- Член од
- 4 ноември 2013
- Мислења
- 943
- Поени од реакции
- 1.482
Неможе да е исто.Ако им поделат ладен сендвич, пак ќе цвикаат „па на што личи ова, ладен сендвич ли да јадеме, ручек ли е ова?“
Иначе, @датум-лф дојде како прогресивен граѓанин на Германија да не' исплукаш нас, глупите на балкан, македончето за на крај да завршиш со пост во кој кажуваш дека горе доле било исто како што е тука?
Тешко нас глупите на Балкан, со вас паметните „таму горе“.
Кумашинот мој работи во хотел во град блиску Фрајбург, не се на работа од средина март, почнуваат за 10тина дена.
Најпрост пример :
Неможе да е исто , ако тебе ти е забрането да искачаш надвор , а мене не ми е , ако ти си го преседувал цел викенд дома , а ја сум го шетал надвор.
Нема логика нели , ама јас разбирам , друго е да си тука , друго е да си таму.
Јас сум тука граѓанин од последен ред , па имам повеќе предности него како како граѓанин од 1 ред таму.
Цело Тетово и Чаир си седеше надвор , додека сите ве гушеа дома.На едната страна фрчеа казни , на другата несмеат да писнат.
Кажи еве знаеш ли некој што е болен , како му влијаел вирусот?
Јас наведов и пример од МК , каде што се нудат и пари за да се пише дека лицето починало од ковид 19.
Не мислиш дека ова сето е пренапумпано и дека се сркаат на големо гомната што ги серат?
Тоа е целата работа , како ке им прдне така си прават , а колективно сите ќутат , оваа недела вака оваа недела така , одеднаш жаришта па пак се стивнува , продавање приказни.
Они самиот устав не го почитуваат.У целава оваа фарса ни сами незнаат колку пати го птекршиле.
И јбг гневен сум кога ке видам такви работи во мојата држава , каде што сум граѓанин од 1 ред , а тука каде што сум граѓанин од некоја си трета класа , имам повеќе право на слобода и глас од таму.Гневен сум на самиот народ што ќути и што дозволува на разноразни начини да биде манипулирано.
Вирусов е само уште еден начин на кој не дупат у здрав мозок.
Кажи дека сами не сме криви колективно што не дупи кој стигне,и дека не посрамотија како народ на секаков можен начин.И сеуште им ги сркаме лајната.Гневен сум што немам слобода каде што сум роден.
Сите ве пече , и мене ме пече , ама тоа е суровата реалност.
Зошто скоро сегде во светот владите се плашат од граѓанско протести?
КОГА СЕ РАБОТИ ЗА СЛОБОДА , НЕ ПОСТОЈАТ ЗАКОНИ.
Само така ке имс промени.
И да и јас сум македонче