Најдобра валута за време на пандемија?

• Креатор на темата Креатор на темата relax1968
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 март 2018
Мислења
38
Поени од реакции
9
u vreme pandemije po vama u koju valutu treba investirati tj koji ce da jača i koji će da slabi . molim misljenja !

За сега, луѓето инвестираат у тоалет папир највише. Па конзерве и остала храна која не се квари брзо. Па вода за пиче. Можда и ватрено оружје и ватрена вода су валуте о којима вреди размишљати.

никој нема да ти продаде евра или било каква валута у ова време, мислиш менувачниците и банките нафта пијат

никој нема да ти продаде евра или било каква валута у ова време, мислиш менувачниците и банките нафта пијат

А ти проба или онака лично мислење ....

логика бе бафра, кој е будала да прави такви потези за време на криза, ако сакаш да се увериш појди до банка пробај.

Па јас бев де и во банка, а во саботата и во менувачница. Не е ова сакам нејќам, банките посебно па, мораат да ти разменат валути, по курсот одреден, ако не фино лепо пријавуваш во НБРМ . Не се ова гранпчиња, затоа и курсот си варира, горе доле, понуда побарувачка.

Логиката некогаш може да зафркне, на пример знам дека немаш аквариум по дома, логички, не ги сакаш рибите, штом не ги сакаш рибите, логички, не ги сакаш жените, штом не ги сакаш жените, логички, ти си педер :pos:
Мала шала :ајнапиво:

Злато или Биткоин(поризичен) ти се најдобри store of value во време на криза. Моментално Доларот се држи најдобро како резервна валути али не очекувам уште долго да биде така после масовното печатење на фиат Долари што ќе следи за сите Bailots што ќе бидат потребни за презадолжените компании. 4 Трилиони се на маса да се испринтаат за старт, на долг рок ќе го девалвира Доларот.

Нема добра и стабилна валута за време на вирусот.

глуп си жими мајка

Тоа веќе е константирано, туку кажи зашто де, да знам да се опаметам.
Ако судам по твојот пост, дека банките немале да ти продадат девизи, можам да заклучам дека не си многу паметен, т.е. информиран, тоа е разликата од глуп и паметен, информацијата.

Јас инвестирав во Btc

Причина ....

Тоа веќе е константирано, туку кажи зашто де, да знам да се опаметам.
Ако судам по твојот пост, дека банките немале да ти продадат девизи, можам да заклучам дека не си многу паметен, т.е. информиран, тоа е разликата од глуп и паметен, информацијата.

Причина ....

нема оправање за тебе, одамна си отиден, нешто највеќе што може за тебе е да си го избришеш пак профилот да не не труеш со глупостиве.

нема оправање за тебе, одамна си отиден, нешто највеќе што може за тебе е да си го избришеш пак профилот да не не труеш со глупостиве.

Кој лупна глупост јас или ти:

Ќути си барем, а не уште да кажуваш дека некој е друг глуп.

Најдобра валута е здравјето, ако го имаш нема побогат од тебе!
Се друго може да се менаџира, помалку или повеќе успешно!

Една дискусија не поминува на форумов без некој некого да именува со "глуп си". Ако немате добри аргументи не коментирајте без везе.

Купи акции во нафтени компании,купи акции ако нескокнале во компании кои се занимаваат со производство на средства за дезинфекција,Биткоинот падна на багатела пред скоро купив нешто јас под 4.500 ко беше,купи XRP по мене на долг рок ке се исплатит, најбитно продај долари ако имаш

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom