Ipsissimus
P.I.
- Член од
- 23 јули 2010
- Мислења
- 15.582
- Поени од реакции
- 12.949
Јасно е како ден, тој што поверувал вели дека може да лечи болни и да пие отров без да му наштети. Нема ама баш ништо нејасно.Не лаже туку прочитај ја поубаво Апостолската мисија. Вознесение од Евангелието според Марко и ќе ти се разјасне доколку сватиш
Автоматски споено мислење:
Ама воопшто не ме интересира твојата вера за да бидам за или против, против сум кога некој поради неговата вера го загрозува животот и здравјето на другите, вклучително и на мене и моето семејство.Со повеќе работи што ги пиша се согласувам.
Само, дај жити се размисли пред да пишеш нешто.
Сад ти е држава со највеќе религии. И можеби нај „Забегани“ верници. Од протестанти, вакви, онакви цркви до радикален ислам, до новокомпоновани „секти“, мислам они ги викаат религии. Ама факт е дека се секти.
Факт е дека лижењето од исто лажиче не е паметна работа во време на епидемија. Факт е дека бацување икона не е паметна работа. Ниту Собирање/групирање. Само едно да те прашам
Еве, Хард кор анти-религија си.
Зашто ? Што толку те мачи па да плукаш по религијата ? По мојата вера? Што ти смета дали јас, или било кој одбрал да верува во Бог или Алах ?