Коронавирус (COVID-19)

• Креатор на темата Креатор на темата Beginner
  • Време на започнување Време на започнување
За тие бројки зборев од пола милион, тоа е невозможно и е чиста про путин пропаганда и да се појавило некаде на нет како вест.
А чива пропаганда е 500К дневно во САД и зошто на пример тоа ти е за верување?

64.5К
https://стопкоронавирус.рф/ai/html/3/attach/2020-04-04_coronavirus_government_report_1_.pdf
значи официјалната бројка што излегува од владата на Путин е 64К немало Путин 500К пропаганда како што некои во секоја прилика параноично гледаат...

А чива пропаганда е 500К дневно во САД и зошто на пример тоа ти е за верување?

И тоа можда е претерување ама првин сад има 2.5 пати повеќе народ од Русија, второ повеќе доктори, трето медицина во САД и Русија да споредуваш е скоро невозможно, сепак американците имаат многу повеќе опрема, ресурси и експерти. Ако сакаат да се посветат можат да направат огромна бројка на тестови

значи официјалната бројка што излегува од владата на Путин е 64К немало Путин 500К пропаганда како што некои во секоја прилика параноично гледаат...

Па тоа и јас викам. Каква пропаганда кога министерството објавува официјални бројки. Дури и најтранспарентни се во овој поглед.

Па невозможно е наспрема другите светски земји, пример германците исто приближен број тестираат днeвно(60К-70К), а располагаат со околу 200 лабаратории. Сега за да се стигне до 500К тестови треба да имаат 2000 лабаратории.
Сите сомнителни се тестираат.
Е сеа може да не обработуваат дневно колку што тестираат.

И тоа можда е претерување ама првин сад има 2.5 пати повеќе народ од Русија, второ повеќе доктори, трето медицина во САД и Русија да споредуваш е скоро невозможно, сепак американците имаат многу повеќе опрема и експерти. Ако сакаат да се посветат можат да направат огромна бројка на тестови
Сега ќе видиме кој и колку е експерт...

И тоа можда е претерување ама првин сад има 2.5 пати повеќе народ од Русија, второ повеќе доктори, трето медицина во САД и Русија да споредуваш е скоро невозможно, сепак американците имаат многу повеќе опрема, ресурси и експерти. Ако сакаат да се посветат можат да направат огромна бројка на тестови
У САД живееш?
Еве јас живеев у ЛА сеа сум у Москва,можам да напраам споредба.
Автоматски споено мислење:

Сега ќе видиме кој и колку е експерт...
Русите увек фабрикуваат,спинуваат,кријат, и копираат.

И да погодам Русите имаат подобра медицина :pos::pos::pos:

Особено Путин од кога дојде, без него ништо

И да погодам Русите имаат подобра медицина :pos::pos::pos:
Може и да немаат,немора да имаат.
Не се обраќам,во болници многу често.Неможам да споредам
Пристапот е друг.
У Америка,без осигурање не те гледаат.Ќе умреш ко пес,на скали

Роднините биле известени дека е потребно и тие да направат коронатест. Тестирањето ќе било во понеделник оти за викенд не се земале брисеви.

Ајдеее, луда куќа.

А бе океј, нема грешка, само како што ги пишуваше тие големи бројки ми падна чудно, па помислив да проверам на интернет. Сепак премногу се по пола милион тестови дневно, дури и за Русија.
Види друже, едно е да ја перцепираш Русија од страна(при што што помала земјата од која се перцепира, перцепцијата е понеточна) друго е одвнатре или барем од земја слична на нејзе!
Јас исто паѓав на замките со македонски мајндсет да ги сфатам руските односи, не бива! Што е пола милион за рускиот здравствен систем? Не се проблем бројките, сомнежот е дали тоа е бројките се да се излезе пред јавност или стварно им догорело па го направиле тоа?

Последно уредено:
Во последниве 24 часа од последици од коронавирусот починаа 5 лица, дознава Алсат.
Од нив 1 од Скопје, 2 од Куманово, 1 Струга, 1 Велес,
Со ова вкупниот број на смртни случаи во земјава достигна 17.

Според нашите податоци, последново деноноќие позивитни на вирусот се 53 лица.

По градови:

Скопје – 13
Струга – 14
Куманово – 8
Штип – 5
Прилеп – 2
Тетово – 2
Кочани – 6
Велес – 1
Гостивар – 2

Kajgana Shop

Back