- Член од
- 10 септември 2016
- Мислења
- 9.333
- Поени од реакции
- 19.026
На што поточно мислиш кога викаш спас?Begaat da najdat spas
На што поточно мислиш кога викаш спас?Begaat da najdat spas
Којзнае, можеби мислат дека ако се заразат и боледуваат од вирусот, подобро ќе поминат во друга држава одошто да се тука. Може се граѓани и на други земји.Изгледа ќе треба и излез да забранат, покрај забраната за влез.
Ја не знам кај одат уопште луѓето сега.
Na virusov ebate, na sto da mislamНа што поточно мислиш кога викаш спас?
Има нешто кое што се вика бела лага но тоа излгеда не им е познато на нашиве политичари, понекогаш во интерес на доброто на државата и нацијата политичарот е приморан да излаже се со цел да даде кураж и храброст на народов во одредени ситуации како што е оваа сега, арно ама нашиве политичари кога треба да ја зборат вистината , сушат-лажат, кога треба да излажат за нивно и наше добро, ем да го оспокојат народот ем на самите себе да си дадат време да делуваат, е тогаш се просветлуваат и ја зборат вистината.После интервјуво на Пендаровски, panic level скока на 9999.
Од друга страна, лошо е што полека го губиме редот во однос на тоа кој од кого заболел. Во моментот во кој нема да се знае кој е причинител за појавата на корона кај некого, веќе нема да се знае кој јаде, кој пие.
Границите се затвораат утре и официјално, што значи дека дојденциве имаат едно 2 недели да не заразат тие што сме овде. Голем дел од нов немаат никакви симптоми при влез на државата, но потоа го пренесуваат вирусот. Дури и оние кои се самоизолирале, најчесто се во контакт со барем 1-2 најблиски, кои најчесто контактораат со други луѓе. Со оглед на тоа што уште ги броиме последиците на првите двајца коронаши од Дебар, а тие бие објавени некаде околу 5-6 март, значи страшните бројки ќе ги гледаме тек во наредниве месец дена.
Убаво ви кажа Наќо во предходните постови. Овие го изедоа стапот зошто се цигани, на овие другите не им можат ништо, дури и изјавата што ја потпишуваа беше со мачедонис се веруит.Јасно дека не може да е под конец, јасно дека ќе се политизира ко и секогаш, ете куп луѓе поминале низ границите деновиве, па биле болни или не, многумина не ни ги прашале. Ќе кажеш ај народов лаже, ај не можат демек сите да ги проверуваат, не може да се престигне.
Али да изјавиш дека ќе одат сите овие под карантин и после да излезе дека едвај 9 си сопрел пошто ги сметаш за нелуѓе и ти се може, е тоа е веќе мизерија од секаков размер. Пак ќе кажам, која порака ја праќаш на народов, како да те сфатам озбилно со тоа хаштагот седи дома кога правиш ваква огромна глупост? Па цел кредибилитет го губиш, правиш еден куп уплашен народ будала. Го храниш по цел ебан ден по медиумиве со вирусов, само тоа се збори, бла, бла, ене ја мајка ми од паника ќе се разболи жената. И после го сервираш ова. Ебате мороните ебате.
Im se zdosade od lazenje I ajde maku I vistina da kazat, da ne bide rabotava samo lazat.Има нешто кое што се вика бела лага но тоа излгеда не им е познато на нашиве политичари, понекогаш во интерес на доброто на државата и нацијата политичарот е приморан да излаже се со цел да даде кураж и храброст на народов во одредени ситуации како што е оваа сега, арно ама нашиве политичари кога треба да ја зборат вистината , сушат-лажат, кога треба да излажат за нивно и наше добро, ем да го оспокојат народот ем на самите себе да си дадат време да делуваат, е тогаш се просветлуваат и ја зборат вистината.
Изгледа многу од новинариве што ги слушаме пишуваат и на форум.Нека ги заразат пилотине и не дај боже симптоми да ги мавнат во лет па ќе видат после што глупости прават.
