Очекувајте Аљи премиер ако СДСМ и ДУИ победат......да не биде дека некој не ви кажал.
Ахмети никогаш нема да има некаква функција во РМ, ако веќе дојде до такво нешто да се постави Албанец за премиер, тоа ќе биде некој друг од типот на Осамни или слично.
Не верувам дека ќе се случи тоа на овие избори, најверојатно ова е повеќе некој од старите финти кои ги правеа Али и Грујо, јас ти барам, ти не ми даваш, сепак се ближат избори и Заев треба да изглуми.
Не велам дека некогаш нема РМ да добие Албанец премиер, како тргнало можеби за 8 години и ќе се случи тоа, но не гледам нешто вааау во тоа, мислам и претходниот, ама Заев пред се го направи тоа што ниеден Албанец не можел ни да сонува дека некој од македонските политичари ќе го направи тоа, во времето на Заев имаш тотална албанизација на Македонија, така да не знам зошто ваквата вест треба да не изненади.Кучето Талат, кој е дезертер, терорист, убиец на македонски деца, го води Собранието и народот го прифати тоа како да е најнормално, и сега ќе треба да се изненадиме кога ќе стават некое младо шиптaрчe од слугите на Ахмети, кое завршило факултет, ниту учествувал во војната, некој кој најверојатно не му ни чуе за некоја идеологија и би избегал при повторна војна, кој ќе биде поставен само како фигура.
Да не ме сфатиш погрешно, не подржувам такво нешто, ниту пак сум од тие на кои им е сеедно, ама ако сакаш ќе ми ја сфатиш поената на мислењето.