Aj oд поискусните совет за соба во куќа 30 м2 со пвц прозорци не се големи изолација на една страна и соба шо се грее на друга страна само северната страна нема изолација.
Засега се думам меѓу 5.5 кв Хаиер тундра и 3.5 кв грее амбер.
Што би било пооптимално тундрата е појака и појке троши амберот ми е поекономична.
Амберот ти е и појака и повеќе троши(логично нели?!). Остај тоа 3.5ка што ја пишува,таа е чиста 5.5ка па дури и појака.
Е сега се зависи какви ти се топлинските потреби(или поточно загуби). Ако 4kw ти е доволно,тогаш Тундрата со 4.2pdsg ти е таман.Ако имаш потреба од повеќе од 4kw,тогаш Амберот.
Ovaa klima mozebi ke bide malku prejaka za prostor od 30 m2 no ke namalis brzina na fan ventilator no barem ke imas rezerva za golemi minusni temperaturi plus mozes i vrata da otvoris za drugi sobi.
Klimata e odlicna mokna kvalitetna tivka i ima nepovtorlivo ekstra cena
@најубав сега да треба да зимам клима(а,не ми треба),без размислување би си ја товарил оваа за 600€ и ич око нема да ми трепне! Ако е 7-мица,ќе и најдам место. Ама финтата е што мене нема да ми смета да работи он-оф или да треба да и намалувам брзини! ...ама на некои "свилени" тоа не им се допаѓа! Оти нели инвертерот морал во трета брзина да работи да не му паднел КОП-от и да не дошла 50ден поголема сметка,или на feel да била,па он прецизно да модулирал со +-50W ко демек нуклеарен реактор е ова па светот ќе пропадне ако не прави така...