Режим, и груевизам....магичните зборови, спелс што викаат британците. Факт е дека имаа бајаги утки, и му дојдоа преку qr на народот. Ама нема боље....човек треба да се помири со фактите. Појди од сопственото тело, лепота, памет, старост и т.н. па заврши со ова, не добиваме секогаш најдобро во животот.
Ова е чиста математика, земај секогаш тоа што највеќе ти одговара...баталете емоции и мантри од типот на режим, груевизам и небањати што ги инсталираа дебело платени луѓе по медиумите каде кајганава беше меѓу првите. Јебига, факти во комбинација со извитоперени информации и вон контекст вадени разговори си го направија своето. Немаше многу што да се направи, привидно изгледаше дека ЗЗ бута режим, а уствари дојде да ја подели Македонија. Многу мислат дека е пазарџија и ќе се ебе ако треба за пари и моќ....јас не мислам така. Точно се направи се со план....момчета се бори за великобугарски интереси и тоа ми е јасно како ден. Веќе и прогура тоа што планираше....сега да дојдат на власт ќе следи девалвација на денарот за некој месец од преку 20% ко за почеток, а другото како е планот не знам. Зависи од меѓународна политика, и збиднувањата во САД највеќе.
Барате враќање на името и поништување на договорите....баш пред некој ден бев на состанок. Пола од раководството тврдоглаво реагира како да може да се смени нешто, додека на другата половина им е јасно. Треба 80 пратеници за тоа....сдсовциве ќе гласаат мислиш?
Спомнав референдум уз муабет....може и тоа е решение, ама нема 900000 да искочат, овој народ е проклетија по некад. Затоа и боља власт од претходната нема да има
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Колку и да станува збор за искомплексирани луѓе кои имале среќа да си го најдат местото во политиката тогаш, а рака на срце голем дел дојдоа и од престижни универзитети.
Не викам дека биле супер, да се збереме од кајгана да формираме влада 100 пати боље ќе функционира.....ама не стојат работите така.