Јас сум 20ххх/2018, уште ништоMoze ukazot da se zeme,no i sam da odis za adresa vo Sofija vo Opshtina ke treba da stigne prvo pismoto od ambasada,za posle da ti ja dadat adresata i da podneses za EGN,koj mozes vo istiot den da go zemes so dobar posrednik,ili mozes uste od tuka koga ke stigne pismoto vo opshtina,ima posrednik koj od tuka dogovara i sreduva za EGN.Vo meguvreme ke se javuvas vi opshtina Sredec ako ja izberes Lege 6,zosto moze i pobrzo da stigne zavisi koga ja prakaat diplomatskata posta,i ke prasuvas dali e stignato pismoto za tebe.Otkako ke stigne ke odis vo Sofija ,vo opshtina,a posle so uverenie za adresa i egn od opshtina odis vo MVR da se slikas.
Vo ambasada za podignuvanjeto na ukazot e pisano nekolku pati,Dve sliki pasos format , dve kopii od pasos ,pasosot I izvod na rodeni SE plaka 36 evra za drzavjanstvo I 15 za legalizacija na izvodot.
Автоматски споено мислење:
I denes ima mnogu promeni od finalna vo polozitelno(ima i otkazi) otprilika prepiski 21185/2018
Cestito,ti go potpisale drzavjanstvoto,ti go pratile vo ambasada,super,mnogu pobrzo ke go zemes.Sega proveriv mi izleze ova Sto znaci @palekrstic pozzz
Fala znaci sea da odam da prasam vo konulzat bitola treba da stigniCestito,ti go potpiale drzavjanstvoto,ti go pratile vo ambasada,super,mnogu pobrzo ke go zemes.
Da.Fala znaci sea da odam da prasam vo konulzat bitola treba da stigni
Suzana i Mitko od strumica 100%Може ли некој да ми предложи добар посредник, стварно имам потреба и втор пат го поставувам истово прашање. Ми треба помош од ваше искуство со некој добар посредник, по можност со разумна цена.
Пријател Кризата со вирусот си го направи своето...Многу луѓе го пропуштија првиот термин,а во мегувреме за наша среќа потпишаа доста укази(само така и нека продолжат)...Некои указот го чекаа и по 5 години(еве на пример јас и брат ми),го пропуштивме и првиот термин за подигање,но толку време издржавме ке ги издржеме и овие неколку месеци...Битно е тоа што не си во неизвесност што и како ке биде,туку си сигурен...Поздрав и среќно на сите нека продолжат указитеNogo se ceka za da se zeme ukazot.
Zakazan termin za 23.11.
E nogo e . Taa koronata se razvlece.
Duri ne mi se veruva deka nepostoi nacin za da se zeme porano ukazot.
Aj be naucete se da pisuvate, ne se razbirate ni sto pisuvate, ni sto sakate da kazete.zdravo decki ...posrednikot mi pisa da dostavam dukumenti ,,poveke nemalo preku brat,cicko da se ppsredvi za pasos ,,i mi napisa vaka 1. Izvod od tatko ti - vo original (Slavko ti e dedo po tatko, taka?)
2. Posmrtnica od dedo ti Slavko - vo original
3. Kopija od tvoj pasos
Автоматски споено мислење:
inace sum vo finalen proces ,,
Jas treba da zemam drzavjanstvo slednata nedela ama tesko da se otvori granicava. Se javiv vo ambasada vo skopje i mi rekoa da otidam vo ambasada da potpolnam baranje za da mi go pratat drzavjanstvoto vo skopje vo ambasadata. Ako nekoj ima ovakvo iskustvo neka spodeliДали некој бил да земе указ? Како е на граница, некое инфо? Ви благодарам !