Добро факт е дека бројката е поголема, секаде е поголема во светот.1. Сите членови што ме ругаа, вклучувајки ги и @Anon @Ilumious и пропратно, официјално имаме 10000+ членови во само изолација, а можеби бројката е веќе дуплирана. Рачунајте дека во мојот град тек излегуваат случаи што досега оделе во хали на работа, без маски, без ракавици, со бац бац однесување и „кај па мене ке ме фане„ размислување.
2. 2000 случаи кои ги најавуваат Заев и Филипче ќе се остварат многу брзо доколку тестирањето се појача. Ако не, тогаш кога кај нас официјално ќе кажат дека имаме 2000 случаи, надвор ќе има можеби и преку 20000.
3. Математиката за смртност и компликации и респиратори ја оставам за вас, паметните што ми пријавувавте и бришевте мислења ко луди.
Не се секавам на која точно беше, но на една од прес конференциите, министерот за здравство кажа дека веке нема да прават повторно ре-тестирања на тие од Жан Митрев и дека ги прифакаат нивните резултати и истите ке се вметнат во тој единствен електронски ситем веднаш штом ке пристигнат резултатите од Жан Митрев.И да пријават, пак во ИЈЗ ги тестираат одново така да не може систина ништо лошо да напраи со тестовите.
Исто и со Жан е, ако е позитивен, ре-тест им прават од ИЈЗ, не ги признаваат резултатите ниту од Жан Митрев, а нема ни од Систина.
Не знам. Немам такво инфо.Не се секавам на која точно беше, но на една од прес конференциите, министерот за здравство кажа дека веке нема да прават повторно ре-тестирања на тие од Жан Митрев и дека ги прифакаат нивните резултати и истите ке се вметнат во тој единствен електронски ситем веднаш штом ке пристигнат резултатите од Жан Митрев.
А Словенија и Грција кога веќе ја спомнуваш Хрватска? Грција со 900 потврдени знаеш како можат да удрат плафон? Мала разлика во позитивни на милион не е толку важно кога имаш 900 позитивни кои лесно можат да се 5000 за нелку дена. После се чудиш зошто ти бришеле мислења. Не туку се треси и преувеличувај ако толку ти е страв под јорган и гази интернет пази се од 5Г мрежата.Исто така да не заборавиме според https://www.worldometers.info/coronavirus/ сме со 96 заболени на милион жители, едино хрватска ни бега али ке ја прешишаме за брзо за жал.
Ај едно лаичко (глупо) прашање.Да повторам, лаичко.До медицинарите овде.Овој Трамп е многу своеглав....
патем...еве видео од Др.Жан Митрев околу заштитата од коронава
Дека се курчеа,додека Европа се разгоруваше тие дербиња играа пред повеќе од 34.000 душиТурциja станува се повеке и повеке загрижувачка - само днес 1196 нови или вкупно 3629 заразени. Веке 75 мртви.
На фактот дека Турција и Косово, скроз на почетокот, немаа ниту еден регистриран случај, кај нас муслиманите фабрикуваа "пророштва" според кои цел свет ќе заболел, само Турција и Косово не.Дека се курчеа,додека Европа се разгоруваше тие дербиња играа пред повеќе од 34.000 души
Не знам која ти е поентата, што сакаш да доловиш? Ти пиша убаво еден член иди шетај се иди у бусови прај шо сакаш, не замарај.Кои се тие медицински поткрепени информации и со што се поткрепени?
Како си замислуваш, дека рандом оболен лик се накашлува, и тоа што го искашлал стои како облаче во место на висина на неговата уста, значи 1,7-1.8м од земја и некој поминува баш на истата линија по која се движел ликот и вдишува од облачето?
Нешто основи на физика ова, она?
Тој материјал од кашлица или паѓа на земја или го распршува струење на воздух, значи веднаш, така да освен залапување на рандом заразен лик во стил на Љубе лигавиот не постои начин да се заразиш при движење надвор од домот на отворено.
Затоа и прашањето за оправданоста на полициски час, нешто што го немаше ниту во 2001.
Пак да прашам, колку лица се заразиле при шетња или во бус или во такси?
Кои се векторите, настрана познатиот од Дебар (качаци од Италија и мед.лица кои ги третирале), дали има профил на заразените во РСМ барем во поглед на возраст?
Оф леле ти беше тој со брашната и зејтините, пак треба да ти повторувам?1. Сите членови што ме ругаа, вклучувајки ги и @Anon @Ilumious и пропратно, официјално имаме 10000+ членови во само изолација, а можеби бројката е веќе дуплирана. Рачунајте дека во мојот град тек излегуваат случаи што досега оделе во хали на работа, без маски, без ракавици, со бац бац однесување и „кај па мене ке ме фане„ размислување.
2. 2000 случаи кои ги најавуваат Заев и Филипче ќе се остварат многу брзо доколку тестирањето се појача. Ако не, тогаш кога кај нас официјално ќе кажат дека имаме 2000 случаи, надвор ќе има можеби и преку 20000.
3. Математиката за смртност и компликации и респиратори ја оставам за вас, паметните што ми пријавувавте и бришевте мислења ко луди.