Коронавирус (COVID-19)

• Креатор на темата Креатор на темата Beginner
  • Време на започнување Време на започнување
За имунолошки пасош, ќе мора намерно да се заразам и одлежам? И нормално пошто намерно сум се заразил, да потпишам дека нема да искористам кревет во болница? :icon_mrgr:

Еми јас да сум ко тебе ќе си фатам женска со корона, барем кеиф ќе имам, плус најбрзо ќе се заразиш :D

Во Шпанија им дозволи владата да можат со децата да излезат на прошетка, од мај ќе можат и да излегуваат да трчаат.
Вака по сликата ми личи на Валенсија местото, Господ на помош нека им е

човештвото мора да се пази од тие што фатиле, за да не го корумпираат битието на останатите
сериозен си?
Па дај ако не да ја воскреснеме идејата за ариевска раса?
Шо правиме, ако имунитетот не е долгорочен и следната "тура" закачиш, а имаш пасош во џеб?
Верувам дека вирусот е лабараториски а не сезонски,и дека одредени временски услови не играат улога во неговото исчезнување или појавување.
Доказ за тоа е дека вирусот е подеднакво присутен насекаде низ светот во разни поднебја.
Пошто не е докажано дека се стекнува имунитет од кога еднаш ќе се прележи вирусот,јас сум подготвен дека би можело повтпрно да се заразам.
Ја поддржувам тезата за колективен имунитет,и сум свесен дека јас или некој од моите блиски би можеле да умреме од вирусов.Боље да умрам на нозе,одклку да живеам на колена. т.е во постојан страв од ков19.
Или е топ или е потоп идеја.
Нема да се однесува само на Ков19,тој пасош.Туку и на остали срања.
Мене како на работник во хотелскиот бизнис,каде што секојдневно имам контакт со интернационални гости, би ми значело многу,кога би знаел дека гостите со кој контактирам немаат никакви прелазни болести.

Идиотска работа потегната под притисок на угостителите, од кои само 99% се поврзани со политичариве.

Сепак, мислам дека нема да идат многумина. Многумина нема да ризикуваат. Не ми се верува дека ќе имаат некој промет. (така ми е логично)
Мислам дека грешиш.Се надевам дека јас грешам.:)

Инаку, дајте идеја за некое лекарство , дрога шодае за наредниот викенд ако лудациве го затворат од четврток до понеделник.Или да си земам куче во стан.

Ако пак од друга страна, го пуштат од 15:00 за викенд ќе имаме среќна работна сабота до пред три како и вчера ден после "олабавувањето".Екрем Јевриќ јебига.

Први ефекти од Коронава, барем јас прв пат гледам, да остане некој на улица буквално без пари од ситуацијава.
Се надевам сега засега со хепи енд.

Први ефекти од Коронава, барем јас прв пат гледам, да остане некој на улица буквално без пари од ситуацијава.
Се надевам сега засега со хепи енд.

Жално, мене братче и сестриче 7..10 годишни завчера ми звонеа на врата. Ми побараа донација во храна. Кога ги прашав за кого е, ми рекоа - за нас.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Инаку да не испадне дека само критикуваме, има случај на позитивен што го знам. Истиов веројатно на епидемиолозите ги кажал сите поблиски контакти што ги имал изминатите X дена, па сега полиција почна да ги посетува (што е за пофалба) сите оние со кои имал контакти и да им дава наредба од 14 дена превентивна изолација. Ако бидат вака посветени и ажурни може ќе се откачиме од чудово што побрзо, инаку ќе се мавтаме уште долго време со вирусов

Дај друго дете.

Инаку да не испадне дека само критикуваме, има случај на позитивен што го знам. Истиов веројатно на епидемиолозите ги кажал сите поблиски контакти што ги имал изминатите X дена, па сега полиција почна да ги посетува (што е за пофалба) сите оние со кои имал контакти и да им дава наредба од 14 дена превентивна изолација. Ако бидат вака посветени и ажурни може ќе се откачиме од чудово што побрзо, инаку ќе се мавтаме уште долго време со вирусов

Јас знам случаи на луѓе кои одеа на работа и по роднини, а чекаа резултати од тестирање.Поголем дел имаа позитивен тест.Ама некои се појаки од законот.Исто и 14 дневен карантин непочитуван или превремено прекинат по желба.

Дај друго дете.

Ај бе немој со лажни вести, жива и здрава е.

Дај друго дете.

Жити се, најди една страна еден добср медиум кој ќе ја потврди оваа вест.
И после се чудиме од кај излегоја толку антиваксери епа ете од каде

Дај друго дете.

Фејк њуз!!!

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Едно не ми е јасно?Како е можно ваков лик како Трамп да створи толку голем капитал?По се изгледа многу сака да си игра курташак,не ми се верува да е до толку излуфтиран!?

Човечката природа е таква. Многумина мислат дека успех во една или две работи им дава право да веруваат дека се добри во се'. Затоа имаш еден куп пејачи, глумци, политичари, тајкуни и таксисти и џаболебари кои имаат лек за сешто и се пикаат таму каде што никогаш не им било местото, следени од милиони избезумени фанови кои се однесуваат како да се дел од секта.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom