- Член од
- 5 март 2018
- Мислења
- 17.990
- Поени од реакции
- 20.913
Колку треба тажен живот да имаш 24/7 да ти бидат опсесија Албанците и општо муслиманите.има еден неверојатно глуп член на форумов, на кој само вака можам да му објаснам што е градација
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Колку треба тажен живот да имаш 24/7 да ти бидат опсесија Албанците и општо муслиманите.има еден неверојатно глуп член на форумов, на кој само вака можам да му објаснам што е градација
Која глупост, ова е демек главен симптом за корона. Јас не памтам у живот да сум прележал дали грип дали настинка било поголема, да не го изгубам мирисот и вкусот. Секогаш започнува со малаксаност, болка во мускулите, анксиозност, следниот ден температура, губење на вкус и после извесно време и мирис. Оздравувањето секогаш започнува првично со враќање на тие сетила. Дали има некој што може да тврди дека никогаш не загубил мирис и вкус при грип ??Ги знаат симптомите, ако загубат на пример чувство за мирис и вкус, знае дека има корона,
+1Јас мислам дека ние неетички постапуваме тука кон лице со посебни потреби.
Не му се опсесија, реалност е. Каде прво заболеа? Колку има западна колку источна? Каде во Скопје се последните огромен број случаи во однос на другите месеци? Сам ќе си го најдеш одговорот или да ти помагам.Колку треба тажен живот да имаш 24/7 да ти бидат опсесија Албанците и општо муслиманите.
Светот е шарен, кога има цел еден народ кој брани масакр врз деца, само затоа што се каури и на своите сограѓани гледа само да им го загорчи животот (само затоа што се каури), тогаш мора да има и вакви ко мене. Јеби га.Колку треба тажен живот да имаш 24/7 да ти бидат опсесија Албанците и општо муслиманите.
Ти суфлер да не му си, знаеме сите јасно ни е, не мора да се спама на секое за тоа.Не му се опсесија, реалност е. Каде прво заболеа? Колку има западна колку источна? Каде во Скопје се последните огромен број случаи во однос на другите месеци? Сам ќе си го најдеш одговорот или да ти помагам.
Големо мнозинство од Албанците,реално не веруваат за вирусов.Кај Македонците е обратно.И сега оваа лудача на тој начин релативизира.Верувајте,100 Албанци да прашате,99 ке ви речат дека нема врска вирусов,дека е измислена работаНе му се опсесија, реалност е. Каде прво заболеа? Колку има западна колку источна? Каде во Скопје се последните огромен број случаи во однос на другите месеци? Сам ќе си го најдеш одговорот или да ти помагам.
Јас само се надевам дека си Албанка или нешто слично.Ти суфлер да не му си, знаеме сите јасно ни е, не мора да се спама на секое за тоа.
Не сме ни ќори ни глуви.
Ај сега сериозно. Не сме далеку во ставовите. Имам пишано неколку пати на темава, дека првичната реакција на власта беше исправна. Во тој момент, мораше така. Секоја одлука беше гатање, оваа беше најбезбедна. Тука нема дилема. И од тука натаму се случуваше се што се случуваше. Никој не го спори тоа. Дека мора да се олабават мерките, мора. И за тоа се согласувам, не сум шизофрен ко Мицкоски.А јас? Мене кој ме ебе, а? Со мене исто имаш разбирање...
Иначе, јас пак да ти го кажам мојот став кој не е „народот е стока“. Разликата од март до денес е времето и паниката. Кога „прсна“ вирусот во Европа, сите држави беа испаничени, сите носеа некакви (добри или лоши, времето ќе покаже) мерки. Некоја затвараше прв граници, некоја луѓето у групен карантин ги ставаше, некоја држава дома ги пушташе, зависи. Разликата е што во тоа време, во март месец не само што се појавуваа првите посериозни бројки општо во Европа, него веќе северниот дел на Италија клокотеше и се наговестуваше дека следна е Шпанија, плус во Англија сеуште се играше фудбал како и ЛШ (Ливерпул - Атлетико е директно виновна утакмица за 41 жртва). Тогаш, кога не знаевме што е вистина, што не е, прибиравме информации од секаде, слушаме едно кажува СЗО, друго кажуваат од Кина, трето Трамп, четврто Шведска, Вучич врховниот на Балканов вика иди у Милано на шетање, Ердоган до Април не пријавуваше случаеви, како да не постои вирусот и се случи конфузија, што кај населението, тоа и кај власта. Затоа, се носеа мерки, какви и да беа. Сега, кога се пројдени скоро 3 месеци, веќе се олабавува затоа што пред се' на населението му е збогтисано (едни почитуваат, други не и се ствара фрустрација) и секако, (очигледно најбитно за нив, за жал) избори. Во март месец, сите бевме во паника, јас на Водно кога одев луѓе глава ми вртеа лево и не дишеа кога проаѓаа покрај мене, така беше до пред 2-3 недели. Минатиот викенд бев, никој веќе не обраќа внимание, никој не се замара за тоа. Едноставно, научивме да живееме со ситуацијата, научивме дека треба да миеме раце (одржуваме хигиена), научивме да носиме маска (добро, повеќето), да не се лапаме со друштво кога се поздравуваме итн итн...
Едноставно, се привикнавме на новонастанатата ситуација и затоа можеби дојде време да се олабават мерките. (како една од причините, другите ги наведов погоре).
Можеби малку конфузен постов ама уз работа сум, плус јадење правам и три работи оддеднаш тешко ми одат, прост и јас тебе и Берик![]()
ЃупкаСо коронава и Албанциве е потпуно иста прича како со Албанците и слаткарницата у Чаршија со салмонела.
Истиот менталитет и реакција.
Автоматски споено мислење:
Јас само се надевам дека си Албанка или нешто слично.
Точно така,исто како кога јадеа торти со салмонела само затоа што ги продавал Албанец а Македонците сакале намерно да му го рикнат бизнисот па завршија на инфективно со тешки последициСо коронава и Албанциве е потпуно иста прича како со Албанците и слаткарницата у Чаршија со салмонела.
Истиот менталитет и реакција.
Автоматски споено мислење:
Јас се надевам дека си Албанка или нешто слично.
ако те боли реалноста, тоа е твој проблем. Сепак е реалност. И точно, не сме ќори ни глуви. Изанализирај ги случаите (Дебарско, Тетовско, Чаир, Сарај...противењето да се тестираат и да пополнат извештај и дузина други) кои ти ги посочив наместо да ги релативизираш.Ти суфлер да не му си, знаеме сите јасно ни е, не мора да се спама на секое за тоа.
Не сме ни ќори ни глуви.
Тоа беше пример кој многу добро објаснува зошто имаме денес ваква ситуација со коронава. Кој го гледаше тогаш прилогот на Телма - знае.Точно така,исто како кога јадеа торти со салмонела само затоа што ги продавал Албанец а Македонците сакале намерно да му го рикнат бизнисот па завршија на инфективно со тешки последици
Трагедијата е што повторно би го направиле истото,до тој степен се задоени со нивната каузаТоа беше пример кој многу добро објаснува зошто имаме денес ваква ситуација со коронава. Кој го гледаше тогаш прилогот на Телма - знае.
веќе го напраија потпуно истотоТрагедијата е што повторно би го направиле истото,до тој степен се задоени со нивната кауза