27 Април 2017

• Креатор на темата Креатор на темата mickey mouse
  • Време на започнување Време на започнување
Abe jas ti e sfakam ama ti ne sfakas, celo vreme glupostive sto gi pravat zaev I ostanatite bugari ili severxani (bilo sto I da se) mu gi prepisuvas na makedoncite., tie I nie ne sme isti.
Далеку дека сме исти ама сепак сме еден народ за вакви работи и преку нивните грешки и политики ние иднирекно стануваме соучесници.

Далеку дека сме исти ама сепак сме еден народ за вакви работи и преку нивните грешки и политики ние иднирекно стануваме соучесници.
Ne ne, zaebi, ne sme isti narod,jas so bugari I severxani ne sum isto. Tie ne pravat greski, tie namerno toa go pravat, tuka e razlikata kako jas gledam na celava situacija I ti kako gledas, zatoa jas, /nie ne mozeme da bide e soucesnici, tie se okupatori, nie sme zrtva.

Ne ne, zaebi, ne sme isti narod,jas so bugari I severxani ne sum isto. Tie ne pravat greski, tie namerno toa go pravat, tuka e razlikata kako jas gledam na celava situacija I ti kako gledas, zatoa jas, /nie ne mozeme da bide e soucesnici, tie se okupatori, nie sme zrtva.

Ти го разбирам јас револтот, ама само да ти кажам дека не е ништо ново ова. Пред 100 години повеќе биле таквите.

А и да ти кажам дека не сме единствени има и многу полоши од нас. Во Босна на пример пред некоја година на локални избори градоначалник стана пак Фикрет Абдиќ - Бабо, од кога излезе од затвор за злосторства против човештвото (во случајот сопствениот народ).

On među Bošnjacima, naime, i dalje ima status izdajnika, ali ga pristalice, uprkos osudi za ratni zločin, podržavaju delujući, između ostalog, u političkom smislu u okviru stranke Demokratska narodna zajednica.

Ova e diskutabilno.
Ke ti posocam dva primera zosto vo moe mislenje, servilnosta e vrodena karakteristika.
Edniot primer e makedoncite, koi se kazuvaat kako bugari/grci/srbi, niz istorijata, pa duri i sega so bugarskite pasosi, promena na ime i slicni egzibicii.

Vtoriot ti se crncite robovi vo Amerika, koi iako bile pobrojni od nivnite gospodari, mnogu retko se osmeluvale da krenat raka i da se borat za svojata sloboda.
Кога се раѓаш, ти својот мајндсет го градиш према поблиската околина. Ако Македонците се под Турско 550 години, нормално е дека повеќето тоа ќе го гледаат како неменливо, пошто Турците ја притискале рајата, ја чувале без никакво образование и така натаму. Едноставно ја гледаш државата во која се родиле твоите дедовци генерации наназад.. Во оној момент кога Бугарија, Србија и Грција се ослободиле, нашите тие земји ги виделе како слободни и таму оделе на печалба, а подоцнешните генарации и се образовале во нивниот систем, кој ги учел дека се Срби, Бугари или Грци. Истите тие ги пуштале назад во Македонија, да основаат школи и да го учат населението дека Срби, Бугари и Грци. Впрочем голем број Илинденци биле егзархиски учители.

Баш добро еве што ги спореди Црнците. Сите ги донеле од различни места и сите тие имале различни јазици .. култури кога биле долго време подчинети, тие престанале да знаат што се, и останале да се само црнци. Така и Македонците, Македонството почнало да бледее, среќа еден мал дел од нас преку јазикот и народното творештво сме го сочувале идентитетот, иначе и ние ќе станевме како црнците.

А тоа зошто кога секогаш биле повеќе, а не се бунеле. Имало се бунеле, завршувале многу крваво, бидејќи позади господарите нивни стоеле армии, а тие биле ненаоружани и необучени за да бидат војници. Ако јас тебе ти дадам пушка, тоа тебе не те прави војник, туку глинен гулаб :) Остај ти што викаат дека слободата е подобра мотивација. И кај нас кој биле на почетокот Македонските востаници? Ајдуците и платените војници од околните војни попут Иљо Арамијата, а не селаните.

Смртна казна исто како самоубиство лично го сметам за спасување на некого од срањата кои ги направил. Остави го да гние во самица или некоја мувлосана дупка да му шетаат мрави, црви и глувци околу него. Да го проколнува секој момент што го поминал со грешни постапки...

А инаку, она што си го цитирал мое се однесува на ова од овој член на прва страна.
да, да, се разбира мене само ме интересираше начелно ставот околу смртна казна!
И како што мислев таквиот спорен став е можеби похуман (дискутабилно ама може и не), едноставно еден меѓу рогови и завршена приказна, на тој начин им се ускратува можноста на оние кои имаат са****ички пориви да уживаат во измачувањето со мрави-црви и глувци, во секој случај не би понатаму.

Добро бе брат, Заев кого преставува?
Знам дека го мразиме од дното на душата ама таа е реалноста.
Шо си вика некој рандом Алабнец од Сарај или Шара, овој Заев колку е глуп или овие Македонците колку се глупи?
немаше да се вмешам ама многу важно прашање,

Добро прашање, и како што е познато во прашањето се содржи и одговорот!
Во политиката оној што те избира-поставува него го претставуваш!
Бидејќи Црпе е избран-поставен од страна на САД+(ЕУ)+Германија за очекување е дека ќе ги претатставува нив!
Ти што сакаше да наметнеш со прашањето, кого според тебе Црпе претставува?

да, да, се разбира мене само ме интересираше начелно ставот околу смртна казна!
И како што мислев таквиот спорен став е можеби похуман (дискутабилно ама може и не), едноставно еден меѓу рогови и завршена приказна, на тој начин им се ускратува можноста на оние кои имаат са****ички пориви да уживаат во измачувањето со мрави-црви и глувци, во секој случај не би понатаму.

немаше да се вмешам ама многу важно прашање,

Добро прашање, и како што е познато во прашањето се содржи и одговорот!
Во политиката оној што те избира-поставува него го претставуваш!
Бидејќи Црпе е избран-поставен од страна на САД+(ЕУ)+Германија за очекување е дека ќе ги претатставува нив!
Ти што сакаше да наметнеш со прашањето, кого според тебе Црпе претставува?
Не го сакаме ниту сме го избрале, секогаш ќе сме против сите негови политики но за жал тој денес е лицето на Македонецот.Пак ќе кажам за жал но тоа е реалноста.

A sto ako mnozinstvoto od narodot povtorno mu dade podrska na Zaev?

Можно е ако збораш за Струмица на локални. :pos: Ко Фикрет Абдиќ - Бабо во Кладуша. Тогаш комотно ќе можи да го завикаме Зоќи Зајев - Бабо :D

Mnozinstvoto na Zaev nikogas ne mu dalo podrska nitu ke mu dade.
Drugo, I da mu dade kako sto vikas, toa ne go menuva toa sto go kazav vo postot sto si go citral.

МОжеби не се разбравме, не реков дека не требало да се протестира туку дека не требало да се влегува, мава и скоро убива. Ако во бразил фавелите се мали во венецуела таков начин на живот е на повеќе од половина територија. Мислиш дека треба македонија да биди таква? фала не мора...

И шо велиш машко... примерот со Венецуела бил лош, оти законот на фавелите во Бразил владеел таму и тоа не било добар пример за Македонија?

Аха ок... а и во Мичиген фавелите ги пишат законите, и дали овие ќе ги прогласат за терористи таму како што Бејли бараше тука?

Куртоните на Грујо, искористени за џабе. Иванов требаше да апси - тука негде планот пропадна. Никад овие нема да бидат ништо повеќе од куртони, кои требаа на гомното да му овозможат понатамошен живот на политичката сцена. Сега се по затвори или судови, а он си го прчи курот кај Орбан.
Ги заборави да ги спомниш шарените куртони,кои беа потребни за да дојди на власт ваква рекетарско-квинслишка власт.И сеа по се изгледа сме куртонска нација шом дозволуваме секој да не обликува по сепствени интереси.Беда и дно!

Ги заборави да ги спомниш шарените куртони,кои беа потребни за да дојди на власт ваква рекетарско-квинслишка власт.И сеа по се изгледа сме куртонска нација шом дозволуваме секој да не обликува по сепствени интереси.Беда и дно!
За 27-ми збориме сега.

За 27-ми збориме сега.
Се е поврзано.Баш 27 е клучниот датум за доуништување на Македонија.Ги наместија и ги испровоцираа демонстрантите со пеење на албанска химна во Македонско собрание.Плус тие шо ги пуштија внатре демонстрантите сега делат тендери со Заев.Не ти е малку сумливо?:cautious:

Се е поврзано.Баш 27 е клучниот датум за доуништување на Македонија.Ги наместија и ги испровоцираа демонстрантите со пеење на албанска химна во Македонско собрание.Плус тие шо ги пуштија внатре демонстрантите сега делат тендери со Заев.Не ти е малку сумливо?:cautious:
И Грујо и Бранко се дел од уништувањето на Македонија, а сепак нема на ѓутуре да збориме на секоја тема за тоа.

И Грујо и Бранко се дел од уништувањето на Македонија, а сепак нема на ѓутуре да збориме на секоја тема за тоа.
Не гутуре 27ми е кључот.Ево пак ќе повторам нешто шо избегнуваш да одговориш.Ако Мукоски не ги отвореше вратите во собрание народот немаше да влези внатре.И сега истиот тој лапа тендери како заслуга за завршената работа.Ај сега кажи ми кој е вистинскиот организатор?Друго колку шо знам во тие моменти министер за внатрешни беше кадар на ДУИ,така?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom