Неколку малолетници вчера пукале со воздушна пушка врз машина од товарниот воз, кој сообраќал на релација Трубарево-Јанковиќ, при што било оштетено стакло од локомотивата. При оштетувањето нема повредени лица.
Ова со возовите е навидум небитна вест ама кога малку ќе подразмислиш ќе сфатиш уствари дека и нивните нови генерации ни 2% не напреднале, еве и по толку време се уште се оштетуваат возови, уствари овие се бетер, порано само ги каменуваа.
На 02.05.2020 во 14,30 часот во Полициската станица Кавадарци било пријавено дека истиот ден околу 09,00 часот во нива во с.Чичево-општина Градско на место викано „Подколец“, 47-годишниот М.В. од Косово, кој работел како најмен овчар се обидел да изврши обљуба врз 16- годишен малолетник, но малолетникот успеал да избега.
Осомничениот бил приведен во полициска станица, известен е Јавен обвинител и се превземаат мерки за расчистување на случајот, соопшти полицијата.
Вчера во 13,16 часот во СВР Скопје било пријавено дека во Градската општа болница „Св.Наум Охридски“ бил донесен 25-годишниот Е.А. од Штип со тешки телесни повреди од остар предмет. Според неговиот исказ, тој со повредите се здобил во близина на Трговскиот центар Мавровка кога заедно со неговата сопруга и неговиот брат биле нападнати од четири непознати лица.
Вчера во 13,16 часот во СВР Скопје било пријавено дека во Градската општа болница „Св.Наум Охридски“ бил донесен 25-годишниот Е.А. од Штип со тешки телесни повреди од остар предмет. Според неговиот исказ, тој со повредите се здобил во близина на Трговскиот центар Мавровка кога заедно со неговата сопруга и неговиот брат биле нападнати од четири непознати лица.
Многумина луѓе не знаат( а реално нема и кој да им каже, државниот врв кажува нешто друго) кога одат во Скопје, каде и како се движат, во кои делови треба да си многу внимателен, да пазиш што зборуваш и во никој случај да не влегуваш во непотребен конфликт.Ова уште посебно важи кога си со жена или девојка.Не го осудувам дечково, му посакувам побрзо закрепнување но со кој памет одиш со жена во Мавровка?
Не значи дека секој Македонец од друг град кој поминувал случајно натаму е избоден и самиот бев летото два пати и не ми направил никој ништо но на такви места треба четри очи отварање и одење во нужна потреба а не пак со жена да шетам.
Пак ќе кажам многу луѓе и покрај пристапот на интернет и тоа што сме мала држава, не знаат многу работи за неа и се однесуваат како странци да се.Не само и за оваа ситуација на релација Македонци-Албанци, туку и многу други работи кои се поврзани со Скопје.
Еднаш у воз за Скопје, дечки од Кочани нешто јадеа гомна Скопјани биле педери ова она и се закачија со едни Скопјани шо беа качени од Велес ама се смири ситуацијата ама овие несвесни дека им одат у нивни град и мислат дека сите деца у Скопје се како они рандом деца од гимназиите шо ги гледале по вестите или телевизиите а не и дека има луди деца, шо секојдневно се тепаат по школите, автобусите и за разлика од локални мангупи во помалите градови овие изгледаат како да се од некој поправен дом и се далеку поиспечени за такви работи.Надвор на железничка веќе ги чекаа да се симнат па за среќа некако успеа да се смири ситуацијата со молење да не ги тепаат, иако реално заслужија ќотек но од друга страна па немаше потреба од тоа, овие ја научија лекцијата а реално секогаш треба да се избегнува насилство кога станува збор за две македонски страни.
На 02.05.2020 во 14,30 часот во Полициската станица Кавадарци било пријавено дека истиот ден околу 09,00 часот во нива во с.Чичево-општина Градско на место викано „Подколец“, 47-годишниот М.В. од Косово, кој работел како најмен овчар се обидел да изврши обљуба врз 16- годишен малолетник, но малолетникот успеал да избега.
Осомничениот бил приведен во полициска станица, известен е Јавен обвинител и се превземаат мерки за расчистување на случајот, соопшти полицијата.
А ова нема што да се коментира, со нормална полиција се знае како се постапува со ваквите, ако е у станица у Кавадарци голема е веројатноста да му прередиле убаво гостопримство, ептен ако некој од Дуи од Скопје не реагирал одма.
Не знам само што пријавувале во полиција, во минатото ваквите работи селаните ги решавале многу убаво, ќе го закопаат во некоја нива жив и завршена работа.
Кога викаат овие ненормалните Македонци, да се врати Турчинот и дека тогаш било поубаво, само во една работа ќе се согласам, тогаш не тепале ама и ние сме ги тепале, денес со наведнати глави насекаде сме, демек имаме држава и полиција а уствари само на хартија и ако малку подразмислиш подлабоко, тогаш сме живееле побезбедно.
Многумина луѓе не знаат( а реално нема и кој да им каже, државниот врв кажува нешто друго) кога одат во Скопје, каде и како се движат, во кои делови треба да си многу внимателен, да пазиш што зборуваш и во никој случај да не влегуваш во непотребен конфликт.Ова уште посебно важи кога си со жена или девојка.Не го осудувам дечково, му посакувам побрзо закрепнување но со кој памет одиш со жена во Мавровка?
Не значи дека секој Македонец од друг град кој поминувал случајно натаму е избоден и самиот бев летото два пати и не ми направил никој ништо но на такви места треба четри очи отварање и одење во нужна потреба а не пак со жена да шетам.
И што кажав? Јас знам дека никој не те напаѓа без причина освен ако не е кражба, а го цитирав погоре за тоа што препорачува да не се шета на тие места, па и со женско.
И што кажав? Јас знам дека никој не те напаѓа без причина освен ако не е кражба, а го цитирав погоре за тоа што препорачува да не се шета на тие места, па и со женско.
Па, инсинуираш дека нема да го нападне никој. Сто посто ќе се заебе некој слушајќи те и ќе му текне кај што има Албанци, да прошета со женска и ќе го јаде, ако немал голем ксмет тој ден, па да не налета на "дежурни чувари" тамо.
Види сеа зависи како гледаш на ситуацијата.
За некого е доволно да збрца некого со нож затоа што овој му земал паркинг место или затоа што гласно се смеел.За еден од нив беше доволно да крши џамови во кафана и плаши гости, само затоа што се слушале македонски песни, па сеа ти види.
Мене лично ме има нападнато група Албанци кај железничка (во близина на Мичурин) пред 4 и пол години, без апсолутно никаква причина. И тоа во сред бел ден. Од друга страна пак, сум се движел низ чаршија во ниедно време безброј пати и не ми се случило вакво нешто. На кого како ќе му се погоди...
Знам и за обратен случај, другар Бошњак како бил нападнат без никаква причина, навечер чекајќи автобус во Аеродром од група Македонци.
Плус, ова се случаи на напади на (да кажеме) нетипични места, додека Бит Пазар и околината се ноторни по бројот на такви случаи. Ама дека нема шанси да те нападнат без причина, едноставно не е точно.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.