Феминизам!

• Креатор на темата Креатор на темата Птичји Грип
  • Време на започнување Време на започнување
Зборов бегол се пишал едвај 5 пати пред тука да го пишете.
Еден од писателите е Луки џуниор, кој лик беше тоа еј. @Sussaro мислиш, можно е?

Мислев на менаџмент игри. Нешто како Two Point Hospital, Sims/SimCity, Cities...не дали се комплицирани или не. Ги спомнав нив оти како жанр се поблиску до стратешките, a има огромен број играчи жени.
1v1 me on CK2

Фан факт.....кралицата е најмоќната фигура :noze:
Фан факт, без кралица ќе тепам, без крал губам аутоматски.
Кралот е толку важен што не се ни зима на крај.
Кралот си седи претежно во своите одаи и ретко мрда.
Додека оваа скока од кур на кур.

Зборов бегол се пишал едвај 5 пати пред тука да го пишете.
Еден од писателите е Луки џуниор, кој лик беше тоа еј. @Sussaro мислиш, можно е?

Профе, штом го има тука, it's seems legit to me.

Фан факт, без кралица ќе тепам, без крал губам аутоматски.
Кралот е толку важен што не се ни зима на крај.
Кралот си седи претежно во своите одаи и ретко мрда.
Додека оваа скока од кур на кур.
Имало и периоди во шаховската игра кога кралицата и не била толку јака...се движела како кралот. Во некои битки кога кралот ќе бил фатен или бил убиен завршувала битката....негде не....колку што се разбирам од историја, а малку знам.
Види....постои и некоја жена негде која размислува како тебе ама во обратен правец.....обвинувај ја судбината што не те споила, не женскиот свет. Истото важи и обратно.... :)

Профе, штом го има тука, it's seems legit to me.

it is seems legit to you? ok bro
Не викам дека не постои, само првпат го слушам и очигледно е претерано малку користен на форумов.
Сега дај ми го ова и кажи ми дека сум неписмен
1587456789987.png
Имало и периоди во шаховската игра кога кралицата и не била толку јака...се движела како кралот. Во некои битки кога кралот ќе бил фатен или бил убиен завршувала битката....негде не....колку што се разбирам од историја, а малку знам.
Со текот на времето работите се наместиле како што треба; оваа скока од кур на кур, без овој не се може.

Последно уредено:
Нигде не имплицирав таква работа. :) Позз.
Ако ми даваш линк од македонски збор од речник, што се имплицира?
Јас можам да замислам две работи, првата е дека зборот постои, а втората е да ми дадеш објаснување на зборот.
Кога јас веќе сум го срчнал на Кајгана, зар мислиш дека немаше да го срчнам и на Гугл за да го откријам неговото значење (кое и онака го имав сфатено од контекстот)?
Носењето заклучок за твојот идентитет според ова е long shot, ама постои како опција :D

Ако ми даваш линк од македонски збор од речник, што се имплицира?
Јас можам да замислам две работи, првата е дека зборот постои, а втората е да ми дадеш објаснување на зборот.
Кога јас веќе сум го срчнал на Кајгана, зар мислиш дека немаше да го срчнам и на Гугл за да го откријам неговото значење (кое и онака го имав сфатено од контекстот)?

Не, има доста зборови кои не ги применуваме, тоа можеби сакав да кажам, бидејќи не знам во кој контекст го спомнуваш тој форумски лик.

Еве, моја дополнителна негова интерпретација би била - летимично, прелетува со поглед нешто. А можеби и грешам.

Со текот на времето работите се наместиле како што треба; оваа скока од кур на кур, без овој не се може.
Зависи од личноста....може и крал да се погоди што скока од кур на кур :LOL:

Чувствувам не-така-благ анимозитет од твоја страна од прееска, всушност, темава е насловена „Феминизам“, а моите излагања се сосема во нејзин склад.
Natan ме интересира зошто феминисткиве во ниеден момент не покренаа иницијатива за работењето на бремените жени во време на пандемија?Мислам која е суштината на феминизмот кога во вакви моменти воопшто не реагираат,нели се работи за правата на жените и нивната безбедност?

Natan ме интересира зошто феминисткиве во ниеден момент не покренаа иницијатива за работењето на бремените жени во време на пандемија?Мислам која е суштината на феминизмот кога во вакви моменти воопшто не реагираат,нели се работи за правата на жените и нивната безбедност?
Треба статистички да се пресмета, спрема бројот на бремени жени погодени од вирусов во светов и кај нас. Статистиката е одговор за многу прашања :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom