Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Vidi ne se zamaram jas so izvrsitelite, piuni najobicni. Mene naracatelite povekje me interesiraja koj se.
I toa go znaes ?
Значи, ако те разбрав добро, си бил у кома и не знаеш ништо за случајов, доаѓаш при свест и сакаш да ти се објасни кои се нарачателите?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.270
Значи, ако те разбрав добро, си бил у кома и не знаеш ништо за случајов, доаѓаш при свест и сакаш да ти се објасни кои се нарачателите?
Ajde ke recime deka e taka. Toa e problem nekoj? Problem e da napisis naracatelite se tie i tie , izvrsitelite gi znaeme koj se, motivot e toj i toj. Neli se bese kristalno jasno. E pa ete mene ne mi e i zatoa prasuvam. Ako znaes ke napisis, ako ne ke recis neznam i tolku.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Ajde ke recime deka e taka. Toa e problem nekoj? Problem e da napisis naracatelite se tie i tie , izvrsitelite gi znaeme koj se, motivot e toj i toj. Neli se bese kristalno jasno. E pa ete mene ne mi e i zatoa prasuvam. Ako znaes ke napisis, ako ne ke recis neznam i tolku.
Човече, ако ти сеа си станал од кома, треба под хитно да се одмараш и да се прилагодуваш на секојдневниот живот. Вежби, едно-друго... А не, станува од кома и одма се залепи цел ден на интернет, за да праша кои се нарачателите. Нешто што никој не го знае. Освен што има некои кои тврдат дека Вељановски е нарачател, а и други кои тврдат дека нарачател е тој што го изнајмил земјиштето ради нешто друго таму.
У ствари, ја се пуштив да ти објаснувам, а ти не ни знаеш ни што се десило, ни истрагата како течеше, ни за протестите... Така да, батали сеа, иди одмори ја малку главата.
Прво опрај се, не виси толку на интернет. Има време, здравје, све ќе дознаеш и све ќе напраиш што си пропуштил. Те чека еден нов свет.

Битно, ти си ни вратен и си жив и здрав!

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.270
Човече, ако ти сеа си станал од кома, треба под хитно да се одмараш и да се прилагодуваш на секојдневниот живот. Вежби, едно-друго... А не, станува од кома и одма се залепи цел ден на интернет, за да праша кои се нарачателите. Нешто што никој не го знае. Освен што има некои кои тврдат дека Вељановски е нарачател, а и други кои тврдат дека нарачател е тој што го изнајмил земјиштето ради нешто друго таму.
У ствари, ја се пуштив да ти објаснувам, а ти не ни знаеш ни што се десило, ни истрагата како течеше, ни за протестите... Така да, батали сеа, иди одмори ја малку главата.
Прво опрај се, не виси толку на интернет. Има време, здравје, све ќе дознаеш и све ќе напраиш што си пропуштил. Те чека еден нов свет.

Битно, ти си ни вратен и си жив и здрав!
So drugi zborovi ( nastrana tvojot ocaen obid da se napravis interesen) osven izvrsitelite koi se a mozi i ne se tie( od opravdani pricini) , drugo nisto ne se znae za slucajot. Bi rekol deka daleku e od kristalno jasno rabotata. Ti nemas nekoja teorija koj se naracatelite i motivot a da ne e totoalno idiotska kako od tie na vremeto za Veljanovski i takvi nekoj slicni. Mislam znam deka imas no dali ke ja spodelis tuka povekje e prasanjeto.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.400
Поени од реакции
18.556
Ја очекував дека за смилковско има бар некакви информации, од типот на ДУИ дека го прикрива или нивен умешан, останатото беше јасно на секој со два грама памет. Меѓутоа колку треба да си расипан да користиш смрт на деца за политички поени. И тоа не само што го користеше, туку и го поткопа до тој степен да убијците сега никад нема да ги добиеме од Косово. Ама за ова имате вина и сите што ја ширевте причата дека убиството е нарачано од Мијалков, Трајко. Додека албанците си тераа унифицирана приказна, нивен нема шанси да убиец.
Ја лично го гласав Заев, останатите го гласавте Груевски, сите гласавме за некој од двајцата да не се праиме светци тука. Тоа што го смени името не ме погоди многу, не ни очекував патриотизам од нив. Меѓутоа ова што го направија со случајов е ново политичко дно за мене. Не требаше ниеден политичар да се осмели со овој случај да си игра мајтап.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.452
Поени од реакции
30.968
Vmrovcite bea nesposobni da gi najdat kosovarite i da gi osudat dodeka mozea, a od sdsm kopilinjata go rasturija celiot proces za politicki poeni.
Bea najdeni, ama ne bea osudeni dovolno brzo, namerno se odlozuvase procesot so neprisustva i ostanati gluposti, za konecno vo toj period po izborite, Zaev da unisti se.
Inaku, toa najverojatno bese edno od negovite vetuvanja, pa zatoa masovno glasaa sipci za Zaev.

Ne glumete kosmopoliti, i vrapcinjata znaat deka SDSM se daleku polosi vo se.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.348
Поени од реакции
26.350
Bea najdeni, ama ne bea osudeni dovolno brzo, namerno se odlozuvase procesot so neprisustva i ostanati gluposti, za konecno vo toj period po izborite, Zaev da unisti se.
Inaku, toa najverojatno bese edno od negovite vetuvanja, pa zatoa masovno glasaa sipci za Zaev.

Ne glumete kosmopoliti, i vrapcinjata znaat deka SDSM se daleku polosi vo se.
А не, за овој случај не иде баш така. Обвинетите беа правосилно осудени. Потоа, искористија вонреден правен лек (жалба до Врховен). Врховниот суд, после чување на предметот во фиока над година и пол, и после повикот на в.д. државен јавен обвинител да го врати предметот на повторно судење (ова е прв пат во македонската судска пракса, тие што гонат да побараат укинување на пресуда) носи пресуда и го враќа на повторно судење.

Така да, може загриженото прогресивно граѓанство да пробува да прави паралели до кога сака, ама луѓето што ја укинаа пресудата за овој случај ни се на сите познати. Со имиња и презимиња.

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
Што знаеш ајде кажи?
Дека убиството е направено за дпмне да падне од власт.
Со тоа што радикалните групи подобро би функционирале кога ќе дојде сдс или некој друг на власт.
Партијата што дозволуваше да се вршат секакви проповеди низ џамиите, партија шо дозволуваше да се отвараат џамии со сомнителни пари.
Ете во Франција, Белгија ги имаа сите права и закони па пак направија терористички напади.
Партијата која го елиминира Џавит Морина, која ја спроведе акцијата Планинска Бура (поради која Нуланд ден покасно слета во Скопје од Брисел) и да го убие Рамадан Шити, го стави зад решетки Алмир Дрпљанин, успеа да го екстрадира Шукри Алија и да го стави зад решетки, да ги осуди убибјците од „Монструм“ доживотно за потоа некој друг да ги ослободи. Да спроведи полициска акција со која разби терористички ќелии во неколку скопски џамии на чело со Реџеп Мемиши (кодно име Ќелија).

На другата страна се денешната гарнитура која најголем успех во сузбивање „тероризам“ им е апсење на Владо Јовановски и Игор Дурловски.

Проблемот со градењето на џамии не е кај Груевски него кај ИВЗ. Тоа почна уште 2004 г. кога радикалите упаднаа во ИВЗ и направија преврат, а тогашната СДС само немо посматраше. И како резултат на тоа немо посмратрање денес на чело на ИВЗ е Сулејман Реџепи кловнот, кој си ги зеде под закрила радикалите и му даде на користење неколку џамии за да не му сметаат.

Најсмешно од се е кога подржувач на Груевски ќе набеди било кого, па дури и Заев, за тоа како нешто правел у корист на Албанците.
Тука зборуваме за Груевски - единствениот човек во историјата кој амнестираше воени злосторства направени од страна на Албанци, врз неговиот сопствен народ. И сето тоа за бедни дневнополитички поени.
Навистина?!? Груевски ги ослободи 2004 г. извршителите на Хашките случаи за да го смири Красничи?

А бомбите од Ел Чека си ги слушал или си ги преспал? Можеби оние од Заев поинтересни ти биле.

За да правиш споредби меѓу потезите на Груевски и на СДС (од 1990 до денес) треба да ја сватиш психологијата на потезите. Не е битно дали жрвтите се Македонци или Албанци. СДС е во брак од интерес со албанските радикали и криминалци без разлика дали убивале македонски или албански деца. Таков е и последниот пример од Арачиново.

Ликовите изрешетале 3 албански деца во интернет кафе и СДС Харачина му се заблагодари на зоти Заев што од доживотно им ја намали казната на 20 години, па така за две до три години ликовите ќе во видат светлото на денот.

Зајко кој го убивте од перење на форумот за да го донесите на власт е надалеку познат по тоа што пред секои избори оди на бацирака кај поранешни команданти и ветерени на УЧК. Не споредувајте нешто што не се споредува.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Постои круцијална разлика помеѓу ВМРО и СДСМ, последниве 4 год. го покажаа тоа........кој има очи ќе види.
Ма не е проблем, господинот Груевски е најбољи. Мајка го роди, народ да води.
Али не е ова тема кај што твоите, на владе и било чии, партиски бљуваници треба да виреат.
А туркофилов изнад мене, што истресе миљон оф-топик глупости и невистини, неќам ни да го спомнувам.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ма не е проблем, господинот Груевски е најбољи. Мајка го роди, народ да води.
Али не е ова тема кај што твоите, на владе и било чии, партиски бљуваници треба да виреат.
Целта беше да се смени владејачка партија тоа време....
Читај погоре...човеков се помачил да ти објасни. :)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Целта беше да се смени владејачка партија тоа време....
Читај погоре...човеков се помачил да ти објасни. :)
Абе, се мачите, не дека не.
После избори ваљда работно место или нешто слично ќе следува.
Работата е што ова не е местото за тој бизнис.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Абе, се мачите, не дека не.
После избори ваљда работно место или нешто слично ќе следува.
Работата е што ова не е местото за тој бизнис.
Не...глуп сум јас за тоа, преку мој грб друг ќе профитира како и обично :)

Kajgana Shop

На врв Bottom