Коронавирус (COVID-19)

• Креатор на темата Креатор на темата Beginner
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам како се законите за тие шо се со краткорочна работна виза во фирми како Мек Доналдс ама мислам дека законски им следува паричен надоместок од државата, барем за тие кои се со постојано живеалиште таму.
Мора да има некоја социјална помош. За глад нема да умрат, ваљда секој кој е надвор има настрана некое евро ама сепак тешка ситуација
Постојано живеалиште овде е кога ќе земеш перманент, односно минимум 5 години во Шведска.
И да имаат евро настрана, еве јас, плаќам кирија 1.300 евра месечно + струја, осигурување значи скоро 1.400 евра. Колку пари настрана има некој што едниот е градежник, другиот мие садови во кујна за да покрива толку високи режиски трошоци без работа?

Не ги бранам, но, само се обидувам да сфатам многу што сакаат да се вратат во таква ситуација.
Низ цела Европа има многу што имаат отидено да работат на 3 месеци, сега се ни таму ни ваму.
Иако за овде не знам колку ги има такви ама кажаа дека на сите што се “заглавени” и им поминуваат тие 3 месеци, ќе им се продолжи престојот на уште 3 месеци, доколку побараат.

Постојано живеалиште овде е кога ќе земеш перманент, односно минимум 5 години во Шведска.
И да имаат евро настрана, еве јас, плаќам кирија 1.300 евра месечно + струја, осигурување значи скоро 1.400 евра. Колку пари настрана има некој што едниот е градежник, другиот мие садови во кујна за да покрива толку високи режиски трошоци без работа?

Не ги бранам, но, само се обидувам да сфатам многу што сакаат да се вратат во таква ситуација.
Низ цела Европа има многу што имаат отидено да работат на 3 месеци, сега се ни таму ни ваму.
Иако за овде не знам колку ги има такви ама кажаа дека на сите што се “заглавени” и им поминуваат тие 3 месеци, ќе им се продолжи престојот на уште 3 месеци, доколку побараат.
Те сфаќам скроз ама не мора да имаш перманент за да земаш социјална помош.
Ти веќе имаш исполнето акаса и да останиш без работа ( не дај Боже да се случи тоа) ќе земаш пари од државата.
Е сега не знам како е за овие шо се ојдени на помалце од 1 година,или пак тие на црно кои работат, лошо ептен

Ти веќе имаш исполнето акаса и да останиш без работа ( не дај Боже да се случи тоа) ќе земаш пари од државата.
Е сега не знам како е за овие шо се ојдени на помалце од 1 година,или пак тие на црно кои работат, лошо ептен
Социјално не ти плаќа кирија.

Прегледај го приврзокот 238584
Прегледај го приврзокот 238585

Каков грип, мисирке? Грипот го предизвикува вирус од фамилијата Оrthomyxoviridae, додека Covid-19 e вирус од фамилијата Coronaviridae, во која спаѓаат и САРС и МЕРС.

Читај бе што има постирано, вакви либералци, секташи се проблем број 1 во држава. И ради нив 500 други ќе патат. На живци ми идат вакви морони.Screenshot_5.png

За тие што се многу скоро овде зборував, другите се заштитени со а каса, ако плаќале.

Само ми падна многу жал. Овде нема да може да преживеат, назад сите ги пцујат зошто сакаат да се вратат ...
А се што треба е да ги носат сите во касарни во карантин и готово.

Како бе не ти е срам и во темава непрестано да јадеш гомна?
Аман отвори си друга тема и лечи фрустрации, остави ја темава за поважни информации.
Стварно еј, и у ваква ситуација сте обесправени, чајџилнице затвораат.
Арно Тачи напуштил денеска.

Како бе не ти е срам и во темава непрестано да јадеш гомна?
Аман отвори си друга тема и лечи фрустрации, остави ја темава за поважни информации.
Не ти е срам тебе у сред пандемија да браниш некојси си љокови таму што шират зараза само дека си од нивна националност?

За тие што се многу скоро овде зборував, другите се заштитени со а каса, ако плаќале.

Само ми падна многу жал. Овде нема да може да преживеат, назад сите ги пцујат зошто сакаат да се вратат ...
А се што треба е да ги носат сите во касарни во карантин и готово.
Јасно ми е, брат ми е во Малта и исплашени сме малце дома, не заради шо ќе остани на улица туку не се знае колку време ќе трае сево ова, можи месеци да тера

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom