Коронавирус (COVID-19)

• Креатор на темата Креатор на темата Beginner
  • Време на започнување Време на започнување
Моја прва братучедка која е бремена 5ти месец беше да провери крв пред 2 дена, и мереле температура, пополнила анкета и потоа ја примиле немало проблем. Татко ми пред 10тина дена имаше повреда на грбот, го шиеја и завчера беше конци да му вадат, го примија без никаков проблем, плус правеше некои контроли за срцето, два пати беше пак го примија без проблем, ни врски ништо. Не знам од каде ова дека не примале на болница, можеби некаде не примаат, можеби е до персоналот не знам што да кажам.

Моја прва братучедка која е бремена 5ти месец беше да провери крв пред 2 дена, и мереле температура, пополнила анкета и потоа ја примиле немало проблем. Татко ми пред 10тина дена имаше повреда на грбот, го шиеја и завчера беше конци да му вадат, го примија без никаков проблем, плус правеше некои контроли за срцето, два пати беше пак го примија без проблем, ни врски ништо. Не знам од каде ова дека не примале на болница, можеби некаде не примаат, можеби е до персоналот не знам што да кажам.

Абе @pixa е од Куманово и таму може да се испаничени во болница и да имаат поинакви мерки.

Од кој маркет е вработенава што е заразена?

Интересно видео поврзано со короната ама се останато настрана од вирусот...

Kovidiot, нов термин внесен во урбаниот речник, означува човек кои не ги разбира / не ги почитува мерките за заштита од вирусот.

Полни сме со ковидиоти, сеа глеам почнаа владава да ја вреѓаат, комунистичка пошто не држела затворена дома :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: ојте излезете надвор убијте се ако сакате, да ви се посерам на простотилокот на сите.

Сите шетачи. Сите планинари. Сите научени да крекаат за сенешто.

Attachments

• ada.JPG
    ada.JPG
    53,2 KB · Прегледи: 64
Kovidiot, нов термин внесен во урбаниот речник, означува човек кои не ги разбира / не ги почитува мерките за заштита од вирусот.

Полни сме со ковидиоти, сеа глеам почнаа владава да ја вреѓаат, комунистичка пошто не држела затворена дома :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: ојте излезете надвор убијте се ако сакате, да ви се посерам на простотилокот на сите.

Абе ако треба министер за здравство да ти кажи дека треба да се миеш раце редовно и да не му кашлаш и дишиш во вратот на тој пред тебе, тогаш ти треба да се убиеш.

Со шо ќе те загрозам ако сум отишол сам на Водно еден саат и тоа у 7 сабајле? Многу ме интересира. Дај жити се посери ми се врз простотилукот.

Бројките многу добро кажуваат. Во првите денови кога рестрикциите беа полабави, а се примаа избеглици од дијаспора и тоа неконтролирано, имаше три пати помалку нови случаи на заразени. Од кога гниеме по дома, стои работи и сите купуваме у 2 саати у денот вирусот се шири локално, без прилив на странци - генијално!

Мерка шо ги вика на рандеву сите пензионери секој ден у затворен маркет помешани со сите други у скратен термин од 2 саати не е комунистичка, туку е ретардирана.

Со шо ќе те загрозам ако сум отишол сам на Водно еден саат и тоа у 7 сабајле? Многу ме интересира. Дај жити се посери ми се врз простотилукот.

Бројките многу добро кажуваат. Во првите денови кога рестрикциите беа полабави, а се примаа избеглици од дијаспора и тоа неконтролирано, имаше три пати помалку нови случаи на заразени. Од кога гниеме по дома, стои работи и сите купуваме у 2 саати у денот вирусот се шири локално, без прилив на странци - генијално!

Мерка шо ги вика на рандеву сите пензионери секој ден у затворен маркет помешани со сите други у скратен термин од 2 саати не е комунистичка, туку е ретардирана.
Со тоа што не го земаш lagot од 2 недели.

Доколку носиш маска во маркет нема шанси да се заразиш, и да не лижеш прсти за да отвориш ќесата.

Тррбаше силна препорака за носење маски во маркети, болници и банки, секаде каде што има ред и гужва. Корејците не се глупи што носат, туку искусни, и докторот што го ставија во темава си кажа истото.

Последно уредено:
Еве малку да се смират параноиците.

Интересно видео поврзано со короната ама се останато настрана од вирусот...

13 минутно видео постирано од Буцио, апсолутно никој никогаш нема да го изгледа.

Него, Бене е скроз во право за маските, колку и да кењаат докторите дека не помагаат маските (не дека не се во право, ама они зборуваат за целодневно носење маски што е сосема различна работа) во маркет, банка или било која институција требаше од самиот старт СО ЗАКОН да биде одредено задолжително носење маски и дека без маска не може да се влезе внатре. Ако ништо друго колку толку ќе се заштитеа дел од граѓаните, а не вака оставено е на свест на народот која како што гледаме не е баш на највисоко ниво пошо има луѓе кои не веруваат во вирусот и се понашаат како да е се нормално. И не, не ми е за нив многу гајле, него за тие што они несвесно ќе ги заразат.

Еве малку да се смират параноиците.

И мене ова дека се пренесува преку амбалажа ми беше чудно, затоа и се изненадив тој фитнес тренерот кога кажа дека само во маркет одел. Сите заразени кај нас се преку контакт со заразен.

И мене ова дека се пренесува преку амбалажа ми беше чудно, затоа и се изненадив тој фитнес тренерот кога кажа дека само во маркет одел. Сите заразени кај нас се преку контакт со заразен.
Најмногу ја постирав веста заради тоа што лично знам неколку луѓе што се толкави germophobe-и (не само во текот на пандемијава, туку општо), кои не знам дали се свесни дека повеќе можат да си наштетат од тоа опсесивно дезинфицирање, непрописно користење на медицински ракавици, а еве сега и маски.
Посебно не можам да ги разберам оние што носат маска сами во кола во 7 саат сабајле или па кога се движат надвор, а оддалеченоста меѓу луѓето е огромна.

Најмногу ја постирав веста заради тоа што лично знам неколку луѓе што се толкави germophobe-и (не само во текот на пандемијава, туку општо), кои не знам дали се свесни дека повеќе можат да си наштетат од тоа опсесивно дезинфицирање, непрописно користење на медицински ракавици, а еве сега и маски.
Посебно не можам да ги разберам оние што носат маска сами во кола во 7 саат сабајле или па кога се движат надвор, а оддалеченоста меѓу луѓето е огромна.
За дезинфицирањето и јас се согласувам. Има ретарди што ми кажуваат и друштвово по комшии што ги имале, дезинфицирале секој ден по дома :facepalm: ако сакаш да си го сјебеш имунитетот со дезинфицирање, бујрум. Маска за во маркет ок, не знаеш кој идиот ќе се искашла пред тебе ама на отворено не знам колку и дали врши работа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom