- Член од
- 7 јуни 2013
- Мислења
- 158
- Поени од реакции
- 86
Decki sakam da so kupam tocak. Najmnogu za niz grad, ama znam deka ke sakam nekolku pati da odqm do Markov manastir ili vodno. Problemot e shto sakam city bike (epten mi se cute - zensko sum). Neznam Dali so tocak so 6 brzini bi mozela da se kacam do Vodno. Iskustvo? Inaku budzetot mi e do 300 evra.
За Водно и такви дестинации со повисока елевација би ти препорачал точак со freehub задна главина. На нив обично има 11-32 касета во споредба со поевтините (на навој) 14-28. Поголемите запчаници многу значат, поготово за почетници, и поготово на големини на тркала поголеми од 26.
Ако го возиш низ град, и од време на време некоја по-захтевна тура, V-brake ти е сосема доволно. На ново во тој ценовен ранг имаш поевтина хидраулика, и механика (што не би ја препорачал за градско возење поради послаба сила на кочење, и почест "glazing" на пакните како резулат од неа)
Брзините се по личен вкус. Мене сосема доволно ми се 24 (3х8), преку сила 27 (3х9). Рамот е истотака по личен вкус.
За цената веќе е спомнато. На ново изборот е ограничен на тоа што го носат тука, на старо иако е поголем ти треба стручно лице да процени дали вреди за парите.