- Член од
- 6 мај 2018
- Мислења
- 1.140
- Поени од реакции
- 2.735
Ја не сум со два прочитани часописи од мед.ком, туку ова ми е струка.@Botko знаеш дека те поштувам и затоа овој пост нема да содржи изрази за кои се добиваат казнени поени
Не бе, много грамотен човек беше лекарот, во Бугарија, руски стипедниста, карпетина
Во ред, е ти имаш студирано имунологија, или си го минал тој пат ко мене па сеа знаеш.
Дали си свесен дека баш вакцина може да ме убие буквално, дали си свесен што ми препорачуваш?
Едино ти стои тоа што сепак треба да се избегнуваат патогени колку што е можно повеќе, јер помала шанса за имун систем да хара наоколу. Али не може човек во стаклено звоно, шта је ту је.
Постојат различни автоимуни синдроми и кај сите има едно заедничко и милион различни ствари, заедничата е сјебаниот имун систем а различното иххааа има томови пишани. И ти сеа дојде и среди све со покана да се самоубијам. По откривањето на мојот синдром и пред тоа, буквално немам настинка, грип, течење нос ништо едно стабилни 12-13 години ако не и јаче, затоа се шегував со Илуминус дека Бучко бил на власт или со Бланко беше не е важно.
Затоа фино лепо го прашав Бланко како мајка му реагира на патогени, пошто тоа е најбитна ствар во автоимуните синдроми.
Аман бе човек па не сум ретардиран, јас се носам со ова проклетсво деценија и пол скоро, иам прочитано литература на неколку јазици за имунологија, сеа ќе ме учиш со пар прочитани ствари на мед дот гов. Ок, ајде да не претерам и јас да не кажам нешто што не треба.
За жал и ти падна во замката на сезнајко синдромот
Автоматски споено мислење:
Не лупај глупости бе, прибери се, колку луѓе во светот имаат тироидни фрки за да 1/4 од светот (1,9 милијарди народ) не требало да функционираат?!
Не знам како е можно со истата доза на имуносупресанти и даден имунокомпомитиран систем, да немаш гајле од инфективни агенти кои се размножуваат у твојот систем пошто имуниот систем ти е супер силен, ама да умреш од вакцини кои содржат умртвени вируси, па дури и живи кои е точно дека некогаш се одбегнуваат зависно од ситуацијата.
Од сето тоа што го знам со моето образование и работно искуство, вакцинирање од сезонски грипови е препорачано за луѓе со автоимуни заболувања, посебно ако се имунокомпромитирани од зимање имуносупресанти, секако со надзор на професионално лице и регулирање на имунотерапијата од случај до случај. Ризикот од инфективните заболувања го надмашува ризикот од вакцинирањето.
Но ете, ја можда патам од комплексот на сезнајко и сум ти дал погрешен совет. Можеби ти имаш повеќе знаења околу оваа проблематика и си ја проучувал повеќе, а ја сум ти дал совет кој може да те убие.
За да избегнеме грешки, би ми било мило да ми објасниш зошто грешам и можеби да научам нешто повеќе за конкретнава ситуација бидејќи и покрај моето медицинско образование и искуство, ја не знам све.
Приложи аргументи и елаборирај, ја само ти кажав мислење, ти пиши го своето.