Дежурна Ординација! #2

Член од
22 ноември 2018
Мислења
326
Поени од реакции
622
... штом си прочитал ти за НСАИЛ во ред е, јас можам да ти дадам токму спротивното од истите СЗО препораки конкретно за ибупрофен, ама ме мрзи да се повторам...барем денес СЗО е дава контрадикторни препораки кои ние ги следиме ...имаше убав пост околу тоа прочитај :

П.С.
дали си засегнат за потрошувачка на НСАИЛ за повисок износ на твојата плата, на пример на напроксен да речеме?
Така е, ако за два дена или за 3 дена или за 5мин пишат официјално од СЗО друга препорака пак таа ќе ја следиме.
Нема да ја следиме препораката на Петко, Станко или Бијонс или БиКуул.
Се додека пишуваш небулози и невистини непоткрепени со факти од меродавни институции ќе добиваш приговори од мене.
И немам ништо против тебе лично, било кој да напише нешто што е празна слама ко горниов пост ќе му приговарам.
А ти ја вртиш работата на лична основа и плата спомнуваш, ќе се спуштам уште малку на твое ниво и на тоа ќе ти одговорам: нит зависам од ибупрофен нит па од напроксен

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.216
Поени од реакции
941
Да знаев како да си го решам проблемот немаше да пишувам тука :D

Ги направив проверките кои можев да ги направам и приватно, затоа што матичната не сака да ме прими. Ајде, ќе поминеше за недела, ќе поминеше за две недели, ама не помина. Не можам јас да си нагаѓам дали се синуси, дали дали е алергија, секој доктор ти кажува различен антибиотик. Не е работата на ќоро да се лечам. Со оглед на тоа што не сака да ме прегледа и не ми препорачува преглед на други места, прашав тука за искуство или за совет каде би можел да се прегледам приватно.
Ваљда знам да почувствувам кога нешто е до психа, а кога нешто едноставно не е во ред.
Овие симптоми ги имам и јас последниов месец...
Автоматски споено мислење:

Да знаев како да си го решам проблемот немаше да пишувам тука :D

Ги направив проверките кои можев да ги направам и приватно, затоа што матичната не сака да ме прими. Ајде, ќе поминеше за недела, ќе поминеше за две недели, ама не помина. Не можам јас да си нагаѓам дали се синуси, дали дали е алергија, секој доктор ти кажува различен антибиотик. Не е работата на ќоро да се лечам. Со оглед на тоа што не сака да ме прегледа и не ми препорачува преглед на други места, прашав тука за искуство или за совет каде би можел да се прегледам приватно.
Ваљда знам да почувствувам кога нешто е до психа, а кога нешто едноставно не е во ред.
Овие симптоми ги имам и јас последниов месец...

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.591
Поени од реакции
37.519
Се додека пишуваш небулози и невистини непоткрепени со факти од меродавни институции ќе добиваш приговори од мене. И немам ништо против тебе лично, било кој да напише нешто што е празна слама ко горниов пост ќе му приговарам.
... е ај приговори си сам на себе тогаш!
Земи есциталопрам (Елицеа) од 10мг а тргни ги другите работи... Пиј си ги тие месец дена ... уживкај си и свиркај си!
... оти матичен лекар не смее да препише Елицеа на пациент без препорака од специјалист психијатар, невролог, психолог, али ти то од ракав смееш да им го пишуваш тука ...па и цел месец да си пие и да си свирка членот... јер Би Кул следи небулози! (y)

Член од
22 ноември 2018
Мислења
326
Поени од реакции
622
... е ај приговори си сам на себе тогаш!

... оти матичен лекар не смее да препише Елицеа на пациент без препорака од специјалист психијатар, невролог, психолог, али ти то од ракав смееш да им го пишуваш тука ...па и цел месец да си пие и да си свирка членот... јер Би Кул следи небулози! (y)
Доообро Трамп, незнаев

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.269
Поени од реакции
2.025
Дечки,ај помош!
На мајка ми ѝ застана крлеж на вратот.Не ѝ се закачи внатре.Снаа ми ѝ го тргна.
Ама,изгледа местото на вратот ѝ е малку црвено.
Дали да оди на доктор и во која болница?
Од Скопје сме.

Ejebajgasad!!!

Фукара
Член од
4 септември 2017
Мислења
677
Поени од реакции
1.117
Дечки,ај помош!
Од Скопје сме.
Јавете се на матичниот лекар најдобро и тој ќе ви каже. Штом има црвенило јас мислам на кожно ќе ве препрати. Ама најубаво да си прашате кај матичниот со оглед на вонреднава состојба.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.591
Поени од реакции
37.519
Дечки,ај помош!
Од Скопје сме.
...обавезно во болница, свртите телефони таму каде сте поблиску, прво не се знае во вакво време кој како работа, 02) 3235-020 (02) 3235-053 хирушки клиники, остранување на крлеж- интервенција на хирург, главчето на крлежот сигурно е во телото, а црвенилото ...може има потреба за терапија!

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.269
Поени од реакции
2.025
...обавезно во болница, свртите телефони таму каде сте поблиску, прво не се знае во вакво време кој како работа, 02) 3235-020 (02) 3235-053 хирушки клиники, остранување на крлеж- интервенција на хирург, главчето сигурно е во телото, а црвенилото ...може има потреба за терапија!
Снаа ми ја провери,вика не му била главата во вратот на мајка ми,ама мајка ми има малку црвенило на местото кај што ѝ беше.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.591
Поени од реакции
37.519
Снаа ми ја провери,вика не му била главата во вратот на мајка ми,ама мајка ми има малку црвенило на местото кај што ѝ беше.
...нема зезање со тоа, мора да се види од стручно лице, да беше стручна снаата не ќе се нафатеше така лаички да остранува крлеж, сврти телефон слушни се, нека стави заштитна маска и одите, па нека види стручно лице има незгодни случаеви што го зеле на лесно тоа...

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.737
Поени од реакции
27.730
Ништо страшно, не треба да идеш на доктор, особено не сега во ситуацијава.
Во двор била, или некаде на излет, каде ја нашол крлежот?

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.269
Поени од реакции
2.025
Во двор.

Ejebajgasad!!!

Фукара
Член од
4 септември 2017
Мислења
677
Поени од реакции
1.117

Ептен стручен ти бе. Не треба да иде вика. Од каде да знаат дали ја каснал или не? Не се појавува црвенило без причина.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.336
Поени од реакции
10.205
Најпаметно е да не оставаш на време и на поверење...се надевам дека го дезинфициравте местото на убодот.
Значи, земи врти на инфективна клиника или на кожно или на дежурна служба во градска болница или на клиника.

Ejebajgasad!!!

Фукара
Член од
4 септември 2017
Мислења
677
Поени од реакции
1.117
Ако имаш миленичиња проверете некое да не има крлежи. Посебно ако имаш куче и доколку излегува надвор на тревна површина во дворот, а го чувате во домашни услови. Ако имате постојат големи шанси од нив да се пренесе.

Kajgana Shop

На врв Bottom