Коронавирус (COVID-19)

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.593
Држи дистанца, носи маска во затворени простории (банка, супермаркет, аптека...) и не се групирај - крај, нема што повеќе да се тупи од ова.
Само шо во пракса некако не ни успева ова.
Она "носи маска во затворени простории" функционира половично. Дистанца и не се групирај - ич.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.684
Поени од реакции
18.953
Ти им светепе на сите вака што беа собрани по викендици?
фемина не ти е рамна
Фејсбукот и инстаграмот се преполни со слики и сториња, не треба да свети ;) Џабе верглате како децата мали ниту ние седевме ниту тие ќе седат, само џабе го јадат останатите.
Шо дека за први мај имаше полициски кога по неколку дена се фрлија сите по ливади и викендици.
Истото и сега ќе биди, и да седат дома за бајрам, по неколки дена пак ќе се збираат по куќи.
Или имаш тотален карантин или немаш ич, ова со празничните карантини е најдебилна одлука во целиот свет, никој не ни е рамен.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Фејсбукот и инстаграмот се преполни со слики и сториња, не треба да свети ;) Џабе верглате како децата мали ниту ние седевме ниту тие ќе седат, само џабе го јадат останатите.
Шо дека за први мај имаше полициски кога по неколку дена се фрлија сите по ливади и викендици.
Истото и сега ќе биди, и да седат дома за бајрам, по неколки дена пак ќе се збираат по куќи.
Или имаш тотален карантин или немаш ич, ова со празничните карантини е најдебилна одлука во целиот свет, никој не ни е рамен.
Вие што немате свој живот и пратите по нет што прават другите сте одлични за да се информира човек,треба благодарници да ви се дадат

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Ти им светепе на сите вака што беа собрани по викендици?
фемина не ти е рамна
Никој никому не треба да свети, instagram и фамозните stories на дотичните си ја отсликуваат ситуацијата. :)

Вие што немате свој живот и пратите по нет што прават другите сте одлични за да се информира човек,треба благодарници да ви се дадат
Муабетот е дека е јасно колку е сатот во однос на збиранките, тие кои планирале да се соберат, нема нешто да спречи полицискиот час, туку ќе го јадеме сите ни криви ни должни :)

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.756
Поени од реакции
5.018
Не сум атеист и немам ништо против Македонците туку сум реална. И кај нив има луѓе кои се држат строго до мерките исто има и кај нас, и кај нив има неразбрани има и кај нас или ај ќе ги броиме кој колку се ?
Ја отупивте еден месец со тие ифтарите и литиите, знајме, видовме јасно ни е на сите.
Проблемот е во кое светло го прикажуваш тоа,ете и за верниците малку ли слики имаше од Струга и непромислениот потег-но не ти пречи тоа , ти пречи укажувањето кај муслиманите коа е отупување за тебе.Оти едното е отупување а другото е видена слика од инста.фејс и слично.Тоа е реалност.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.868
Поени од реакции
36.914
Да да сигурно полицискиов час ќе се применува и почитува во Зајас, Теарце, Шипковица, Бродец и Грчец.

ќе си дремеме како попчиња дома цел викенд дур они си тераат ќефови и си шетаат по гости.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Само шо во пракса некако не ни успева ова.
Она "носи маска во затворени простории" функционира половично. Дистанца и не се групирај - ич.
Тоа е проблем на тие што не ги почитуваат правилата. Цел свет се држи според овие правила само ние најпаметни полициски час имаме и седиме затворени како птици во кафез.

Битно за избори нема корона, да умрат.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.684
Поени од реакции
18.953
Проблемот е во кое светло го прикажуваш тоа,ете и за верниците малку ли слики имаше од Струга и непромислениот потег-но не ти пречи тоа , ти пречи укажувањето кај муслиманите коа е отупување за тебе.Оти едното е отупување а другото е видена слика од инста.фејс и слично.Тоа е реалност.
Пред да се засилиш вака да ме цитираш и да ме прозиваш врати наназад и види какво мислење имам и за ифтари и за литии, и за викендици и за цела багра која не почитува мерки.
Вие пар членови сте тука истите кои на едни работи замижвате а други ги критикувате ама нема везе,терај

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.756
Поени од реакции
5.018
Пред да се засилиш вака да ме цитираш и да ме прозиваш врати наназад и види какво мислење имам и за ифтари и за литии, и за викендици и за цела багра која не почитува мерки.
Вие пар членови сте тука истите кои на едни работи замижвате а други ги критикувате ама нема везе,терај
Не се секирај,те читам со месеци назад,знам шо сорта си.Нема што да ме убедуваш.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
Кој хаос е државава чоече :pos::pos:
Ова препоракиве и одлукиве се менуваат не на дневна основа, туку на саат време.
Како ќе им текне на тие експертите и на владана така ќе играме :ROFLMAO: не овци туку амеби не праат на здрав памет.

Член од
28 април 2020
Мислења
75
Поени од реакции
106
Ma ne se normalni ovie so ova casovive.Koj im dade pravo da odlucuvaat koga da se dvizime pa i so maski uste.Bagra, policiski cas 3,5 dena a poale ke se olabavelo ke nemalo virus radi izbori ,olos neviden

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Што се случи сега? Официјално е за викенд карантин?

Kajgana Shop

На врв Bottom