од кај ви бе тие идеи за карантин на тие жаришта?
Ја неам сретанато такво нешто по вестиве денес.
Кај смеат тоа да им го направат на Албанците. Па одма ќе се јават на тој Албанецот фотографот, што го држи Трамп за муда оти имал слики од неговата жена гола и оп, ќе не избркаат од НАТО.
абе сами бараат сега, ене онај од чаир Ганиу апелира да се почитувале мерките, јас да сум ни полиција ни бутур пуштам таму, ќе ги остам што сакат нека прават.
Венко пред да збори вака, треба прво да го праша бившиот реис, дали може, а ако добие зелено светло, Бујар треба да одобри, ако и од него добие зелено светло, е тогаш уште Али да му дозволи и готово.
Венко пред да збори вака, треба прво да го праша бившиот реис, дали може, а ако добие зелено светло, Бујар треба да одобри, ако и од него добие зелено светло, е тогаш уште Али да му дозволи и готово.
Thousands of Netherlands residents who recovered from Covid-19, the respiratory disease caused by the novel coronavirus, may be left with permanent damage to their lungs, resulting in decreased capacity and more difficulty absorbing oxygen, Leon van den Toorn, pulmonologist chairman of the Dutch...
“It first struck me how different it was when I saw my first coronavirus patient go bad. I was like, Holy shit, this is not the flu. Watching this relatively young guy, gasping for air, pink frothy secretions coming out of his tube.”
Доста бре ги амнестираш и релативизираш, у ситуација коа имаш: еден куп фотографии како сведоштво за масовно непочитување на мерките и последователно појава на голем број на заразени баш во тие средини.
Имаш црно на бело, ебате беља, не е сега време за моронштини од типот - абе сите сме исти. Не сме сите исти, односно ако си ти иста, ме боли курот. Ја не сум.
Каков гаден кричр си ти... Погаден чак и од Ireal.
Автоматски споено мислење:
Денес у Тафталиџе на пазарот немаше добар дел од Албанците кои продаваат на тезги надвор од пазарчето.
Кај виде дека ги амнестирам ? Ги знајме шо катара се не мора да се повторуваш на секој пост, ама некој да те чита ќе помисли дека само таму не се почитуваат мерките а на др места цветаат рози.
Три месеци сме сведоци кај што никој не почитува мерки, паркот во Битола пред една недела беше преполн, преполн,ни дистанца ни кур.
Се организираат журки по викендици, младите ги прекршуваат полициските часови ...
Кај виде дека ги амнестирам ? Ги знајме шо катара се не мора да се повторуваш на секој пост, ама некој да те чита ќе помисли дека само таму не се почитуваат мерките а на др места цветаат рози.
Многу ми е интересно како одбираш што кажува за да се поклопи со твоите ставови. Видеото.
Кој го интересира 27:55, 2 минути трае одговорот. У кратки црти, тоа што го кажав. Дека шансите да се сузбие вирусот се под 10 посто според него, и дека најверојатно сценарио е дека ќе шета по јужната и северната полутопка како и сезонскиот грип.
Затоа што таму се жариштата, и колку шо знам се тестира по епидемиолошка анкета, во Битола мислиш дека нема ни еден заразен ?? Блиску кај шо живеам има Албанска мала, сите се измешаја за Бајрамот, зошто тие не се заразиле ?
На баир горе да не прам муабет, таму полициски се почитуваше исто колку во Шутка.
Кога ќе се тестираат сите сомнителни случаи тогаш ќе прајме муабет кај има заразени а кај не
Јас да сум сите кои не ги почитувале мерките да немаат право на лечење, нека се лечат со молитви со тревки со шо сакаат, не ги прибервам на клиника па шо сака нека е.
По објавата на фотографиите од скопски кафеани каде наместо почитување на препораките, се правеле забави без одржување дистанца, без маски и со групирање, министерот за здравство, Венко Филипче, побара Министерството за внатрешни работи да биде поинтензивно на терен и да ги санкционира...
www.novamakedonija.com.mk
Да знаев ... ееее да знаеше. Многу беше тешко да се претпостави со каков менталитет се “договараш”.
Многу ми е интересно како одбираш што кажува за да се поклопи со твоите ставови. Видеото.
Кој го интересира 27:55, 2 минути трае одговорот. У кратки црти, тоа што го кажав. Дека шансите да се сузбие вирусот се под 10 посто според него, и дека најверојатно сценарио е дека ќе шета по јужната и северната полутопка како и сезонскиот грип.
Thousands of Netherlands residents who recovered from Covid-19, the respiratory disease caused by the novel coronavirus, may be left with permanent damage to their lungs, resulting in decreased capacity and more difficulty absorbing oxygen, Leon van den Toorn, pulmonologist chairman of the Dutch...
“It first struck me how different it was when I saw my first coronavirus patient go bad. I was like, Holy shit, this is not the flu. Watching this relatively young guy, gasping for air, pink frothy secretions coming out of his tube.”
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.