Ок ама како ќе го најдат спасот ако поминат граница сега?Na virusov ebate, na sto da mislam
Zal zal ne e samo majka ti koja ke se razboli od panika. I mnogu mladi koi tuka trubat po cel den ke se razbolat od panika pokraj toa sto se bolni od omraza i bi gi ubile da mozat onie pod pretpostavka zarazenite. Vo situacijava opsta se e izmesano. I vistina i laga, i griza i manipulacija. Kaka popara e se. Toni informacii se prifakjaat zdravo za gotovo. Veke nekolku poznati americki sportisti glumci preku video izjavija deka se pozitivni? Zosto? Em se poznati celebritis em izjavuvaat, namesto da krijat? Zarem nesakaat indirektno da kazat deka virusot kakov i da e, ne e taka opasen kako sto se prestavuva?Јасно дека не може да е под конец, јасно дека ќе се политизира ко и секогаш, ете куп луѓе поминале низ границите деновиве, па биле болни или не, многумина не ни ги прашале. Ќе кажеш ај народов лаже, ај не можат демек сите да ги проверуваат, не може да се престигне.
Али да изјавиш дека ќе одат сите овие под карантин и после да излезе дека едвај 9 си сопрел пошто ги сметаш за нелуѓе и ти се може, е тоа е веќе мизерија од секаков размер. Пак ќе кажам, која порака ја праќаш на народов, како да те сфатам озбилно со тоа хаштагот седи дома кога правиш ваква огромна глупост? Па цел кредибилитет го губиш, правиш еден куп уплашен народ будала. Го храниш по цел ебан ден по медиумиве со вирусов, само тоа се збори, бла, бла, ене ја мајка ми од паника ќе се разболи жената. И после го сервираш ова. Ебате мороните ебате.
E pa za toa tie neka mu ja mislat, jas ne ke mu se mislam, stom trgnale nivni problem.Ок ама како ќе го најдат спасот ако поминат граница сега?
Кај има оваа држава финансиски капацитет да чува толкава бројка на луѓе под карантин? Кошта тоа. Ама некој циган, од ПР причини, може да се стави.Многу пати додека ги гледав пресовите си мислев дека нема шанси да е така се под конец. Не може држава шо функционира по систем „имам човек таму, ќе му ѕвонам“, да не дискриминира и во оваа ситуација. Дел од овие шо се враќаат идат од викенди, мини одморчиња и веројатно „имаат човек таму, ќе му се јават“, па тој човек ќе се јави на друг човек и ќе му рече ај бе пуштете го не заебавај, ништо не му е.
Менталитет е, не може да се искорени. Американциве оти таков менталитет имаат, ене ги редици чекаат да си купат оружје. Кај нас фаќаат мобилните да им ги пуштат синчињата и ќеркичките, оти како тоа може они да седат со сељачаана негде, под стрес!
Спас може да бараат оние што имале закажано итни операции во Турција или Германија или каде и да е на друго место, што немаат допирни точки со короната.E pa za toa tie neka mu ja mislat, jas ne ke mu se mislam, stom trgnale nivni problem.
Mozda odat Italija ili Avstrija na skijanje.Спас може да бараат оние што имале закажано итни операции во Турција или Германија или каде и да е на друго место, што немаат допирни точки со короната.
А убеден сум дека има многу шо одат на шетање.
А ние што таму спиевме со денови, недели и месеци сме помалку луѓе од другите? Ние кучина ли сме припадниците на безбедносните сили? Граѓани од втор, трет ред сме ние кои се грижевме и грижат за вашата безбедност? Да не излегувам од тема, имаат потребни услови (навлаки имаат и за кревети и за перници и за кебина) им треба метла и нека си зачистат таму, струја имаат ќе им донесат БумТВ, шах, табла, карти и нека си кулираат таму...Што беше толку смешно на видеото, не знам. Не значи дека ако се роми, се помалку луѓе од другите и треба да ги третираат како кучиња.
Ако ништо друго, со видеото барем докажаа дека државава си игра курот и ја замајува јавноста.
Plus muzicari bile, neka vezbaaat malku, nema da im smeta na nikoj.А ние што таму спиевме со денови, недели и месеци сме помалку луѓе од другите? Ние кучина ли сме припадниците на безбедносните сили? Граѓани од втор, трет ред сме ние кои се грижевме и грижат за вашата безбедност? Да не излегувам од тема, имаат потребни услови (навлаки имаат и за кревети и за перници и за кебина) им треба метла и нека си зачистат таму, струја имаат ќе им донесат БумТВ, шах, табла, карти и нека си кулираат таму...