у Бразил германците имаат големо малцинство, па очигледно дека си имале на ти го дај ми го, затоа имаш бивши фашисти со други имиња како имале нов живот во Бразил и Аргентина.Уште поважни од Бразилците се Турците. Турција влегува во војна на 23 фебруари 1945 и Германија капитулираа за малку повеќе од два месеца покасно. Значи очигледно пресудна улога![]()
Бразил и неговата улога се малку downplayed.Уште поважни од Бразилците се Турците. Турција влегува во војна на 23 фебруари 1945 и Германија капитулираа за малку повеќе од два месеца покасно. Значи очигледно пресудна улога![]()
Бразил не бил толку неодлучен, Аргентина - да.у Бразил германците имаат големо малцинство, па очигледно дека си имале на ти го дај ми го, затоа имаш бивши фашисти со други имиња како имале нов живот во Бразил и Аргентина.
Тие биле замисла на Химлер, покрај Фолксштурм, при крај на ратот ги основаат и Веренволф, односно вукодлаци односно по влашки ВарколакЗа заштита од замка со жица, да не им ги откине главите на војниците, бидејки обично ветробранот бил спуштен.
Гардијан не е толку таблоиден, за британски стандарди чак е супер-објективенДел од калотата на черепот на Долфи, која се чува во московскиот музеј, а за која пред некоја година имаше основани сомневања врз база на направена остеолошка анализа, дека сепак не му припаѓала нему, туку на некоја помлада женска личност. Изворот е таблоидниот Гардијан.
![]()
Tests on skull fragment cast doubt on Adolf Hitler suicide story
Bone with bullet hole found by Russians in 1946 came from an unknown woman, not the German leaderwww.theguardian.com
Имаше некои пласирани теории на времето и дека е сè уште жив, живее негде во Аргентина, а некоја друга и дека се оженил со афроамериканка.Гардијан не е толку таблоиден, за британски стандарди чак е супер-објективен
Најголем плот твист во историјата ќе биде ако испадне дека Хитлер уствари бил жена, фирерот = транџа хахаххах нажалост има голем простор за сомневање околу местото и начинот на неговото пцовисување.
Колку да се знае, Хуго Бос не ги дизајнирал овие униформи, само бил една од фирмите што ги произведува.
Порано бев 100% сигурен во официјалната сторија околу смртта на Фирерот, но баш тој череп и тие испитувања на ДНК ме натераа да оставам простор дека злотворот некако побегнал. Тоа што во Берлин била повикана (ова ќе ти се свиѓа хахах) Хана Рајш, жена тест-пилот но и врвен експерт во СТОЛ техника, во пракса тоа се кратки полетувања и слетувања, често на места непредвидени за такво нешто, заедно со нејзиниот дечко, некој офицер беше од авијација не се сеќавам точно, и тој јак пилот, упатува на помисла дека некој требало да полета од локација близу бункерот....но којзнае...Имаше некои пласирани теории на времето и дека е сè уште жив, живее негде во Аргентина, а некоја друга и дека се оженил со афроамериканка.
Чисто предупредив за ова дека е од Гардијан, инаку, фрагментот се чува и де факто во тој музеј и анализите на коскениот материјал сепак треба да се меродавни.
Интересно:
![]()
Study Suggests Adolf Hitler Had Jewish and African Ancestors
Adolf Hitler may have had Jewish and African ancestors, according to a recent DNA study by Belgian researchers.www.history.com
Само Месершмитот (месарскиот сатар) го памтам од нивните воени авиони, порано ги даваа моделчињата на германските, америчките и јапанските воени авиони во некои наши смоки. Рендом ес фак.Порано бев 100% сигурен во официјалната сторија околу смртта на Фирерот, но баш тој череп и тие испитувања на ДНК ме натераа да оставам простор дека злотворот некако побегнал. Тоа што во Берлин била повикана (ова ќе ти се свиѓа хахах) Хана Рајш, жена тест-пилот но и врвен експерт во СТОЛ техника, во пракса тоа се кратки полетувања и слетувања, често на места непредвидени за такво нешто, заедно со нејзиниот дечко, некој офицер беше од авијација не се сеќавам точно, и тој јак пилот, упатува на помисла дека некој требало да полета од локација близу бункерот....но којзнае...
Кога сме кај авијација, тука се трите италијански ловци кои се појавиле прекасно, за среќа на сојузниците, еден од нив дури Германците планирале извесно време да го внесат во производство и полека да го менуваат Бф-109 со него (Г.55 Чентауро)
Задоцнето трио смрти :
Фиат Г.55 Чентауро
![]()
Реџане Ре-2005 Велтро
![]()
Маки М.Ц.205 Саџитарио
![]()
Ова чудо оригинално било ПТ пушка (?!) но ете се користело и за ПА дејства, ликов на сликава предвидувам дека ќе си го бара десното рамо по снегот одзади некаде
Го гледав на Јутуб тој ликот од Forgotten Weapons пукаше легнат со L-39, буквално го истурка наназад десетина сантиметри.Ова чудо оригинално било ПТ пушка (?!) но ете се користело и за ПА дејства, ликов на сликава предвидувам дека ќе си го бара десното рамо по снегот одзади некаде![]()
Чат пат го гледам тој канал, одличен е типот, има големи познавања, баш да видам како се снашол со ова чудесијава. Јас да треба да пукам со ова нешто ќе ме фати меур за мочањеГо гледав на Јутуб тој ликот од Forgotten Weapons пукаше легнат со L-39, буквално го истурка наназад десетина сантиметри.
За Tankgewehr M1918 читав дека трзајот клучни коски им кршел на стрелците.