Уништени Македонски гробишта кај Камник

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Моето семејство е од потекло од Србија, 50 - тите биле избркани накај Турција со фамозниот прогон на албанците што биле надвор од Албанија, моите дедовци стигнале до некаде во Велес, но турците го прекинаа договорот и не примаа повеќе. Па останна 2 години во Велес па после се вратија назад у кумановско.

Дали тоа било резултат на Одлуката за заплена на непријателскиот имот во 1945 од ДФЈ?

Посебно обрати внимание овде, член 1, точка 3:

1586545062969.png

Дали тоа било резултат на Одлуката за заплена на непријателскиот имот во 1945 од ДФЈ?

Посебно обрати внимание овде, член 1, точка 3:

Прегледај го приврзокот 244231

Не, во тој реон воопшто немаше балисти.

Дали ова стана уште една тема за пресметки и потпалување на веќе сензитивните меѓуетнички односи? Впрочем, дали сме сигурни дека тие ги осквернавиле, можеби се некои потплатени провокатори во прашање, чија цел е токму разнишување на малиот прогрес во односите меѓу двете националности, баш сега, воочи Велигден.

Дали ова стана уште една тема за пресметки и потпалување на веќе сензитивните меѓуетнички односи? Впрочем, дали сме сигурни дека тие ги осквернавиле, можеби се некои потплатени провокатори во прашање, чија цел е токму разнишување на малиот прогрес меѓу двете националности, баш сега, воочи Велигден.
Секако, и децата на Смилковско ги убија провокатори пред Велигден за да ги разнишаат односите.

Секако, и децата на Смилковско ги убија провокатори пред Велигден за да ги разнишаат односите.

Не користете дигресии, прашав конкретно за случајов. Вака инаку можеме до задутре да се натегаме.

Дали ова стана уште една тема за пресметки и потпалување на веќе сензитивните меѓуетнички односи? Впрочем, дали сме сигурни дека тие ги осквернавиле, можеби се некои потплатени провокатори во прашање, чија цел е токму разнишување на малиот прогрес во односите меѓу двете националности, баш сега, воочи Велигден.
Не, тука меша прсти и масоните и илуминатите, Ротшилд семејството и кралицата на ВБ која всушност е лизард алиен.

И мене не ми се верува да се тоа албанците, никогаш во животов не сум видел агресивен албанец, а и историјата не познава омраза и агресивност на албанците наспрема словенското население.
Автоматски споено мислење:

Не, тука меша прсти и масоните и илуминатите, Ротшилд семејството и кралицата на ВБ која всушност е лизард алиен.

Српски служби се дефинитивно.

Не користете дигресии, прашав конкретно за случајов. Вака инаку можеме до задутре да се натегаме.
Според нив ова е стратегија на албанците да се избркат македонците.

И мене не ми се верува да се тоа албанците, никогаш во животов не сум видел агресивен албанец, а и историјата не познава омраза и агресивност на албанците наспрема словенското население.

Српски служби се дефинитивно.
Не бе не откри ти, ритуално ни е гробишта да оштетуваме, и оџата ни кажа така мораме, алах му кажал на сон.

Воопштувањето на нештата секогаш се користи во дискусиите со цел на одвлекување на вниманието од главната поента, многу „неочекувано“ и тактички мудро ви беше ова. Kudos.

„Не, тука меша прсти и масоните и илуминатите, Ротшилд семејството и кралицата на ВБ која всушност е лизард алиен.“

Знаев!

Последно уредено:
Според нив ова е стратегија на албанците да се избркат македонците.

Не бе не откри ти, ритуално ни е гробишта да оштетуваме, и оџата ни кажа така мораме, алах му кажал на сон.
,,,ne be Puno,,,toa go napravile onie of letechkata chinija kaj Kumanovo,,

Нема дигресии, ова се прави да се оцрни мирољубивиот албански народ. Кај може да дојде од нив.

Нема дигресии, ова се прави да се оцрни мирољубивиот албански народ. Кај може да дојде од нив.

Дали тоа можеби насетувам суптилен сарказам?

,,,na chij sarkazam mislish

На оној кој директно ми се обрати тука, како Вие се почувствувавте лично засегнат од тоа?

Никако.
Они се симбол на мирот и милосрдието, цело време сака некој да ги оцрни.

Сарказмов ми е too much to handle, се предавам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom