Помалку познати видови на животни

• Креатор на темата Креатор на темата Natan 3.0
  • Време на започнување Време на започнување
znaci se e poznato vo globala i abino aligatorot,i coveckata ripka -postoinska jama,i noney sto barate slika nepoznata ???? ili gol covek koj ve lazat na vikipedija deka go nema a go ima na deset lokacii vo grad mislam stvarno glupavo POMALKU POZNATI VIDOVI NA ZIVOTNI za mene e po nepoznat ne staviv slon ajde preteruvate

Албино алигаторот е мутант. Човечката рипка ја чуваат за милениче...

Water deer (Мошусна срна)

chinese-water-deer.jpg.adapt.945.1.jpg

Echidna (Покрај клунарот, единствен цицач кој снесува јајца)

echidna.JPG

Harpy eagle (Една од најголемите птици-грабливки)

harpy-eagle.jpg

Pygmy chameleon

Pygmy_C.JPG

Geoduck (Ги јадат како деликатес)

P2150081.JPG

KOMODSKI VARAN
ziveat do 100 g dostignuvaat tezina i do 140 kg ZMEJOVI
800px-Komodo_dragon_Varanus_komodoensis_Ragunan_Zoo_2.JPG

Koga sme kaj dinosaurusi, pticata Kezuar e dokaz deka denesnite ptici se dinosaurusi.
Inaku, Kezuar zivee vo Avstralija i e najopasnata ptica. Na svoite noze ima kandzi golemi kolku nozevi, i e agresivna kon luge.
scassow_sh_2692_big.jpg

Attachments

• cassowary.jpg
    cassowary.jpg
    4,3 MB · Прегледи: 11
  • cassowary_bird_3.jpg
    cassowary_bird_3.jpg
    42,3 KB · Прегледи: 11
Последно уредено:
Koga sme kaj dinosaurusi, pticata Kesovari e dokaz deka denesnite ptici se dinosaurusi.
Inaku, Kesovari zivee vo Avstralija i e najopasnata ptica. Na svoite noze ima kandzi golemi kolku nozevi, i e agresivna kon luge.
Прегледај го приврзокот 239070

Да, меѓу птиците тркачки е, канџите велат дека може да бидат фатални, јас како Казуар ја знаев.

Toa e imeto, jas makedonski ne go znaev. :)

Баш е диносаурус, убаво пиша ти. Ова крестава на главата мислам дека внатре има некои шупливи формации, кои веројатно играат улога како појачала при нивното гласење во природниот хабитат, баш како кај некои видови диносауруси. :)

NESTO I OD MAKEDONSKOTO ZIVOTINSKO CARSTVO I PREDLOG IMA EDNA RETKA VRSTA NA OREL VO MKD KOJA E ZAGROZENA DO ISTREBUVANJE ,EVE MAKEDONSKI RIS
200px-Lynx_lynx_poing.jpg

Вакво, чинам, пред едно петнаесетина години имаше во Зоолошката во Скопје. Или ако не беше истово, беше нешто слично и слично се викаше. Имам фотографија некаде, ако ја најдам, ќе споделам.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom