Коронавирус (COVID-19)

B

Beginner

Гостин
Не е толку опасен приоритет да се врајча сѐ на нормала. Има доктори полно шо се огласија и објаснија зошто не е толку опасен и дека овај "lockdown" не беше потребен, не дека не беше потребно мерки да се презема. А декс секој умира од "корона" мадињава голи. Кој стаса од корона.

Не бев на тој собир извини. Не никој не можи да ја спаси економијата во светот.

На кој доктор да му помогнам ко не се разбирам од медицна, си има персонал сегде, не мојш да се вмешаш во нешто шо не си стручен бе.

Имаше полно шо се пријавија од кај знајш дека јас не сум се пријавил? И не ми јади сега трци зад монитор за бездомници помагање, пред то никој куро не го болеше за питачите, сега че напајџаш оти сум верник, оди легни си.

Шо ме споредуваш со некој шо колни било шо да му умри на комшијата? Осудуваш без да знајш, а се гледа колку грама IQ имаш.
Не ми одговори што постигнаа они со собирот освен што може полошо да направат. Значи зошто ги браниш дали треба да ги фалиме ли и ние да се собираме сите и после тоа кога ќе се појават повеќе заразени ќе се чудиме и ќе викаме заради грип не затворја сите и економијата пропаѓа.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.193
Поени од реакции
84.067
Tanzania coronavirus kits raise suspicion after goat and pawpaw test positive

Тестовите 3 за 100...
Aрно им текнало у Танзанија да тестираат растенија и животни, со тестовите кои ги добиле. Претпоставувам дека најбољите тестови у Танзанија завршиле.
сега знаеме кој вид растенија и животни можеме да ги екстерминираме на раат. Едноставно, провери ги сите врсти и тоа што е позтивно, можеш да го истребиш без совеста да те пече. Овци и папаја чув дека се позитивни.

D

Deleted member 12196

Гостин
Ама зошто вака варираат цениве за да те пишат од корона, од 2,000 до 5,000? Како голфовине со две црвени или три црвени. Барем кога пуштате шпекулација во оптек, гледајте синхронизирани да сте.
Автоматски споено мислење:

@Kadaif тебе што пари ти дадоа да ги ставиш РТГ снимките со флеки на темава? :icon_lol:
Ако умрел човек од пневмонија, тоа е блиску до короната. 2000.
Ако умрел од бубрежни заболувања, тоа нема врска со корона. Затоа 5000.
Ако загинал во сообраќајка 10000. :)

Ако добро размислам, дневно во Македонија умираат околу 60 луѓе. Досега од ковид умреле 80. Слабо пишувале, можеле барем од една недела да ги пишат од корона.

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
846
Поени од реакции
1.336
Не ми одговори што постигнаа они со собирот освен што може полошо да направат. Значи зошто ги браниш дали треба да ги фалиме ли и ние да се собираме сите и после тоа кога ќе се појават повеќе заразени ќе се чудиме и ќе викаме заради грип не затворја сите и економијата пропаѓа.

Шо да ти одговорам? Шо сака нека пра. Тие че си ги снода последиците, иако се минимални. То е еден собир, а не секој ден по кафичи излезен. Не мојш да му забраниш, одговорноста останува на нив, еве во Бугарија, Романија, Србија, Грузија и Русија оти не му забранија, ама тие си имаат башка на чело не ко кај нас Стефан.

Не гледам како еден не масовен собир, можа да се зараза од вирусо кога шансите се мали да се заразиш и варира од возраста на чоеко.

B

Beginner

Гостин
Шо да ти одговорам? Шо сака нека пра. Тие че си ги снода последиците, иако се минимални. То е еден собир, а не секој ден по кафичи излезен. Не мојш да му забраниш, одговорноста останува на нив, еве во Бугарија, Романија, Србија, Грузија и Русија оти не му забранија, ама тие си имаат башка на чело не ко кај нас Стефан.

