Абе не е баш пица, туку не знам назив за ова, ни во менито не им е пица мислам. Ко лепчиња со кашкавал потпечени во форма на пица направени, вкусни беа да ги кркаш со помфрит во комбинација со пивце, колку и чудно да ти звучи.
Не разбирам. Може подобро да ми објаснеш? БлагодарамФурнарини се.
Сусам признавам само на домашни кифлички и ѓеврек. Сусам во салата? И верувам дека имаат валиден мотив да прикријат вкусот ако нешто не е како треба.... се сложувам сосема со констатацијата,
... а посебно кога ќе се нарача мешана салата, а одозгора поросено цело ќесе сусам, не избрзувам, давам шанса да не сум во тек
...го земам менито читам состојките на салата нема никаде спомнато сусам, бате... ела уваму, зш има сусам салатава?
... сите го сакаат сусамот, бил корисен... е па ти земи го ова дај му ги „на сите“ што сакаат, ти мене донеси ми како треба мешана салата како пишува тука,
... потоа се распрашав, што е ова нова „гурманска“ мода, да скоро све биде посипувано со сусам, ми рекоа дека тоа е еден од начините да се прикрие вкусот поради Х несакани причини
Знаеме дека polentoni-те оставаат. Шо правиме со terroni-те? Оставаат и они?јас сум тука само да кажам да не мрчите за сите итаљани зашто јас еден немам сретнато што не остава бакшиш
тероните се исти како нас, колку што оставаме ние толку и они хахахахахаВерувам дека се вкусни, нема да негирам но некако претерано мрсно ми изгледа.
Не разбирам. Може подобро да ми објаснеш? Благодарам
Сусам признавам само на домашни кифлички и ѓеврек. Сусам во салата? И верувам дека имаат валиден мотив да прикријат вкусот ако нешто не е како треба.
Знаеме дека polentoni-те оставаат. Шо правиме со terroni-те? Оставаат и они?
Да беа они цигани, немаше Италија да биде музеј на отворено небо. Со други зборови, се согласувам и надополнувам на она што веќе кажа.тероните се исти како нас, колку што оставаме ние толку и они хахахахаха
само мислам дека е стварно неубаво да се наречат сите цигани кога некогаш ние сме поцигани од нив
Ти мора да живееш на северот.јас сум тука само да кажам да не мрчите за сите итаљани зашто јас еден немам сретнато што не остава бакшиш
Они може не оставаат бакшиш но не верувам посебно сицилијанец, да те нема понудено кафе во барТи мора да живееш на северот.
Прочитај ги моите коментари, во главно коментирам за јужњаците и особено сицилијанците.
Секој ден сум опколен со нив, неможеш да ми го смениш мислењето. Колку ти што немаш сретнато некој што НЕ остава, јас така немам сретнато некој што остава...
Еве кој имал средба со сицилијанци.Они може не оставаат бакшиш но не верувам посебно сицилијанец, да те нема понудено кафе во бар