Не знам како да кажам ама овие проблеми се решаваат многу лесно, само државата треба да сака да ги реши, по ова ти што го пишуваш изгледа и циганиве станале заштитени бели мечки, дури и ме чуди, дошло време и на циган да му се плашиш. Не е тоа до народот, она што ти го повторуваш милион пати со турското ропство понижувајќи го македонскиот народ, проблемите излегуваат што нашиот народ се казнува а другиве гледам све бели мечки.
Мислам дека си од помладата генерација па некој работи не ги знаеш, своевремено и албанците не се курчеа како сега, ама тогаш играа други правила. Јас не сум во МК ама читам сега некој си Нефи кур си играл во Охрид, ниту некој го чепка ниту одговара за нешто, такво нешто на времето не можеше.
Ќе раскажам една жива случка, ова е во времето таму некаде околу 1990 кога ФК ОХрид и ФК Караорман играа во прва македонска лига,езерско дерби што носеше по 5000 гледачи на утакмица, утакмицава се игра во Струга , ние од Охрид одиме огромна бројка, пола стадион наш, само што се стигна Струга кој со коли кој со автобуси, почна масава со ( да не речам) дивеење, провокации кон локалциве, налета еден автобус и излегуваат стружани, жители, дел од нив и албанци, кој налета тука јаде кој шамар, плукајнци, клоци и слично. Било како, одиме на стадиум утакмицава помина вообичаено со вреѓања, и слични глупости, завршува утакмицата, излегуваме на патот према автобуска, ние од една страна од друга страна стружани, во главно македонци, полциција застана како тампон зона измеѓу нас да не дојде до близок контакт, и така све се одвиваше само со врлање предмети и вреѓања додека не не разбрка полиција, што сакам да кажам, албанците од струга не се ни појавија, како и да ги нема, а немаш престава колку вреѓање и провокации имаше кон нив. Што ќе беше ако излезеа, ( во денешно време сигурно ќе се собера и ќе излезеа) највероватно сигурно ќе јадеа тежок ќотек, тој ден од Охрид имаше страшна инвазија, од незнам како да ти објаснам какви типови беа дојдени што може никогаш и не биле не други утакмици ниту биле заинтересирани за фудбал, али тоа не ни важно, она што сакам да го кажам е следното, ако излзеа прво полицијата ќе ги посереше од ќотек, тогаш не беа заштитени бели мечки.
ДА завршам таму каде што почнав, нека земе полицијва да мава добар ќотек, ќе видиш што мажи се и тие и албанциве.