Не гледам како еден не масовен собир, можа да се зараза од вирусо кога шансите се мали да се заразиш и варира од возраста на чоеко.
Како тие ќе ги сносат последиците кога ако имало некој заразен таму и го раширел цела држава ќе трпи место на 18 да се отварало се заради нив на 30. И плус дополнителна работа за доктороте. Да не се шири на масовни собири видовме од натпреварот Атланта-Валенсија и не масовен јас подразбирам 20-30 луѓе а не вака. Значи забрането е поголема група од 2ца а овие 100-200 луѓе во пандемија они побитна им е религијата. Гниди ја заслужуваат секоја навреда. Останува да имаме среќа дека никој од толку луѓе не бил заразен ама не би требало да има нив господ ги чува.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.737
Поени од реакции
27.730
од 19

Sent from my SM-G975U using Tapatalk
Изгледа нешто погрешно сум видел на ТВ дека од 15ч. почнува за сабота.
Колку што глеам нема официјално а иначе предлогот е од 19, да.
Не знам како не им е уште решено, ова требаше барем денес наутро да се знае.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Како тие ќе ги сносат последиците кога ако имало некој заразен таму и го раширел цела држава ќе трпи место на 18 да се отварало се заради нив на 30. И плус дополнителна работа за доктороте. Да не се шири на масовни собири видовме од натпреварот Атланта-Валенсија и не масовен јас подразбирам 20-30 луѓе а не вака. Значи забрането е поголема група од 2ца а овие 100-200 луѓе во пандемија они побитна им е религијата. Гниди ја заслужуваат секоја навреда. Останува да имаме среќа дека никој од толку луѓе не бил заразен ама не би требало да има нив господ ги чува.

Не ви се мешам во дискусијата ама ова "забрането поќе од 2ца" глата ја клавам дека и ти не го почитуваш. Сигурен сум дека на сонцето се имате собрано поќе од 2ца другари в мала, пред зграда или било каде.

Изгледа нешто погрешно сум видел на ТВ дека од 15ч. почнува за сабота.
Колку што глеам нема официјално а иначе предлогот е од 19, да.
Не знам како не им е уште решено, ова требаше барем денес наутро да се знае.
Веројатно важи по старо дури не излезат со ново соопштение :)

B

Beginner

Гостин
Не ви се мешам во дискусијата ама ова "забрането поќе од 2ца" глата ја клавам дека и ти не го почитуваш. Сигурен сум дека на сонцето се имате собрано поќе од 2ца другари в мала, пред зграда или било каде.

Веројатно важи по старо дури не излезат со ново соопштение :)
Нормално до 3-5 луѓе дали другари или фамилијарно секако за овој период се имаме соберано. Ама 20 како овие на орото или 100-200 по сликите тоа е веќе претеризам.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Нормално до 3-5 луѓе дали другари или фамилијарно секако за овој период се имаме соберано. Ама 20 како овие на орото или 100-200 по сликите тоа е веќе претеризам.

3-5 другари е собир на поќе од 2 лица (остај фамилијарно, не се важи тоа). Значи и ти не ја почитуваш таа мерка. Сигурно и дури сте праеле муабет другарите не сте носеле маски.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Вакви сељачишта треба во зандана да се 40 дена на леб и вода, а не полициски час да бараат да се тргне. Што убаво мирна Партизанска после 19, сега во парк се струпаа :D

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
3-5 другари е собир на поќе од 2 лица (остај фамилијарно, не се важи тоа). Значи и ти не ја почитуваш таа мерка. Сигурно и дури сте праеле муабет другарите не сте носеле маски.
70 посто овде на форумот не почитуваат донесените мерки а глумат душебрижници... кај мене во двор за 1 имаше 15 другари соберено на скара, фативме муабет за вирусот од нив пола ми зборуваа како треба да се почитуваат мерките, а дошле на скара , така ти е и овде.

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.297
Поени од реакции
13.183
Вакви сељачишта треба во зандана да се 40 дена на леб и вода, а не полициски час да бараат да се тргне. Што убаво мирна Партизанска после 19, сега во парк се струпаа :D

шемаџии се тие

Kajgana Shop

На врв Bottom