D
Deleted member 128786
Гостин
Ljopkite ovde najmalce 50 godini se zanimavaat so droga, u vremeto na ljac dodeka se pikaa pod koli, uste koga Struzance ja zbrca prodavackata, i koga bea prava selska mafia, koga se zanimavaa so sitni prevari i iznudi, a najvise jadea lajna po kafani, tatkovcite na Grcevcani, Bajramovci i Aracinovci, preku turska vrtea toni heroin sto u tranzit, sto za domasna folija. Sega nivnite sinovi vrtat toni kokain koj se pretvara u zgradi, Shevalj Oki i kompanija mlatat milioni evri i prcat kur u Dubai, Paris, Amsterdam, dresiraat potkupeni inspektori sto ne tastaat na vreme, pukaat ako vidat nekoj fantom, a ohridska mafija poleka si zaminuva vo starost i siromastijaНе ми беше филмот да фалам криминалци од Охрид, факт е дека Охрид имаше солидни екипи, било како не е работата за фалење него сакав да ти кажам дека тоа што некој сега од Грчец го живее не значи дека тој ја откри мафијата, многу каснат на тоа поле, тој филм некој го живеел пред 30 тина години.
Автоматски споено мислење:
Овде не стануваше збор за живеење на стара или денешна слава, друг беше муабетот, еве и да било како што викаш ти а не беше, значи тие што ти ги спомна сепак значеа нешто пред некој 35 год додека пак ќе повторам овие од Грчец тогаш овци пасеа, сфаќаш сега кој беше муабетот. Овој дргуар ти Пачино што во тоа време сигурно не беше ни роден а овде настапи како демек тие ја измислиле мафијта.
Друга работа, за разлика од овие од Грчец кој му го пушеа или пушет курот на Мијалков, Љацот што го спомна поштено си го одлежа, или да го спмнам Мајорон кој закачи со нож полицаец, плус претходно кај пистана Охридати пред 15 џандари го нокаутира тој главниот што им беше, лично приствував на ова, не рекла кажала... Овде се скапавте од фалење на овие од љочкиве а тие сите сликани со полицијава или политичариве, а ти ми збориш за Љац се кријал под возила, заеби ти такви мобилни, брзи копиљаци.