Криминалци и криминални групи во МК

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.403
Поени од реакции
9.034
Не знам кој колкав дел зима ама ако решат да ги сменат ќе ги сменат.Заборавате дека има и албански политичари, и кај нив има поделби, остај ти шо вика членот погоре кај нив немало кодоши.

Овие албански мафијаши се никој и ништо без македонските крупни политички и безбедносни структури, што не може овие да се сменат со некоја друга група од Сарај, Бутел, и останатите села околу Скопје?
За ваков бизнис со толкава заработка, нема албанска фамилија(која е криминогена), да не искодоши некого или пак ако треба да убие некого од сегашните играчи.

Нема чесен криминалец, сите за оваа работа стануваат кодоши.
Мухамед Красниќи, познат и како Малишева не мисли како @Al.pacino, али негова работа, нека го живее филмот, ...како и да е да се надоврзам на постов твој.
Пример во Сиднеј исто како шипциве, арапиве ги бие глас за главни со дрогава, има дел вистина, дел е дискутабилен ( зависи за кој дел се работи) али ајде ќе земеме дека е така. Пред неколку години имаше случај каде што беше запленета рекордна количина на дрога која доаѓаше со брод/ви и беа уапсени голем број на луѓе, сите беа во главно австралијанци кој што беа вработени на места каде што дрогата требаше да се префли од вода на копно, и сите беа од населби кој што важат за екстремно скапи каде со обична плата немаш шанса да преживееш освен ако не си нешто од типот на доктор, адвокат, скапи курви или криминалци се разбира. Значи дрогата кај арапиве стига некоја втора трета рака, мора прво да помине преку вработениве во владини служби по пристаништава за после овие да ја дилат по улици. По истиов пример и кај нас фунционира, без разлика дали се работи за македонци или албанци, све е контролирано, зависи само од кого.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.019
Поени од реакции
83.428
Davaat del sigurno no najgolemiot del e za niv. Nesmee nikoj da prodava drug vo Skopje. A veke nokniot zivot na mladive nemoze da se zamisli bez belo.moda im e
Тоа со белото у шабанските кругови на искомплексирани сељаци. Алтернативата никад не била мнозинство на бело. На други работи, да, ма на бело не. Со оглед дека шабанските кругови се далеку побројни, разбирливо е белото да биде ин.

A

Al.pacino

Гостин
Што се испровоцира друже толку, што цела нација ја нарекуваш кодоши? Како кај нас така и кај вас има различни луѓе. Мафијата не се повеќе уични војници познати меѓу нас, чисто само онака...
Pa ete i da ne se ulicnite vojnici, zemi go saso mijalkov, vrhoven lider i mafijas najgolem na makedoncite. Sto iskoci na kraj? Pejac prva klasa. Vi smeni imeto kodosese vo sjo i vie trcate po kafici da se slikate so nego i gaki vi se tresat koga ke pomine so kolite od pola milion(od plata).
Poradi toa sto nemozete da zamislite drugacje da funkcioniraat rabotite osven so podrska od policija, bidejki toa e karakteristicno za makedoncite zatoa mislite deka taka sekade funkcionira.
Da ne mislis deka albancite vo holandija ili vo velika britanija nekoj gi cuva i se vrzani so kralicata? Hahah
Odat rizikuvaat, rabotat i prevzemaat. A ovie sto se picki makedoncite sedat vo skopje kajsto im e sigurno, kodosat i glumat kriminalci, toa so primeri e dokazano, cest za 2-3 mk sto se niz evropa i stvarno gi biva...

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Pa ete i da ne se ulicnite vojnici, zemi go saso mijalkov, vrhoven lider i mafijas najgolem na makedoncite. Sto iskoci na kraj? Pejac prva klasa. Vi smeni imeto i vie trcate po kafici da se slikate so nego.
Poradi toa sto nemozete da zamislite drugacje da funkcioniraat rabotite osven so podrska od policija, bidejki toa e karakteristicno za makedoncite zatoa mislite deka taka sekade funkcionira.
Da ne mislis deka albancite vo holandija ili vo velika britanija nekoj gi cuva i se vrzani so kralicata? Hahah
Odat deckite rizikuvaat, rabotat i gazat. A ovie sto se picki makedoncite sedat vo skopje kajsto im e sigurno, kodosat i glumat kriminalci, toa so primeri e dokazano, cest za 2-3 mk sto se niz evropa i stvarno gi biva.
За Сашо се согласувам и ја, можеби за некои други ставови сте поразлични од нас, тешко излегува збор од ваша уста за некои други работи, поготово кога е во прашање државата и нацијата, што е точно го кажувам како што е.

Но да мислиш дека Албанците на запад дрмаат сами, без помош на службите и државниот врв е смешно, кај нив предноста е што и мафиите им функционираат преку семејствата и ретко кој би го предал родениот татко, брат, роднина итн.

D

Deleted member 128786

Гостин
Тоа со белото у шабанските кругови на искомплексирани сељаци. Алтернативата никад не била мнозинство на бело. На други работи, да, ма на бело не. Со оглед дека шабанските кругови се далеку побројни, разбирливо е белото да биде ин.
Poveketo se na amfetamin od jutra do sutra, belo samo nekoj ako casti, najbolji se onie sto vikaat lele od ova kokava cela nok nemozev da spijam.

Член од
22 јуни 2019
Мислења
232
Поени од реакции
805
Не сте ме сватиле очигледно погоре,Албанциве се обични војничиња што живеат во 90те години.И не е организиран криминал 2-3 екипи со по 5-6 луге да се сликаат со пушки пиштоли и да растураат бело по дози од еден грам.А сте се запрашале ли зошто поголемите пратки со дрога воопшто во Македонија се поврзани со Македонци.Значи не дека ги нема Македонците во криминалов ги има ама се години понапред.Не се заостанати со времето.Го контролираат транзитот со дрога низ Македонија и сега да сумираме кој повеке пари прави тој што се слика или овие што глумат бизнисмени и 30 години го контролираат шверцот.И друга работа како тоа Македонија по глава на жител има најмногу камиони во Европа.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Те пратам цело време и обожаваш Албанските терористи по твое криминалци да ги величеш,а од друфа страна македонците да ги омаловажуваш.Како прво 90 проценти од мафијашите албанци што ги спомнуваш се терористи.Како второ доказ е тоа што до 2001 речиси и ги нема во македонското подземје со исклучок.И како трето кај нив малце касни синдромот наречен 90те години,тоа што го правеа србите во деведесетите сликање со пиштоли сега е во мода кај нив.
Ти дури сега разбра дека Пинг не е Македонец... :D

Најверојатно идоли му се, или е некој од нив, или нивни подржувач.
А и не е само он, многу од тука што следат и пишуваат се потенцијални нови криминаци, подржувачи на нашите криминалци или и самите криминалци.

Член од
8 декември 2019
Мислења
26
Поени од реакции
131
Mafijata e postara od drzavata vo Makedonija taka sto toa deka nekoj raboti za drzavata e smesno. Sorabotka mozno e da ima kako i sekade ama deka nekoj raboti za nekogo e smesno za sekoj sto gi poznava rabotite. Na kraj kraeva se znae rabotnikot raboti za plata, a kaj kogo se parite? Kaj inspektorite ili kaj mafiata?

P.s Fantom za kogo rabotese? Bese obicen vojnik na dzelo sto gi vrbuvase makedoncite da zemat kamata i da bidat slugi taka da makedonci i albanci nemoze voopsto da se sporedi. se znae koj e koj.
Na makedoncite vo gen im e da se kodosi, vo site pesni se kazuva toa.
albancite vikaat “ja neznam”, makedoncite vikaat “sea ke ti kazam”.
obicno najdobrite peaci se so vlasta i na vrvot od mafijata , pa sega vidi ti koj pee poglasno

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.403
Поени од реакции
9.034
obicno najdobrite peaci se so vlasta i na vrvot od mafijata , pa sega vidi ti koj pee poglasno
јас би рекол ебати мафијата што се слика со претседатели и премиери на држава, такви мафијаши за жими куров, @Al.pacino е дете и лечи комплекси овде, многу глупаво е да се мерат курови кога се се работи за криминалци без разлика на националност, не вредат таакви ликови да им ги дуваш мадината, али ајде.. кога во Охрид имаше мафијаски структури без политичка заштита албанциве овци пасеа по шарпланина.

A

Al.pacino

Гостин
A ti go pisa postov da kazes protiv kriminalot i da se pofalis kolku e jak kriminalot vo ohrid vo edno ili kako...?

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.403
Поени од реакции
9.034
A ti go pisa postov da kazes protiv kriminalot i da se pofalis kolku e jak kriminalot vo ohrid vo edno ili kako...?
Не знам сега каков е криминалот во Охрид сега, ниту нешто посебно ме интересира, ама ќе повторам, кога во Охрид имаше мафијашки структури твоиве на кој курот им го дуваш, кози ебаваа по планините, кога во Охрид имаше мафијашки структури Белград и Загреб немаа а не пак некој сељак од Кондово и Грчец.

A

Al.pacino

Гостин
Не знам сега каков е криминалот во Охрид сега, ниту нешто посебно ме интересира, ама ќе повторам, кога во Охрид имаше мафијашки структури твоиве на кој курот им го дуваш, кози ебаваа по планините, кога во Охрид имаше мафијашки структури Белград и Загреб немаа а не пак некој сељак од Кондово и Грчец.
Znaci prvo zboris protiv kriminal, pa posle falis krminalci od ohrid, pa kazuvas kako ne te interesira za na kraj mafijaski da se ponasas i da vregas.. interesen lik si ti.

D

Deleted member 128786

Гостин
Vie ohrigjani sakate da ziveete na stara slava, a stara slava nema oti i togas i Ljac i Misha i Dzepar i site slicni na niv bea obicni zabavuvaci i glumci koi od najobicni dzandarcinja se kriea pod svoite vozila. Ohridska mafija bese turisticka atrakcija, pogotovo ko ke se pojavese Ljac u 6 sabajle na tehno zurka na bazentot i mislese deka padnal na mars coveko. Najsmesni bea ko ke vlezea taka da se cepat mislejki deka se u hotel drim, a ustvari dosle na tehno trans. Za niv ljopkite od Grcec idukanzik se naucna fantastika. Brzi besni mobilni, so happy trigger kopiljaci stalno uz niv. Bashka sto ohridska mafija im cvikase na tie od deljan.

Последно уредено од модератор:

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.403
Поени од реакции
9.034
Znaci prvo zboris protiv kriminal, pa posle falis krminalci od ohrid, pa kazuvas kako ne te interesira za na kraj mafijaski da se ponasas i da vregas.. interesen lik si ti.
Не ми беше филмот да фалам криминалци од Охрид, факт е дека Охрид имаше солидни екипи, било како не е работата за фалење него сакав да ти кажам дека тоа што некој сега од Грчец го живее не значи дека тој ја откри мафијата, многу каснат на тоа поле, тој филм некој го живеел пред 30 тина години.
Автоматски споено мислење:

Vie ohrigjani sakate da ziveete na stara slava, a stara slava nema oti i togas i Ljac i Misha i Dzepar i site slicni na niv bea obicni zabavuvaci i glumci koi od najobicni dzandarcinja se kriea pod svoite vozila. Ohridska mafija bese turisticka atrakcija, pogotovo ko ke se pojavese Ljac u 6 sabajle na tehno zurka na bazentot i mislese deka padnal na mars coveko. Najsmesni bea ko ke vlezea taka da se cepat mislejki deka se u hotel drim, a ustvari dosle na tehno trans. Za niv ljopkite od Grcec idukanzik se naucna fantastika. Brzi besni mobilni, so happy trigger kopiljaci stalno uz niv. Bashka sto ohridska mafija im cvikase na tie od deljan.
Овде не стануваше збор за живеење на стара или денешна слава, друг беше муабетот, еве и да било како што викаш ти а не беше, значи тие што ти ги спомна сепак значеа нешто пред некој 35 год додека пак ќе повторам овие од Грчец тогаш овци пасеа, сфаќаш сега кој беше муабетот. Овој дргуар ти Пачино што во тоа време сигурно не беше ни роден а овде настапи како демек тие ја измислиле мафијта.
Друга работа, за разлика од овие од Грчец кој му го пушеа или пушет курот на Мијалков, Љацот што го спомна поштено си го одлежа, или да го спмнам Мајорон кој закачи со нож полицаец, плус претходно кај пистана Охридати пред 15 џандари го нокаутира тој главниот што им беше, лично приствував на ова, не рекла кажала... Овде се скапавте од фалење на овие од љочкиве а тие сите сликани со полицијава или политичариве, а ти ми збориш за Љац се кријал под возила, заеби ти такви мобилни, брзи копиљаци.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom