Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Нема потреба толку од пишување кога доволно е да читаш и да се смееш.

gullible = easily persuaded to believe something; credulous.
"an attempt to persuade a gullible public to spend their money"

Лековерност.

Кајги...
Се наоблачило, се спрема да врне а јас...јас се осеќам како некоја автобуска станица каде луѓето бараат засолниште, доаѓаат со нај различни проблеми и со полни куфери од минатото, ќе останат малку време, ќе се напијат нешто, јадат нешто ќе осетат дел од мојата енергија, мојата топлина и ќе заминат...ќе заминат без бакшиш да остават и барем едно фала, фала што мојот покрив ги заштитува од нивните проблеми и се осеќаат сигурно внатре иако од надвор им истура.
Се надевам дека некогаш ќе се појави личност што ќе дојде, остане и ќе стави дебел синџир и катанец со натпис...
Автобуската е затворена за сите патници, одете на друга !

Утре се навршуваат 77 години од убиството на Коста Солев Рацин, и после толку години неговото дело и идеали се живи и ќе продолжат да опстојуваат во секој чесен млад човек, секој кој не се срами да каже дека припаѓа на работничката класа, кој е родољуб и го става доброто на колективот пред своите потреби, колку и да е можно тоа во денешното опшество.

За жал го напуштил овој свет млад и не го искажал својот талент до крај, не успеала Европа да слушне за него, иако најверојатно ако не тогаш на 13 јуни 1943 на Лопушник, ќе го изгубел животот после некоја година зошто животот е еден но идеалите живеат вечно, луѓето кои му пресудиле денес не ги спомнува никој, а еве на него му се поклонува млад човек кој е роден 56 години после неговото убиство.

Вечна ти слава Рацин, идеалите се исти, љубовта кон татковината и својот народ е иста, борбата за социјалната правда не престанува, сум кажал повеќе пати, горд сум што сум роден во твојот град.

Ќе светне еднаш силно денот, ќе дојде и тој ден некогаш.

Пун сум со необјаснива монотонија(немање живот), како вчера да сум умрел.....може сум дух што уште се движи по земјава неприфаќајки дека телото веќе го немам. Баш сега проверувам, кафето ми мириса и има вкус на кафе. Ме заболува по малку и глава....хм, ваљда е тоа добар знак.
Јас сум сеуште жив и додека го пишувам ова после неполни 5 мин откако го започнав постов одеднаш се е како треба, и ништо не е како треба.....можеби е до кафето, или нешто ми фали у животу.

Драа

Да не се деси овој срање пола нација немаше да знае што е пик што е кластер.Кластер бе,наса ни се смее,наш супер кластер се вика Вирго.
Е вечер ке има метеорски дожд,Геминиди. А ја кишобран не си понесе :icon_mrgr:

Драга,
Баајги долго ти немам ништо пишано.

Како “стареам” се помалку срања можам да преголтам. Па, како стареам, сфаќам колку го затворив кругот на луѓе околу мене, со кои воопшто сакам и банален муабет да направам.

И се помалку сум толерантна на изговори. На луѓе кои го имаат допрено сопственото дно во животот ( зборувам повеќе за ментално ), ама, се’уште се кријат позади завесата на изговорите и оправдувајќи се себеси како “учителката” е крива за се. Другиот никогаш не толку виновен, ако успееш да си објективен пред себе. Иако, најтешко е.

И речиси и да немам толеранција за емотивни вампири, кои и себе би се исцицале само да може да бидат помизерни.

Ви се плукнам во мизерниот живот во кој најголем успех ви е лажната слика за себе пред другите, а и ви се плукнам во потребата некој да ве теши цело време додека вие кукате за секое едно нешто!

Очигледно многу “стареам” штом прекинав воопшто да имам реакции кон многу луѓе, а уште помалку да укажувам како изгледаат работите од објективен, друг, поинаков агол.

Само уште малку фали да пораснам, па да станам тотално рамнодушна на се што мрда околу мене. :)

Драга,

Еве ме пак со мојте луди смени, вчера 16 саати ко сивоња, и па сабајлево од 6, не знам дал одам или летам, си подстојав сабајле некоја екстра минута на зелено, арно нема многу трафик па не ми свирна никој...

Патешествија, Корона, 2020.
Сеа ќе почнеме со нови клетви, Корона да ви се деси :icon_lol:

Драга,

Слушнав делеле ваучери за подршка на туризам, па почнам да си правам филмови како конечно со велосипед одам до Охрид, а после и до Дојран. Влегувам дома, седнувам пред лап топот, отварам страна и оп НЕ СУМ У ГРУПАТА НА КОЈА И СЛЕДУВА ВАУЧЕР. Да ти ебам животот, сигурно во прошлиот живот сум бил некој екстремно богат среќник.

Драаа, падна и прва договарачка за свадбу .....

@Sasa Ilic ќе зема љепо девојче,братучетку на @gorantuborg .....

Као падна договор ?!

Сашета прво се фали дека имал убаве Кратовчанке за френдици ....Ја и Горанчо му викаме,абе дај да ти ги видиме кој се тие .... Сашета пушта сликички .... И опппп ..... Едното девојче,случајно да ти било братучетката на Горанчо .....

Шо ти е љубав еј ....

Photo by Ubavina i Zdravje on June 14, 2020. Image may contain: text

Dobar den draga kajgana

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom