пунтер
betfair trader
- Член од
- 21 март 2011
- Мислења
- 5.481
- Поени од реакции
- 9.219
Види карантинот кај нас е погрешно поставен, прво не можеш народ да затвориш во 4 зида на долг период, друго не може карантин да фунционира без казни( гледам таму некаде карантин, некаде фудбал играат по улици), ваму карантинот е полабав па пак лупаат казни како од шала, вчера/завчера имало некој ликови правеле протести за некој си права на некој избеглици( не е ни битно за што беа), на 26 души им опнаа казни по 1500 дол за непочитување на препораки, ништо не се остава на свест.Карантинот ќе беше добра мерка доколку имаше мал број локализирани заболени,а ние воопшто не ни знаеме бројка. Работата е што економијата нема да опраи така лесно колку што мислат. Нема луѓево сеа кога ќе ги тргнат мерките да се потепаат да шетаат и трошат пари.
Една друга работа на многу места веќе поставуваат обезбедување за да има ред како се влегува во продавници, исто дозволено е да излегуваш од дома ако не се социјализираш со други, јас на пример деновиве сум слободен и секој ден ги земам децава одам на пешачење во планина ( што да правам, децава не беа излезени од дома 2 недели) и не сум сам, има и други, лугето не се дружат едни со други ама мора да излезат индивидуално, и тоа не се санкционира, ама за други работи нема толеранција.