- Член од
- 29 јуни 2014
- Мислења
- 26.415
- Поени од реакции
- 43.224
Од Левица само Апасиев вреди све остало е збирштина менада ала кања типови.
Живеат на фејсбук и твитер или ти преведено „у облаци“.На претходните избори главно добиваа гласови во урбани општини и млади луѓе кои се неопределени, со платформа за економски прашања, работнички права, правда за сите и слично.
Малку тешко ми е сеа да проценам како ќе поминат на овие избори. Направија голема промена и главните точки и ветувања реално повеќе им наликуваат на десничарска партија отколку на левица. Некако повеќе изгледа дека претендираат на разочарани гласови од Вмро отколку на Сдсм. Дали ќе ги задржат тие гласови од претходните избори што ги добија во Карпош и Аеродром ќе видиме.
Некако ми изгледа дека им фали оперативно менаџирање во партијата. Некој да ги префрли од интернет и Фејсбук во реалниот живот. Почнаа нешто со отварање на штабови во повеќе градови ама дали ефективно тоа има вродено со плод не знам.
Апасиев со неговите дебати и гостувања во ТВ дуелите мислам дека носи се повеќе и повеќе гласови на самата партија и дека после секое појавување наа телевизија си добива повеќе гласови за престојните избори.Живеат на фејсбук и твитер или ти преведено „у облаци“.
Ветувањата, да, евтин популизам.
На кој дел конкретно мислиш десничарски? Ако е околу договорот од Преспа, тоа повеќе на популизам ми личи отколку на фаќање смерови.
Ваква партија треба да е пред се' синдикална и јадрото да е по големи фирми, земјоделци, стечајци...од тие фејсбук двајца немаат. Нека не се чудат после зошо пак извисиле. Не е само да читаш книги по реторика и да вежбаш говори пред огледало....чопавиот и сељаков немаат нанограм харизма, глупи се коњи и двајцата, па пак го лажат народот, односно нивната „порака“ доаѓа до гласачот на друг начин (локално силеџиство, уцена исл) со кој Левица тешко дека може вака да се справи. И таму се работи за пирамидална структура, на која Левица (барем така беше порано) одговори со некаква пленарна организација - хоризонтална, а пак имаат една сериозно истурена фигура.