Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
- на почетокот од пандемијата излегувавме од зимски период, плус овде малку кој зема суплементиМе чуди кои се причините за дефициенцијата на витамин Д кај јужните народи, можеби затоа што летно време е толку топло па сите се криеме од сонце, а од друга страна и нема некоја посебна навика за земање суплементи.
Ме чуди кои се причините за дефициенцијата на витамин Д кај јужните народи, можеби затоа што летно време е толку топло па сите се криеме од сонце, а од друга страна и нема некоја посебна навика за земање суплементи.
Не мора во групи или по локали, доволно е да излезеш и да пропешачиш, добро е за имунитетот, второ сонце ќе те фати што ослободува во телото витамин Д кој истотака е добар за имунитетот. Ако не ми веруваш на мене, следи ги пресовите на Филипче, никаде не кажа да се затвара некој по дома.
Башка што на човекот му се нафрливте дека шири дезинформации од познаници, од слушнато недослушнато, сумливи линкови од нет и слично.Indirekno ja spomnuvaat taa rabota.....
,,Можеби е изненадување што Италија и Шпанија имаат релативно висока застапеност на недостаток на витамин Д. Предвремените истражувања покажаа дека недостаток на витамин Д е поврзан со висок крвен притисок, дијабетес или дебелина, сето тоа е поврзано со зголемен ризик од сериозен Covid- 19 и зголемена смртност,,
Имаше и @CafeDelMar постирано уште на почетокот на темата како тие од Сомалија што починаа ГОЛЕМ дел имаа недостаток на витамин Д.
Исто, имаше уште едно видео постирано онаму во март (мака ми е да го барам) дека витаминот Д е директно поврзан со заштита и поттикнување на стварање на подобар имун систем.