Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.611
Поени од реакции
2.129
Ни од едното ни од другото ама ок фиксен замаец има колата моја :pos:

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Да да, така е, исто од германски сајтови прочита дека сите дизели мешале гориво со маслото

друг тврди дека астра не скапувала,

трет овде тврди дека корсата му трошела 5.5 литри бензин на сто низ град...

...оф судбино кај се најдовте опелџии, најзнајните луѓе што постојат, експерт до експерт све, све сте виделе, све сте чуле

:pos::pos::pos::pos:
Сите постари возила на дизел погонско гориво пуштаат минимална количина гориво во уљето,и јас имав астра од 98 година точка корозија што немаше никаде,дури ни на полумесеците.Ја продадов пред 3 години без ниедна точка на неа

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.611
Поени од реакции
2.129
Може пуштаат пиколитри, преку кариките ама никој дизел не меша дизел со масло ко опел дти кога дизните ќе почнат да течат директно во маслото.

Јас имам видено астри г скапани, член овдека на астра г од 2001 има менувано крила назад поради корозија...и сеа, ти си порелевантен со астрата твоја која немала точка корозија во 2005 или не знам кога?

За астра ф да не зборам, немам и видено некоја да се движи последно време, огромен дел се на отпад веќе појдени.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Може пуштаат пиколитри, преку кариките ама никој дизел не меша дизел со масло ко опел дти кога дизните ќе почнат да течат директно во маслото.

Јас имам видено астри г скапани, член овдека на астра г од 2001 има менувано крила назад поради корозија...и сеа, ти си порелевантен со астрата твоја која немала точка корозија во 2005 или не знам кога?

За астра ф да не зборам, немам и видено некоја да се движи последно време, огромен дел се на отпад веќе појдени.
Да не била и неговата кола поплавена во Германија или Холандија пред ја увезат во нашата земја исто како и твојата? Кога ке купите нова кола од салон,ке ја возите 20 години после да млатите празна слама околу тоа кои коли скапувале а кои не, ок?

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.611
Поени од реакции
2.129
Да бе сите до една поплавени се астрите и вектрите постари, затоа скапуваат...ќути не се бламирај

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Да бе сите до една поплавени се астрите и вектрите постари, затоа скапуваат...ќути не се бламирај
Сум имал Астра од салон купена 98ма без да се чува у гаража и без точка р'ѓа ја продадов.А голф 4ките што ги возите по Желино и таму селата низ истокот до кров се скапани. И немој да се правиш некојси стручњак голем околу коливе зашто две чисти немаш у глава со глупостите што ги лупаш по темава

Член од
24 април 2010
Мислења
1.251
Поени од реакции
1.756
Сум имал Астра од салон купена 98ма без да се чува у гаража и без точка р'ѓа ја продадов.А голф 4ките што ги возите по Желино и таму селата низ истокот до кров се скапани. И немој да се правиш некојси стручњак голем околу коливе зашто две чисти немаш у глава со глупостите што ги лупаш по темава
Sum go vozel i ednoto i drugoto kao sto kazav predgodno uste ja vozam astrata veke 7 god i greska si, ama ne mozeme da te naterame so sila da veruvas vo toa, tvoe mislenje e toa

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Sum go vozel i ednoto i drugoto kao sto kazav predgodno uste ja vozam astrata veke 7 god i greska si, ama ne mozeme da te naterame so sila da veruvas vo toa, tvoe mislenje e toa
Па како ме убедиш кога 20 години имав Астра Г и немаше точка корозија,колата има поцинкувана каросерија,галванизирана како сакаш кажи и не зар'ѓува?Немој со половњаци да судите кои коли чинат кои не чинат

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.026
Поени од реакции
1.521
astra g i vektra b ima povejke modeli dth dtl dti dt td. tie so se so pocinkovana sasija ne skapuvat a ovie so se comfort line site skapuvat. Bracetmi ima seat leon 1.9 tdi 105hp 2006 koga ja cistevme detalno, slucajno ja setivme deka od pozadi bila udrena i cela e varena, peglana nazad i kapi voda vo bagaznik. Eve vejke pocna i lakot da i se lupi. Kolata ako e garazirana i ako ne e udrena ne skapuva. Kola koja bila udrena i peglana odnea nebaraj trajnost.

Член од
24 април 2010
Мислења
1.251
Поени од реакции
1.756
Па како ме убедиш кога 20 години имав Астра Г и немаше точка корозија,колата има поцинкувана каросерија,галванизирана како сакаш кажи и не зар'ѓува?Немој со половњаци да судите кои коли чинат кои не чинат
Ne ni sakam da te ubedam, ti kazuvam deka skapuva i imam dokaz za toa, da e udrena kako sto vikas ti aj, ama ne moze cela kola da e udrena segde, vrati krila bagaz hauba gore kaj briscite itn.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Ne ni sakam da te ubedam, ti kazuvam deka skapuva i imam dokaz za toa, da e udrena kako sto vikas ti aj, ama ne moze cela kola da e udrena segde, vrati krila bagaz hauba gore kaj briscite itn.
Абе од кај знаеш која ја возел и кај стоела колата пред да ја имаш? Јас го купив нај фалениот vw 1.9 tdi 77kw као демек бил најдобар у раце ми се распадна,3000€ за кварови потрошив.Може ја имал некој циган од Босилево пред мене имигранти превезувал со неа.Кола само ако си прв газда можеш да кажеш чини или не чини,скапува или не скапува.Ке ти сликам пасат 2014та на другар мој околу рачките на вратите почнал да р'ѓа.Од кај знаеме кој го имал и што правел со тој пасат?

Член од
24 април 2010
Мислења
1.251
Поени од реакции
1.756
Абе од кај знаеш која ја возел и кај стоела колата пред да ја имаш? Јас го купив нај фалениот vw 1.9 tdi 77kw као демек бил најдобар у раце ми се распадна,3000€ за кварови потрошив.Може ја имал некој циган од Босилево пред мене имигранти превезувал со неа.Кола само ако си прв газда можеш да кажеш чини или не чини,скапува или не скапува.Ке ти сликам пасат 2014та на другар мој околу рачките на вратите почнал да р'ѓа.Од кај знаеме кој го имал и што правел со тој пасат?
Ako tolku sakas da znaes poveli, kupena vo slovenija vozena tamu od prv gazda, donesena tuka stoena vo garaza 4-5 god vozena samo vo leto 3-4 nedeli, posle toa ja kupuvam jas, garazirana kako i drugite 2 koli sto gi imam, zadovolen sum od kolata zosto osven ulje, gumi i reparacija n bosh nesum investiral drugo, a za rgja ne mi kazuvaj

Kajgana Shop

На врв Bottom