Коронавирус (COVID-19)

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Сега засега нема индиции за такво нешто и би требало, година, две да има имунитет.

Иако јас чекам Ким од Кореа да кажи шо мисли за ова :)
:icon_lol:

За сега, нема индиции за ништо. Имунитетот може ќе е сезонски, а може да е и доживотен. Во моментов, имунолошкиот пасош нема да значи ништо друго освен дека си ја фатил болеста и си оздравел. Не е нешто премногу корисна алатка.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.613
Поени од реакции
7.743

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
сериозен си?
Па дај ако не да ја воскреснеме идејата за ариевска раса?

Верувам дека вирусот е лабараториски а не сезонски,и дека одредени временски услови не играат улога во неговото исчезнување или појавување.
Доказ за тоа е дека вирусот е подеднакво присутен насекаде низ светот во разни поднебја.
Пошто не е докажано дека се стекнува имунитет од кога еднаш ќе се прележи вирусот,јас сум подготвен дека би можело повтпрно да се заразам.
Ја поддржувам тезата за колективен имунитет,и сум свесен дека јас или некој од моите блиски би можеле да умреме од вирусов.Боље да умрам на нозе,одклку да живеам на колена. т.е во постојан страв од ков19.

Нема да се однесува само на Ков19,тој пасош.Туку и на остали срања.
Мене како на работник во хотелскиот бизнис,каде што секојдневно имам контакт со интернационални гости, би ми значело многу,кога би знаел дека гостите со кој контактирам немаат никакви прелазни болести.
Абе, види не ти е толку битно што има прележано некој, ако истиот не може да те зарази. По некоја логика, наместо имунолошки пасош, поважна ќе ти е моменталната здравствена состојба на клиентелата. Ова со пасошот повеќе ми звучи на политичка мерка, колку да се смири народ.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Си го знаат народот балканскиве политичари затоа си го третираат соодветно.

Рама на почеток на корона кризата му кажа, за тој што нема да почитува мерки нема да има место ниту во болница, ниту на гробишта.

M

Macedon1um

Гостин
Јас знам случаи на луѓе кои одеа на работа и по роднини, а чекаа резултати од тестирање.Поголем дел имаа позитивен тест.Ама некои се појаки од законот.Исто и 14 дневен карантин непочитуван или превремено прекинат по желба.
Веројатно тоа зависи од град до град, тука на дело се гледа работата и посветеноста на полицијата/епидемиолозите па и општинските власти. Во Прилеп мислам прочитав дека општинските власти почнале и да доставуваат бесплатни маски до секое домаќинство што исто така е за поздрав, мора сите да дадат допринос

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Кој и да дојде на власт овие од Бутел ќе се крмат. Најголем доказ е случката пред месец дена во Кочани кога му се јавиле на дечкото дека мајка му починала и дека телото ќе го дадат на овие од Бутел наместо на друг погребник. После испадна дека вработените земале процент од Бутел ако им го даделе на нив телото, ноу шит Шерлок.

Види ги ставките во фактурата, како заебанцијана Венцо утовар истовар :pos: Племето да им се сотре.
Автоматски споено мислење:

Инаку да не испадне дека само критикуваме, има случај на позитивен што го знам. Истиов веројатно на епидемиолозите ги кажал сите поблиски контакти што ги имал изминатите X дена, па сега полиција почна да ги посетува (што е за пофалба) сите оние со кои имал контакти и да им дава наредба од 14 дена превентивна изолација. Ако бидат вака посветени и ажурни може ќе се откачиме од чудово што побрзо, инаку ќе се мавтаме уште долго време со вирусов
Вака е уште од почеток ама работата ја ебаа Кондратенковци, тој со кабловската во Охрид, гостите од Дебар :tapp:

M

Macedon1um

Гостин
Кој сака да се кладиме дека и нашиве ќе ја ископираат одлукава за истиот период од Србија ? 1.10 коефициент сигурица

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.226
Поени од реакции
84.189

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
Јебига рејтингот на Конте е 71%, рејтингот на Салвини рамен на 0 :D

Сега мора вака, и кај нас и во Србија сега ќе почнат сите генерали да се прават после битка.

Иначе и грипот има смртност само 1/100 од правата бројка, ама заедно ги пишуваат со пневмонија за повеќе луѓе да се вакцинираат. Така да сето ова се глупости.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Кој и да дојде на власт овие од Бутел ќе се крмат. Најголем доказ е случката пред месец дена во Кочани кога му се јавиле на дечкото дека мајка му починала и дека телото ќе го дадат на овие од Бутел наместо на друг погребник. После испадна дека вработените земале процент од Бутел ако им го даделе на нив телото, ноу шит Шерлок.

Види ги ставките во фактурата, како заебанцијана Венцо утовар истовар :pos: Племето да им се сотре.
Автоматски споено мислење:

Вака е уште од почеток ама работата ја ебаа Кондратенковци, тој со кабловската во Охрид, гостите од Дебар :tapp:
Утовар растовар мислиш 100 вреќи цименто товариле па растовариле

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Утовар растовар мислиш 100 вреќи цименто товариле па растовариле
А превозон дома - верски објект? Со Фудекс Скопје - Белград толку е. :tapp:

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Дај друго дете.

Да, само што не е така и тоа се лажни вести. Дајте бе више со дебилниве портали аман :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom