- Член од
- 2 април 2020
- Мислења
- 18
- Поени од реакции
- 24
И јас чував Cockatiel, ама он никогаш не правел проблем за влегување, исто на прст и ќе го внесам внатре, освен кога му го сменивме кафезот... Е тогаш, 2 дена надвор спиеше и едвај некако со лажење со храна го пикнавме. Мислам дека нимфите не се толку темпераментни како lovebirds, не знам барем таков впечаток имам досегаЈас чувам Cockatiel и се уште сам не знае/не сака да влезе во кафез. Онака да го пуштиш да лета и сам да си се врати нема шанси. Најчесто ми стои на прст го носам пред кафез и сам рипа внатре. Втора опција ми е кога кафезот е на земја со рацете му праам патека и он оди контра од рацете и коа ќе нема кај му текнува да влезе во кафез.
Автоматски споено мислење:
Еве дури сабајлево го затворивме, си влезе на кратко и овој пат побрзи бевме. Надвор спиеше ама на кафез, го проверив неколку пати, изгледаше океј. Проблемот ни е што уште не знаеме баш што сака да јаде... му даваме овошје секој ден, ама ништо нема пробано досега. Тоа гранчето што им било природна храна многу го сака, ама со тоа го истрениравме да застанува на стапче кога е надвор од кафез и не е заинтересиран да влезе ако му го ставиме во кафез. Ќе се запознаваме полека додека не полудимеSega imam Kozica, i isto ne saka da vleguva vo kafez osven za jadenje. I toj isto taka pravi....vleguva vo kafez, zema jadenje i bega dodeka stignam do kafezot
Jas mu najdov taktika- mu pokažuvam pred klunot jadenje nekoe što mnogu go saka( sušena smokva, semki od jabolko, banana, morkov...) i od pred klun mu go trgam jadenjeto i mu go stavam vo kafez
Posle toa samiot vleguva....i toa koo drogiran