Коронавирус (COVID-19)

• Креатор на темата Креатор на темата Beginner
  • Време на започнување Време на започнување
Јас би размислил дали е воопшто паметно да се изнесуваат надвор кучињата. Кој може да е сигурен дека со пребришување ги отстранил вирусите што можеле да се закачат на кучето? Сигурно дека оваа ситуација неповолно влијае на нивната психа, како и на нашата, впрочем.
Фак!

Прегледај го приврзокот 241200

https://www.nejm.org/doi/10.1056/NE...d=2506212956298110&id=100007282895748[/QUOTE]
Јас можам само да се надевам дека ова не е сосема точно

Има ли некој предвидувања кога се очекува да биде пикот на вирусот, до кога ќе трае итн?

Има ли некој предвидувања кога се очекува да биде пикот на вирусот, до кога ќе трае итн?
... никој не знае, ама како што иде повторно заладување не е во наш прилог, годинава 2020 год сите ќе ја преседиме дома, нит море, нит езеро нема да видиме...

Имам јас...пикот ќе биде 15 април....до јуни ке се средат состојбите а во јули, август и септември тргаме по одмори.:)
Автоматски споено мислење:

Имам јас...пикот ќе биде 15 април....до јуни ке се средат состојбите а во јули, август и септември тргаме по одмори.:)

Како тргна работата со откази и намалувања на плати одмори мало сутра :)

Каде и кој тоа измерил и под какви услови дека вирусот лебдел во облачиња точно 3 часа и дали имаме заразен на тој начин од досегашните заразени? Како е можно вирусот да лебди, микронски ред на величина, при воздушно-атмосферски влијанија? Во вакуум можеби, но на отворено, како?
Дали објавувачот на овој пост ставил извор на оваа информација?
Дали има некој од досегашните заразени кој се заразил шетајќи се? Или барем во автобус, ете, на затворено.

Како тргна работата со откази и намалувања на плати одмори мало сутра :)
Ќе им одложат кредити на 6 месеци и ќе соберат пари за одмор. :D

Не знам зошто делат откази кога ќе заврши ова ќе ги бараат работниците.

Бројот на умрени од коронавирус во Ломбардија од 18.03-28.03

319
209
381
546
361
320
402
296
387
541
542

Дневен просек од 391 умрени.

Ќе им одложат кредити на 6 месеци и ќе соберат пари за одмор. :D

Не знам зошто делат откази кога ќе заврши ова ќе ги бараат работниците.
Ако не им дадат отказ,ке им дадеш ти пари за плата да им поделат?

SARS-CoV-2 remained viable in aerosols throughout the duration of our experiment (3 hours), with a reduction in infectious titer from 103.5 to 102.7 TCID50 per liter of air. This reduction was similar to that observed with SARS-CoV-1, from 104.3 to 103.5 TCID50 per milliliter

nejmc2004973_f1.jpeg

Сега му е мајката да ги нападнете! Нема Русија да ги брани, зафатена е. Побрзо дур се у хаос!
сега му е мајката ЕУ и САД нема да ги бранат,зафатени се... ?? )))))

Каде и кој тоа измерил и под какви услови дека вирусот лебдел во облачиња точно 3 часа и дали имаме заразен на тој начин од досегашните заразени? Како е можно вирусот да лебди, микронски ред на величина, при воздушно-атмосферски влијанија? Во вакуум можеби, но на отворено, како?
Дали објавувачот на овој пост ставил извор на оваа информација?
Дали има некој од досегашните заразени кој се заразил шетајќи се? Или барем во автобус, ете, на затворено.
Па ти стаив извор. Споделено беше од Проф. Др. Даниловски. Ако он не е релевантен во Македонија, не знам кој е.

SARS-CoV-2 remained viable in aerosols throughout the duration of our experiment (3 hours), with a reduction in infectious titer from 103.5 to 102.7 TCID50 per liter of air. This reduction was similar to that observed with SARS-CoV-1, from 104.3 to 103.5 TCID50 per milliliter

nejmc2004973_f1.jpeg

Овој експеримент бил на отворен простор?
Зошто е земена мерка литар воздух, наместо кубен метар воздух (1000 литри)?
На која просечна висина била забележана најголема концентрација?
Колку ТЦИД-50 (што и да е) е потребно за заразување по човек?
Колку лица се заразиле на отворено, бус, трамвај, дали има инфо од некоја земја, не мора да е РСМ.

Aerosols (<5 μm) containing SARS-CoV-2 (105.25 50% tissue-culture infectious dose [TCID50] per milliliter) or SARS-CoV-1 (106.75-7.00 TCID50 per milliliter) were generated with the use of a three-jet Collison nebulizer and fed into a Goldberg drum to create an aerosolized environment. The inoculum resulted in cycle-threshold values between 20 and 22, similar to those observed in samples obtained from the upper and lower respiratory tract in humans.

Our data consisted of 10 experimental conditions involving two viruses (SARS-CoV-2 and SARS-CoV-1) in five environmental conditions (aerosols, plastic, stainless steel, copper, and cardboard). All experimental measurements are reported as means across three replicates.

Мереле вредности во бубањ....оооооок.
Повторно немаме ништо за воздух, туку имаме за аеросол (т.е. отпаден материјал од телото, кашлица, кивање и остало) пластика, нерџајучи челик, бакар и картон.

... еве како треба според протоколот против вирусна контаминација да се пренесе (транспортира) пациент со позитивен тест на коронавирус од самоизолација од домашни услови во болница!

pacient-suceava-coronavirus.jpg

...пациентот се наоѓа во т.н. изолета носилка, а сителите на тој пациент целосно од глава до пети изолирани со заштитно одело!

foto-isu-sibiu-ambulanta-targa-coronavirus01.jpg

foto-isu-sibiu-ambulanta-targa-coronavirus.jpg

... не е правилно паиентот да биде ниту со чаршав, ниту со ќебе, ниту со било што, туку треба во специјална изолациона носилка!

carantina-coronavirus-12.jpeg

c2g9MGM0MjViNWJkYjg1YzFkZGQ5ODUxZGI2MjViOWU1NDk=.thumb.jpg

105-sibieni-izolati-la-domiciliile-lor.jpeg

... јас не видов како кај нас ги траснпортираат болните позитивни на коронавирус во болница, дали некои од вас знае како?

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom