Што готвите во моментов?

  • Креатор на темата Креатор на темата perez9
  • Време на започнување Време на започнување
Пошто на натпреварот за пудинг глеам нема кворум,решив тука да постирам.
Пудинг од тоа што имав дома: чоколадо,капучино,солена карамела,100% hand made.
20200520_204856.jpg20200520_204758.jpg20200520_204913.jpg
 
Chicago-style pizza!

20200519-135846.jpg


20200519-140726.jpg


20200519-143108.jpg


20200519-144516.jpg


20200519-145449.jpg


20200519-145835.jpg


20200519-150534.jpg


20200519-150724.jpg


20200519-151324.jpg


20200519-152110.jpg


20200519-152157.jpg


20200519-152503.jpg


20200519-162920.jpg


20200519-163404.jpg


20200519-164128.jpg
 
Некои народи го викаат Сатараш, Беќар паприкаш (Беќарац), Миш-маш... И, сите слично го прават.
Како и да е, ова ми е омилено летно јадење, па убаво ми почна денов
20200521_112145.jpg
 
Последно уредено:
Prevkusno izgleda :) recept?
Лосос во путер тесто ,аспарагус и сос од печурки..

Лосос филе - 600-700 гр.
Путер тесто - 2 п.
Сос Бешамел
Аспарагус
Сос от печурки.
Путер 30-40 гр.
Шалотен -2г. лук.
Шампињони - 50-60 гр.
Порчини- 50-60 гр.
Тартуфи - 10-15 гр.
Неутрална павлака -0,250мл.
Бело вино -0,050мл.
сол,бибер,копар,риган..

Преку путер тестото се стави лосос филето и сос Бешамел со копар ,прекријте со вториот дел од тестото и печете на 190-200 степени 40-45 мин.
Излупете го аспарагусот во долниот дел на стеблата. Отсечете ги дрвенестите краеви и гответе во посолена вода 10 минути. Исцедете и оставете на топло место.
Во тава за пржење го ставаме путерот и ги додаваме Шалотенот и лукот. Убаво се запржуваат, се додават печурките,виното и неутралната павлака. Се убаво се меша.
 
Последно уредено:
Денес гледам залади времево, ај си реков се трпи да се тегне нешто, да се уклучи рерна. Сум отворила сите врати и прозори, промаја мава од сите страни и тегнам пита. Моите смрзнаа, ја умрев од топло. Како ли ќе готвам летово, ја не знам. :icon_mrgr:
Ја прашувам мајка ми, добро бе, како издржуваат овие у пекариве? Ми вика па затоа ти сега ќе си спремаш испити, факултетот ќе си го завршиш и нема да се вариш. И тука ме утепа у поим. :icon_mrgr: Ама па у топло не се учи многу бе. :ROFLMAO:

Едната е со пица фил, другата со спанаќ и урда.
IMG-20200521-160204-01.jpg
IMG-20200521-160027-01.jpg
 
Денес гледам залади времево, ај си реков се трпи да се тегне нешто, да се уклучи рерна. Сум отворила сите врати и прозори, промаја мава од сите страни и тегнам пита. Моите смрзнаа, ја умрев од топло. Како ли ќе готвам летово, ја не знам. :icon_mrgr:
Ја прашувам мајка ми, добро бе, како издржуваат овие у пекариве? Ми вика па затоа ти сега ќе си спремаш испити, факултетот ќе си го завршиш и нема да се вариш. И тука ме утепа у поим. :icon_mrgr: Ама па у топло не се учи многу бе. :ROFLMAO:

Едната е со пица фил, другата со спанаќ и урда.
IMG-20200521-160204-01.jpg
IMG-20200521-160027-01.jpg
Секоја чест,капа ти симнувам!
Автоматски споено мислење:

Liquid cusine )))20200521_191918.jpg
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom