- Член од
- 27 ноември 2007
- Мислења
- 30.987
- Поени од реакции
- 74.070
За тие парчиња крв од носот - 99% не е ништо страшно. најверојатно се од спреј за нос/пукнат капилар. Јас сум цело време затнат и единствен спреј за нос што ми помага е Оперил за возрасни. Исто така кога сум затнат ако легнам правилно на грб и јас осеќам притисок кај очите. Затнатиот нос, константо затнатиот нос е доста заебана работа. (Не сум доктор, да не се сфатиме погрешно)
Мене уште како помал ми дијагностицирале дека имам хроничен проблем со синуси.мене хронично ми е затнат носот.Порано шибав и спиев/дишев на уста,али веќе 5 години сум зависен од спреј за нос.Сум пробал разни,али највеќе ми помагаат спрејовите на база на ксилометазолин.
Има у кај нас,такви само што се 0.05% ксило. и не ми помага воопште таков.А тука спрејовите со ксило. се 0.1% концентрација,и ми помага бомба!
Иначе за "материјалот" се виновни спрејовите за нос,кој ја сушат слузницата и ги масакрираат капиларите. 1000% и кај мене е иста прича!
Стварно не можам да се сетам каков ми бил носот пред кризава, ама не се сеќавам толку долго време да сум имал проблеми.
Интересното е што ЈАС ДИШАМ НИЗ НОС, немам проблем. Само не се чувствувам дека длабоко го земам воздухот, не е како порано. Легнам ли на грб, одма се јавува ужасна болка меѓу очите, кај главата. Еве денес ме боли кај јаболкнициве. Кога ќе излезам надвор, носот ми станува ладен, како да имам нешто заглавено горе, а апсолутно ништо не тече.
Ниту од капките нема подобрување, ако фатам да копам руда подлабоко, излегуваат лепливи мрсули (без спреј, се тврди парчиња).
Кога сум наведнат подолго време, излегува леплив шлајм.
Ми доаѓа главава да си ја отсечам, зар вака треба да функционирам цел живот?