Феминизам!

• Креатор на темата Креатор на темата Птичји Грип
  • Време на започнување Време на започнување
Ја имаш и Нон'та погоре споделено, името ѝ асоцира на вашето чувено велешко легендиче, како аргумент дека жените се добри во шахот, кога ќе се осмелат да го плешат. :)

Нона е уствари контрааргумент. Играв со една Нона на една плажа под чадор. Ме искрши, после стана одбојка да игра и сомле се живо на мрежа. Бегаа од таа штипска Нона сите. Дечко и седеше со пивото, го гледаш и знаеш дека го тепа. Цел таков, „да го видиш, да го даруваш“. И у маало имавме Нона, сите не дриблаше и ни се дереше оти не и влегуеме со клизачи, не била она „пичка“. Ете, на две ми текна. Тебе на две може ќе ти текне и толку. Остатокот е ова:

Ама во шах зошто не ги бива, не знам. Изгледа не ги интересира. Стратегии избегнуваат, и вакви класични и компјутерски. Дај им Sims и Cities: Skylines и среќни се. :D

Нона е уствари контрааргумент. Играв со една Нона на една плажа под чадор. Ме искрши, после стана одбојка да игра и сомле се живо на мрежа. Бегаа од таа штипска Нона сите. Дечко и седеше со пивото, го гледаш и знаеш дека го тепа. Цел таков, „да го видиш, да го даруваш“. И у маало имавме Нона, сите не дриблаше и ни се дереше оти не и влегуеме со клизачи, не била она „пичка“. Ете, на две ми текна. Тебе на две може ќе ти текне и толку. Остатокот е ова:

Ама во шах зошто не ги бива, не знам. Изгледа не ги интересира. Стратегии избегнуваат, и вакви класични и компјутерски. Дај им Sims и Cities: Skylines и среќни се. :D

Па, не се баш две, овие се најпознати во светски рамки, од еден бегол срч.

Реков јас некое Ноне те има тебе истрауматизирано. :)

Офтопик, кога веќе еден куп ги има на темава.
Не е баш лесно без читови, ако баш не ја разбираш играва, за пола саат цел град ќе ти се дави во ѓубре и лешеви.

Одличен филм пишав ... мислев, кратка серија шо ја доживеав како филм зошто не ни сетив кога сите 4 епизоди поминаа: Unorthodox. Поќе влегва во религија, ама летово кога беше Манаки и кога бев на проекција на еден фем филм, беше пратен животот и на една еврејка и како им е внатре во заедниците, меѓу другите примери во документарецот. Ова денес шо гледав е полу документарец, приказна базирана на вистински настани, за девојче, венчано на 17 години без да го сака мажот, форсирање на секс кога не е спремна, силување само зошто мора да има секс, бегање од заедницата и причините зошто се обидуваа да ја вратат назад. Бог не е најголем непријател на жената, туку организираната религија и маж со еготрип. Задоено од бебе со идеологијата за тоа каква улога има. За тоа што служи и дека ништо друго на памет не смеј да ѝ дојди. Ви препорачувам топло да гледате. Помалку од четири сати од животот ќе ви зема.

И зошто ова тука го пишам место во теми за религија и какво влијание има врз одредени заедници, е зошто, кога гледате жени во наука, ете и жени шахисти, барате процент. Ајде сега извадете колку од нив се од арапски земји. Колку од нив се од вакви еврејски заедници. Каде немаат образование, каде единствена цел им е да прокреираат и ако заминат од заедницата осудени се да не преживеат зошто не знаат како зошто дур се внатре во заедницата се осигураат членовите дека нема да научат како поинаку да преживеат без заедницата. И со ова најчесто страдаат жените, зошто се учат дека тие се да испазарат, да зготват и да чистат и да го задоволат мажот. Мажот треба да носи финансии дома. Е зато процентите не испаѓаат. Зошто можностите не се исти за двата пола а се ова се заснова на општото, просечно размислување на едно општество, и иако во помали размери, и во нашето.

Па, не се баш две, овие се најпознати во светски рамки, од еден бегол срч.

Проблемот е дека со „бегол срч“ промовираш овде нешто, па дури и „серијал“ имаш направено. Цел живот рекреативно гледам шах, порано на МТВ кога едно пијаниче имаше емисија и со стомакот и рацете ги буткаше магнетите цело време, а сега со стримовиве. Мене ќе ми беше многу мило да има вакви коковчиња итри да ги заплескаат тие петлите, да им разлетаат тоа арогантните и самобендисани пердуви. Ама нема. Ни „инцидентнава“ унгарка, ни никој. Изгледа оправдана им е ароганцијата.

Офтопик, кога веќе еден куп ги има на темава.
Не е баш лесно без читови, ако баш не ја разбираш играва, за пола саат цел град ќе ти се дави во ѓубре и лешеви.

Мислев на менаџмент игри. Нешто како Two Point Hospital, Sims/SimCity, Cities...не дали се комплицирани или не. Ги спомнав нив оти како жанр се поблиску до стратешките, a има огромен број играчи жени.

Проблемот е дека со „бегол срч“ промовираш овде нешто, па дури и „серијал“ имаш направено.

Чувствувам не-така-благ анимозитет од твоја страна од прееска, всушност, темава е насловена „Феминизам“, а моите излагања се сосема во нејзин склад.

каде единствена цел им е да прокреираат
се учат дека тие се да испазарат, да зготват и да чистат и да го задоволат мажот.
Мажот треба да носи финансии дома.
Се знае кој за што го бива, таква била еволуцијата.

Мислев на менаџмент игри. Нешто како Two Point Hospital, Sims/SimCity, Cities...не дали се комплицирани или не. Ги спомнав нив оти како жанр се поблиску до стратешките, a има огромен број играчи жени.

Од тој аспект, ваљда затоа што жените повеќе сакаат креираат и конструираат, отколку да убиваат и уништуваат, бар во гејмерскиот свет.

Се знае кој за што го бива, таква била еволуцијата.
Се сомневам дека праисториски маж носел пари. Носел лов. Немам проблем да бидам домаќинка ако мажот секој ден оди на лов. Кога веќе се враќаме во корени, да се вратиме целосно.

Делот од целото мислење кое го цитираше, само ги објаснува процентите за кои зборевте. Не знам дали и ти беше дел од тоа не запазив. Тоа е општествен притисок и апсолутно ништо друго. Причината зошто мажите си дозволваат да имаат еготрип, ради слободно време генерално. И нормално дека не им се допаѓа кога и жените си го дозволуваат истото.

Те лајкаат Н....

Ко ја и Анон шо имаме симпатии еден за друг... али и си ги мериме кој е боли... Др. Хаус... и иако почнав ради него кирилица... он никад нема да го признае ова..... и сега и трите тачки му сметаат.....

Чувствувам не-така-благ анимозитет од твоја страна од прееска, всушност, темава е насловена „Феминизам“, а моите излагања се сосема во нејзин склад.

Имам не-така-благ анимозитет кон аргументот. Аргументот е дека „затоа што Трајанка еднаш од петпати го победила Петко = жените се рамо до рамо со мажите во шах.“ Тој аргумент е поставен по пет минути гуглање и со разни strawman гимнастики и селективни мемории, без никакво реално познавање на темата. Нема врска ни со реалноста, ни со статистиката, нема темел и нема основ. Се повторува тоа тука, особено во серијалот „Трајанки stronk, grr!“ шо го имаш почнато, со разните Трајанки во разни полиња, исклучоци шо ЦЕРН нема да можат да ги репродуцираат до степен за статистички да можат да парираат.
Тоа дека аргумент лично те погодува е заебано, нема да речам типична женска реакција, ама симптоматично е, го имам често гледано. Ја ти викам потписот ти е уствари прекарот на Атила, човекот чие хоби било силување жени и прибирање робинки, ти ми враќаш со ama zoshto me mrazish? :(

Каспаров:Јудит Полгар=12:1 aко добро се сеќам Даниел Кинг еднаш спомна ми се чини.
Ипак Каспаров е најдобриот шахист на сите времиња :icon_lol:

P.S. Најдов...еве https://www.chessgames.com/perl/chess.pl?pid=12190&pid2=15940

Имам не-така-благ анимозитет кон аргументот. Аргументот е дека „затоа што Трајанка еднаш од петпати го победила Петко = жените се рамо до рамо со мажите во шах.“ Тој аргумент е поставен по пет минути гуглање и со разни strawman гимнастики и селективни мемории, без никакво реално познавање на темата. Нема врска ни со реалноста, ни со статистиката, нема темел и нема основ. Се повторува тоа тука, особено во серијалот „Трајанки stronk, grr!“ шо го имаш почнато, со разните Трајанки во разни полиња, исклучоци шо ЦЕРН нема да можат да ги репродуцираат до степен за статистички да можат да парираат.
Тоа дека аргумент лично те погодува е заебано, нема да речам типична женска реакција, ама симптоматично е, го имам често гледано. Ја ти викам потписот ти е уствари прекарот на Атила, човекот чие хоби било силување жени и прибирање робинки, ти ми враќаш со ama zoshto me mrazish? :(

Потписот ми е многу експлицитно пишан "Bitch" Божји, како шеговита алузија на прекарот на Атила Хунски, чиишто дотигнувања и покрај твоите вонредни напори тука, сепак не можат да се минимизираат и сведат само на „силување жени и прибирање робинки“.

Никаде не реков дека „жените се рамо до рамо со мажите во шахот“, е сега тоа што ти од само тебе познати причини ги вадиш од контекст напишаните нешта од моја страна и си ги интерпретираш онака како што тебе ти одговара е исклучиво твој проблем. Битното е што публикумов се валка од смеа.

Поздрав-нездрав (не се однесува ова на тебе, секако), одам на многу заслужен beauty sleep.

Потписот ми е многу експлицитно пишан "Bitch" Божји, како шеговита алузија на прекарот на Атила Хунски, чиишто дотигнувања и покрај твоите вонредни напори тука, сепак не можат да се минимизираат и сведат само на „силување жени и прибирање робинки“.

Никаде не реков дека „жените се рамо до рамо со мажите во шахот“, е сега тоа што ти од само тебе познати причини ги вадиш од контекст напишаните нешта од моја страна и си ги интерпретираш онака како што тебе ти одговара е исклучиво твој проблем. Битното е што публикумов се валка од смеа.

Цитатот во академско и секакво друго пишување е дел од аргументот/контрааргументот/демантот. Еве го цитатот шо го имаш извадено со „бегол срч“:

"In the game of chess, one woman has dominated all others for more than 20 years. Judit Polgar has defeated nine world champions including Garry Kasparov, Boris Spassky and Viswanathan Anand, and is the only female ever to join an exclusive coterie of players rated above 2700 by the World Chess Federation."

А уствари Каспаров ја има мелено у нутрибулет. Мислев печес пати ја шлакнал, тоа да ти било 12 спрема 1. Може да го тужи за силување. Сигурно и другиве имаат некој сличен скор со неа. Написиве, овој, на BBC и ним слични, ова го презентираат како редовно да ги млатела, како да е...рамо до рамо со нив. За аргумент го прикажуваат скорот, а скорот е едно, а head-to-head партиите сосем друго нешто. Не е рамо до рамо туку и се посреќило. Да не е среќа, немаше да биде вака претставувано, како аномалија, како да играла против Скајнет.

одам на многу заслужен beauty sleep.

What? :/
Noone cares, ама океј.
Checkmate, патем. Кога пишуваш на темава, мавај малку ветинг на аргументите, да не завршуваат со „moram da nanam, bajbaj“

What? :/
Noone cares, ама океј.
Checkmate, патем. Кога пишуваш на темава, мавај малку ветинг на аргументите, да не завршуваат со „moram da nanam, bajbaj“

А сепак you cared enough да одвоиш време и да ми одговориш дека "noone cares". :LOL:

Сериозно, сега стварно морам да нанам, бај-бај. ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom