Диле Јоргачев
Одделение за заштита на народот
- Член од
- 3 април 2017
- Мислења
- 8.693
- Поени од реакции
- 28.204
Сите постари возила на дизел погонско гориво пуштаат минимална количина гориво во уљето,и јас имав астра од 98 година точка корозија што немаше никаде,дури ни на полумесеците.Ја продадов пред 3 години без ниедна точка на неаДа да, така е, исто од германски сајтови прочита дека сите дизели мешале гориво со маслото
друг тврди дека астра не скапувала,
трет овде тврди дека корсата му трошела 5.5 литри бензин на сто низ град...
...оф судбино кај се најдовте опелџии, најзнајните луѓе што постојат, експерт до експерт све, све сте виделе, све сте чуле
Да не била и неговата кола поплавена во Германија или Холандија пред ја увезат во нашата земја исто како и твојата? Кога ке купите нова кола од салон,ке ја возите 20 години после да млатите празна слама околу тоа кои коли скапувале а кои не, ок?Може пуштаат пиколитри, преку кариките ама никој дизел не меша дизел со масло ко опел дти кога дизните ќе почнат да течат директно во маслото.
Јас имам видено астри г скапани, член овдека на астра г од 2001 има менувано крила назад поради корозија...и сеа, ти си порелевантен со астрата твоја која немала точка корозија во 2005 или не знам кога?
За астра ф да не зборам, немам и видено некоја да се движи последно време, огромен дел се на отпад веќе појдени.
Сум имал Астра од салон купена 98ма без да се чува у гаража и без точка р'ѓа ја продадов.А голф 4ките што ги возите по Желино и таму селата низ истокот до кров се скапани. И немој да се правиш некојси стручњак голем околу коливе зашто две чисти немаш у глава со глупостите што ги лупаш по темаваДа бе сите до една поплавени се астрите и вектрите постари, затоа скапуваат...ќути не се бламирај
Sum go vozel i ednoto i drugoto kao sto kazav predgodno uste ja vozam astrata veke 7 god i greska si, ama ne mozeme da te naterame so sila da veruvas vo toa, tvoe mislenje e toaСум имал Астра од салон купена 98ма без да се чува у гаража и без точка р'ѓа ја продадов.А голф 4ките што ги возите по Желино и таму селата низ истокот до кров се скапани. И немој да се правиш некојси стручњак голем околу коливе зашто две чисти немаш у глава со глупостите што ги лупаш по темава
Па како ме убедиш кога 20 години имав Астра Г и немаше точка корозија,колата има поцинкувана каросерија,галванизирана како сакаш кажи и не зар'ѓува?Немој со половњаци да судите кои коли чинат кои не чинатSum go vozel i ednoto i drugoto kao sto kazav predgodno uste ja vozam astrata veke 7 god i greska si, ama ne mozeme da te naterame so sila da veruvas vo toa, tvoe mislenje e toa
Ne ni sakam da te ubedam, ti kazuvam deka skapuva i imam dokaz za toa, da e udrena kako sto vikas ti aj, ama ne moze cela kola da e udrena segde, vrati krila bagaz hauba gore kaj briscite itn.Па како ме убедиш кога 20 години имав Астра Г и немаше точка корозија,колата има поцинкувана каросерија,галванизирана како сакаш кажи и не зар'ѓува?Немој со половњаци да судите кои коли чинат кои не чинат
Абе од кај знаеш која ја возел и кај стоела колата пред да ја имаш? Јас го купив нај фалениот vw 1.9 tdi 77kw као демек бил најдобар у раце ми се распадна,3000€ за кварови потрошив.Може ја имал некој циган од Босилево пред мене имигранти превезувал со неа.Кола само ако си прв газда можеш да кажеш чини или не чини,скапува или не скапува.Ке ти сликам пасат 2014та на другар мој околу рачките на вратите почнал да р'ѓа.Од кај знаеме кој го имал и што правел со тој пасат?Ne ni sakam da te ubedam, ti kazuvam deka skapuva i imam dokaz za toa, da e udrena kako sto vikas ti aj, ama ne moze cela kola da e udrena segde, vrati krila bagaz hauba gore kaj briscite itn.
Ako tolku sakas da znaes poveli, kupena vo slovenija vozena tamu od prv gazda, donesena tuka stoena vo garaza 4-5 god vozena samo vo leto 3-4 nedeli, posle toa ja kupuvam jas, garazirana kako i drugite 2 koli sto gi imam, zadovolen sum od kolata zosto osven ulje, gumi i reparacija n bosh nesum investiral drugo, a za rgja ne mi kazuvajАбе од кај знаеш која ја возел и кај стоела колата пред да ја имаш? Јас го купив нај фалениот vw 1.9 tdi 77kw као демек бил најдобар у раце ми се распадна,3000€ за кварови потрошив.Може ја имал некој циган од Босилево пред мене имигранти превезувал со неа.Кола само ако си прв газда можеш да кажеш чини или не чини,скапува или не скапува.Ке ти сликам пасат 2014та на другар мој околу рачките на вратите почнал да р'ѓа.Од кај знаеме кој го имал и што правел со тој пасат?