Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
од кај ви бе тие идеи за карантин на тие жаришта?
Ја неам сретанато такво нешто по вестиве денес.
Кај смеат тоа да им го направат на Албанците. Па одма ќе се јават на тој Албанецот фотографот, што го држи Трамп за муда оти имал слики од неговата жена гола и оп, ќе не избркаат од НАТО.
абе сами бараат сега, ене онај од чаир Ганиу апелира да се почитувале мерките, јас да сум ни полиција ни бутур пуштам таму, ќе ги остам што сакат нека прават.

Венко пред да збори вака, треба прво да го праша бившиот реис, дали може, а ако добие зелено светло, Бујар треба да одобри, ако и од него добие зелено светло, е тогаш уште Али да му дозволи и готово.

Што е она протестине у Кочани, што извикуваат?

Венко пред да збори вака, треба прво да го праша бившиот реис, дали може, а ако добие зелено светло, Бујар треба да одобри, ако и од него добие зелено светло, е тогаш уште Али да му дозволи и готово.
Eпа ајде да не ги малтретираат и угнетуваат Албанците ете само Аеродром нека го затвори :ROFLMAO:

Доста бре ги амнестираш и релативизираш, у ситуација коа имаш: еден куп фотографии како сведоштво за масовно непочитување на мерките и последователно појава на голем број на заразени баш во тие средини.
Имаш црно на бело, ебате беља, не е сега време за моронштини од типот - абе сите сме исти. Не сме сите исти, односно ако си ти иста, ме боли курот. Ја не сум.

Каков гаден кричр си ти... Погаден чак и од Ireal.
Автоматски споено мислење:

Денес у Тафталиџе на пазарот немаше добар дел од Албанците кои продаваат на тезги надвор од пазарчето.
Кај виде дека ги амнестирам ? Ги знајме шо катара се не мора да се повторуваш на секој пост, ама некој да те чита ќе помисли дека само таму не се почитуваат мерките а на др места цветаат рози.
Три месеци сме сведоци кај што никој не почитува мерки, паркот во Битола пред една недела беше преполн, преполн,ни дистанца ни кур.
Се организираат журки по викендици, младите ги прекршуваат полициските часови ...

Шо е то поразлично од ифтарите ај објасни ми.

Кај виде дека ги амнестирам ? Ги знајме шо катара се не мора да се повторуваш на секој пост, ама некој да те чита ќе помисли дека само таму не се почитуваат мерките а на др места цветаат рози.
Eве бе, нека ти биде - сегде не се почитуваат мерките.

Како тогаш +80% од новозаболените се од кластери во Чаир, Сарај, Бутел и Тетово?
Како тоа има двоцифрени бројки дневно во Сарај, а нула во Битола?

Тоа не го кажа со сигурност. Не му вади муабети.
Многу ми е интересно како одбираш што кажува за да се поклопи со твоите ставови.
Видеото.
Кој го интересира 27:55, 2 минути трае одговорот. У кратки црти, тоа што го кажав. Дека шансите да се сузбие вирусот се под 10 посто според него, и дека најверојатно сценарио е дека ќе шета по јужната и северната полутопка како и сезонскиот грип.

Eве бе, нека ти биде - сегде не се почитуваат мерките.

Како тогаш +80% од новозаболените се од кластери во Чаир, Сарај, Бутел и Тетово?
Како тоа има двоцифрени бројки дневно во Сарај, а нула во Битола?
Затоа што таму се жариштата, и колку шо знам се тестира по епидемиолошка анкета, во Битола мислиш дека нема ни еден заразен ?? Блиску кај шо живеам има Албанска мала, сите се измешаја за Бајрамот, зошто тие не се заразиле ?
На баир горе да не прам муабет, таму полициски се почитуваше исто колку во Шутка.
Кога ќе се тестираат сите сомнителни случаи тогаш ќе прајме муабет кај има заразени а кај не

Нека идат сеа Суљо нека ги лечи. Све им ебам неписмено.
Јас да сум сите кои не ги почитувале мерките да немаат право на лечење, нека се лечат со молитви со тревки со шо сакаат, не ги прибервам на клиника па шо сака нека е.

Да знаев ... ееее да знаеше. :) Многу беше тешко да се претпостави со каков менталитет се “договараш”.

Многу ми е интересно како одбираш што кажува за да се поклопи со твоите ставови.
Видеото.
Кој го интересира 27:55, 2 минути трае одговорот. У кратки црти, тоа што го кажав. Дека шансите да се сузбие вирусот се под 10 посто според него, и дека најверојатно сценарио е дека ќе шета по јужната и северната полутопка како и сезонскиот грип.

Добро бе уште ќе се расправаме за нешто што тврди со сигурност и за нешто што вика дека е претпоставено сценарио. Тој вика има неколку сценарија.

Кореецеов не е Несторовиќ да тврди глупости, многу внимателно ги одбира зборовите, а ти гледам го интрепретираш како што сакаш.

Планираш барем еднаш да постираш нешто што чија цел не е да сее страв?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom